Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3329
14.1.11 18:13

Tak nas rano pustili, mala je v poho (trhali ji jen nosni mandli), uz tu dela lumparny :D
Jsem tam precetla skoro celou knihu, pujcila jsem si „Zeny na Habsburskem trunu“, uplne me to pohltilo ze jsem se od toho nemohla odtrhnout.. Nasla jsem ji ted na aukru, tak si ji asi koupim, prece jen pamatovat si vsechna ta fakta je nad moje sily.

Jinak mi predevcirem volal tchan, ze si konecne prosel vsechny ty udaje v rodokmenu a hrozne mi dekoval, tak mam radost. A mam zas motivaci
pokracovat. Sice porad ciham na Zamrsk, kdy tam daji ty nove matriky, ale do odjezdu to asi nedaji.
Zjistila jsem zajimave veci - tchauv deda mel 8 dcer, vsechny se vdaly pomerne dobre, pulka do zahranici (kdyz jsem byla r. 2000 na stazi v Parizi, tak jsem se potkala se starou pani Lili - tchanovou sestrenici, pry jeste zije, je narozena 1912).
Ale ja jsem zjistila, ze krome tech 8 dcer meli i tri starsi syny, kteri zemreli max. do 2,5 let.
A z druhe strany to bylo opacne, z 9 deti bylo 5 dcer a 4 synove, ale dospelosti se dozily jen synove a jen jedna dcera.
Hezky vecer! Mala tvrdi, ze uz je unavena a chce jit spinkat 8-o tak to jsem zvedava… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
14.1.11 18:24

Slovensko

Někdo z Vás tady chtěl bádat na Slovensku. Tento týden se na Okounu objevily nějaké kontakty - http://www.cisarik.com/ a http://www.pavlovics.com/o-nas . Snad to bude k užitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
14.1.11 21:22

To je des, tady se krafa jak na pavlaci a sotva mam taky cas, tak ticho :lol: ;-)
Poradte mi prosim, chtela bych si precist nejlip nejaky hezky historicky roman z Cech nebo Polska z prelomu 18.-19. stoleti (cca mezi 1780-1840) aby tam byla zachycena ta doba jak lidi zili a k tomu nejaka ta historicko-politicka kulisa.
Sienkiewicz psal o dobe o stoleti driv a ani u nas jsem na nic takoveho nenarazila, ale ja se o to zas tak nikdy nezajimala :nevim: Jirasek psal taky spis o te dobe tesne pred tim, i kdyz nevim jiste jestli neco neni, nevite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
14.1.11 22:39

Hanu, tak to je super, ze mala to zvladla :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.1.11 15:17

Hani, takhle ze startu mě napadnou akorát Jiráskovi „Psohlavci“. Ale zkus taky v knihovně (nejlíp v Mahence) pohledat podle elektronického katalogu knížky od Karla Klostermana a Jindřicha Šimona Baara. I když Klosterman psal hlavně o Pošumaví a Baar zase hodně o Domažlicku, občas si „odskočili“.
Ta doba by měla asi tak odpovídat tvému požadavku, ale přesně nevím, už jsem jejich knížky nedržel v ruce snad dvacet let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
15.1.11 19:19

Poradíte mi někdo, kdo máte zkušenosti z Myheritage a FTB? Myheritage mám naplněno na 250 osob a dále pracuji v FTB. Když chci pracovat teď v MH a dopňovat nějaké údaje, tak mě to tam nepustí nic editovat. Dělám něco špatně nebo mě to bloklo, když nechci zaplatit navýšení stránek? Slíbila jsem příbuzný, že je pozvu na můj web v MH, půjde to? A jde nějak sdílet s příbuznými FTB, když je to vlastně offline? Nebo musím uložit rodokmen a poslat ho mailem v odkazu?
Ptám se dřív, než strávím několik večerů zkoušením a zjišťováním. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
15.1.11 19:29

Blani - po naplneni 250 osob se to opravdu zablokuje, ze nejde nic pridat :-( Zkus jednoho cloveka smazat a pridat co potrebujes. Rodokmen budes muset poslat pribuznym v ulozenem souboru vcetne instrukci, jak FTB nainstalovat. Jinak to nejde ;-)
Nebo treba exportovat vse do gedcom a nahrat do ancestry, a pak to jde publikovat online nejak jinak. Ale jak, to jsem nezjistila (urcite by ti poradili na geneforu), zatim mam zaplaceny MH tak to nepotrebuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
15.1.11 20:34

Hanucho, myslela jsem si to. Ty máš zaplaceno na rok? Těch 75 dolarů? Snad si to taky koupím. Platila jsi to přes Paypal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
15.1.11 20:41

Ja jsem platila na dva roky 120 USD, tam je pak naka sleva. Pred Vanocema byla jeste vetsi sleva 30 %, skoda ze jsi ji nevyuzila ;-) Ale byva to pravidelne tak min. 2× do roka, tak treba si na ni i muzes pockat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
15.1.11 21:41

Tak ted lustruju jednu korycanskou matriku zemrelych a narazila jsme na jednu rodinu, ktera mela kazdy rok mrtve narozene dite :-( To muselo byt priserne… Doted jich je uz 7 8-o
Tak me napada, ze i kdyby treba ty lidi vedeli, ze nemuzou mit zdrave dite, tak se s tim asi nedalo nic delat, maximalne se modlit.. Nebo uz tehda se mohli rozvest?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
16.1.11 05:02

Bianco .. je mi to lito :hug:

3 dny koukam jen na titulni stranu, kde se mi nezobrazovaly zadne nove prispevky a ted najednou koukam, ze jsou popsane 3 strany :zed: 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
16.1.11 07:21

Dobré ranko,Adys taky jsem zjistila před nedávnem,že mi to neukazuje přízpěvky,tak holt klikám.
Poslala jsem ti SZ a prosím o stručný výklad co mi vlastně nabízejí.Děkuji předem.
Jinak taky mám Myheritage téměř plné a tak mažu žijící příbuzné.Ztáhla jsem si Ancestry,ale nějak se mi nelíbí,ale je to asi o zvyku.Jenže poplatek se mi jeví drahý,tak si holt musím zvyknout na jiný program.

• Citovat
  • Upravit
3645
16.1.11 10:50

Bianco, nevzpomnela sis na me nahodou s tou mapou?? Rudice na Blanensku??

Hanu, chudaci rodice. Asi to porad zkouseli a zkouseli … Taky jsem takovou mela, ale nebylo to vzdycky hned po narozeni, ale trebas do roka. To vypada, ze to pani nedonosila treba, ze? Mam takovou kamaradku. Museli ju vzdycky zasit :-( Ted ma 2 deti. V te dobe by nemela asi zadny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
16.1.11 17:13

Batato, k těm Rudicím jsem ti něco málo psala už na str. 39, ale bohužel jsem toho moc nezjistila, protože není naskenovaná mapa původního pozemkového katastru, abysme mohly udělat od oka identifikaci, přesné místo by ti řekli přímo na k.ú.

Já jsem takový počítačový analfabet! :pocitac: :pocitac: Pořád zápasím s MH a FTB, chci to přeposlat příbuzným a jsem z toho Goro. Ráda bych si zaplatila i rozšířenou verzi MH, ale zase nemám vyřízené placení do zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
16.1.11 18:28
Bianca123 píše:
Batato, Rudice znám, mám kamarádku z Blanska a Moravský kras máme prolašovaný. Tam je to známé rudické propadání, že? Pěkný příklad okrouhlicového typu vesnice podle stabilního katastru s paprskovitými pozemky. Ten tvůj dům 76 jsem našla (mapa je z roku 1826), je to ten napůl zděný a dřevěný mimo střed obce směrem na Olomučany. Dnes je obec bohužel zdigitalizovaná, u pozemků je úplně nová číselná řada a v počítači není naskenovaná mapa původního pozemkového katastru. Takže nezjistíme, kde přesně dnes původní stavební parcela č. 76 leží a na co byla přečíslována. Číslo domu 76 je v obci obsazeno v jiném místě směrem na jih, kde dřív býval rybníček. Dnes místu s původním č.p. 76 odpovídá asi místo č.p. 56? Vývoj domu by ti přesně řekli na katastrálním úřadě.

Bianco, ja jsem to uplne preskocila. Vubec jsem si toho nevsimla. Omlouvam se :oops: a moooc dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny