Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jupíí, tak se budem představovat ![]()
Jmenuju se Dana a prcek Ondřej se nám narodil 29.12.2005 císařským řezem (byl KP a já mám dle lékařů úzkou pánev) ve fakultce. Doktoři super, jen jedna dětská sestra mě dost vynervovala s kojením. Taková zmalovaná kráva (pardón
)
Bydlím taky na Moravským, kousek od Benešovky, takže vlastně i kousek od Carrefouru ![]()
Jelikož je prcek ještě opravdu prcek, tak s babyfriendly restauracema zatím nemám zkušenosti. Ale VeruskoK, doufám, že tvoje zkušenosti brzo využiju
Nejdřív asi zamíříme do Duranu na tý výýýborný žebra.
D.
Ahoj cokoladkova,
to jsme skoro sousedky, ja bydlim Pod zamečkem, od Carreffouru směrem nahoru, akorat, že malá je už o něco větší než tvůj Lukášek, máme 19 m.
Rodila jsem taky v Hradci a v pohodě, až na některé PA, ale nebudu jmenovat, všude je něco… ![]()
A kam chodíš s malým k dr.?
Majdina-
http://www.porodniasistentka.cz/ Chvátilová- tohle je na cvíčo lepší, tady jsou taky hodiny přednášek- mnohem lépe vedené, ale u Hronkových máš přednášky v porodnici v HK, kde je vedou lékaři a sestřičky
http://www.porod1.cz/ Hronkovi-tady jsou i přednášky
Já jsem absolvovala kurzy oba a myslím, že každý mi dal něco, ale k Hronkovým bych už na cvíčo nikdy nechodila- cvičí tam se všema stejně náročně i týden před porodem- nic moc:-(
Pa HL
Hani,
pracovala jse na Kardiochirurgické klinice,na JIPce.Šéfoval mi Doc. Dominik,teď už je prý Prof. a snad tam šéfuje pořád
,byl skvělej.
V Duranu jsem byla jen asi 2×,nejvíc jsme chodívali do Rossini baru,teď je snad taky jinde a ještě mi moc chutnalo v restauraci.....hm,nemůžu si vzpomenout,byla v takové zastrčené uličce mezi Tescem a Donem,byla tam i zahrádka a výborně tam vařili!!!!
Po Hradci se mi moc stýská,sice bydlíme jen 80 km,ale pže na nákupy jezdíme hodně do Ikea,tak jsme HK vypustili ![]()
Když si vzpomenu na rozkvetlé Jiráskovy
y…nádhera.Maminy,jezdíte tam s dětmi na prochajdy?
Tittinko - jé ty máš dvě holčičky:-)) no my doufáme, že druhá bude holčička, abychom měli páreček- no víš jak plánovat můžeme:-)
Jinak k doktorce jezdíme na Foerstrovku k MUDr. Trlicový, je strašně fajn a super odbornice, chodí sloužit i na jipku do nemocnice, je mladá takže má všechny novinky v malíku:-)
Můžu se zeptat kolik ti je? Mně 25.
Pa HL
Cokoladkova,
my taky chodíme k Trlicový, to je ale náhodička
Je fakt super!
K tomu Domečku: našla jsem jejich webový stránky: http://sweb.cz/domecek.hk/. Jen co se oteplí, tak tam chci taky začít chodit. Tak si pak dáme vědět.
Tak jsme tři z Moravskýho a možná se potkáváme s kočárama, hihihi ![]()
D.
DancaM - teda ten Hradec je tak malej:-)) A je možný že se s kočárkama potkáváme:-) Já brouzdám sama, většinou jen tak bezmyšlenkovitě si čistím hlavu na vzduchu:-)
Trlicová je fakt super, jsem s ní moc spokojená a kdykoliv něco potřebuju tak jí člověk může zavolat i na mobil, použila jsem jen jednou, když malej odmítal jíst a bylo to přes vánoce, jinak bych jí nikdy nevolala- přijde mi to blbý:-(
Do Domečku se těším prej to tam dětičky milujou, mrknu na tu adresu- třebas tam bude více infa ohledně „lokalizace“, kde to přesně je:-)
Ondrášek je tedy od nás o 3 měsíce, takže teprve necelé dva měsíce- tak to je ještě doma relativně klídek ,ale asi bolavé bříško:-(
My už jsme živý a milujeme všechny hrazdičky- na ručičky a nožičky a už je to sranda:-)
Teď se naučil dělat takový to Pfff a všude prská, no jo je to sranda, ale když přitom papá mrkev tak jsme oba nahozený až za ušima:-(
Zatím papa HL
Děkuju, Paní Čokoládková ![]()
Jinak vás maminy zdravím a docela hloupá otázka, ale kam chodíte na pískoviště na té trase Benešovka-PodZámečkem-Carefour? Mně přijde, že ty hřiště jsou tam teď dost vybydlený a i když mám pejsky ráda, nějak mi nejdou s těma hřištěma dohromady…Je tam přepejskováno…
to aprilmouse a majdina :
ahoj holky, nečekala jsem, že tu bude někdo z Jaroměře. Nejspíš se potkáváme ve mětstě a ani o sobě nevíme. Nebo snad jo??? ![]()
Já bydlím na Zavadilce a drandím s černou trojkolkou. Napiště něco o sobě. Jsem zvědavá, kdo se z vás vyklube ![]()
to všichni: Já se jmenuji Lenka, je mi 24 let, bydlím v Jaroměři. Mám chlapečka Vojtu, narodil se 24.4.2005 v 12.50 v HK a měl 3480g a 51cm, přirozenou cestou. V HK jsem studovala a nějaký čas i hrála volejbal.
Na hradeckou si porodnici si nemůžu stěžovat, bylo to tam fajn. Jen při příjmu tam byla fakt děsná PA, která mě řekla že mám čekat v čekárně jestli se uvolní sál nebo mě pošlou rodit někam jinam - kontrakce jsem měla tak asi po 1-2 min. Chápu že měli asi plno (byl úplněk, tak prý všechny maminy zrovna chtěly rodit), ale ten styl jakým se se mnou bavila, no hrůza děs. Nakonec jsem seděla, trpěla a čekala přes půl hodiny. Naštěstí se pak zřejmě střídaly směny a tato „milá“ paní už tam pak nebyla. No a od té doby to už bylo jen super, teda kromě té šílené bolesti při porodu.
Zase je ale super že jen co byl prcek venku, tak už jsem na všechnu bolest zapoměla. To máme jako ženský velikánskou výhodu.
A myslím si, že takový krásný oddělení šestinedělí jako je v HK jen tak nikde nemají.
Lenka
Cokoladkova,
já jsem se taky ještě neovážila volat Trlicový na mobil, vlastně ještě naštěstí nebylo potřeba. Jednou jsem volala na pevnou kvůli rýmičce a vyřídila to se mnou sestřička - ta je taky moc šikovná.
S kočárem taky chodím sama kam mě nohy zanesou. Často to vezmu přes nemocnici k řece, tam je parádní klídek. No a nebo si něco naplánuju ve městě (ať mám cíl) a jdu pěšky.
Bříško už naštěstí Ondráše netrápí - dostali jsme SabSimplex, piju fenykl a je klid
No ale večer si prcek pořve, spíš ale takovou celodenní únavou. Už se taky těším, až si bude malej broukat a hrát si. Zatím jsme se dopracovali k pár úsměvům, no vždycky jsem z toho v sedmým nebi ![]()
Jinak mně je 27, ale vypadám tak na 15, s kočárkem možná na 18 ![]()
Jdu to tady trochu pofackovat a věnovat se mrňouskovi, papa
Danča
S těma pískovištěma jsem taky zvědavá, kam budem chodit. Já už právě kvůli tomu pejsky moc ráda nemám. Vlastně spíš ty jejich páníčky, co nejsou schopný sebrat a vyhodit to, co tam jejich miláček zanechal… Vrrr… Tohle téma mě fakt čílí…
D.
Ahoj holky,
ja jsem take z Jaromere, rodila jsem v HK.
Stella se narodila 29. 12. 2005, mela 4130 gr a 53 cm.
Nicol
Zdravím Hradec ,Smiřice i Jaroměř jsem také z HK ale mimi ještě nemám jsem teprve čekatelka TP.16.7. jsem sice trochu starší mamina 35let ale bude to mé první vymodlené dítě koukám že tu jste zkušené mamči a tak budu ráda když poradíte např .zajímalo by mě jáké máte kočárky a jak jste spokojené a co doporučujete.Jinak já bydlím ve Farářství což je kousek odstřediska Foerstrova a hřiště tu máme docela pěkné jedno za barákem také myslím že si ho tady lidé udržují aspon někteří já mám osobně 2 pejsky bydlíme v domku takže potřebu většinou dělají doma jinak stále nosím pytlíky pokud se jde na procházku a uklízím ale je pravda že to většinou lidé nedělají. Tak se mějte a pište at je co číst. Ahoj zdraví Jana
Jajinko - jé já ti závidím bříško, to je tak krásný cítit toho drobečka v sobě:-) Jinak já mám kočárek z www.depemo.cz Knorr Nanny 4 čtyřkolka,ale přední dvě kola blíž u sebe a jsem naprosto spokojená:-) Knorr už je přestal vyrábě ale Hoco je nabízí pořád. Je mnohem lépe ovladatelný než klasická 4 kolka:-)
Pískoviště- tak tam nepůjdu s Lukáškem asi nikdy, pořídíme takové to zavírací k manželovým rodičům na barák, u nás před domem je,ale scházej se tam puboši, takže si myslím, že tam jsou jen vajgly a výkaly od psů a koček:-(
Zatím jdu uklízet HL