Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky snad ještě někdo nakoukne ![]()
už druhý den špiním, jen ráno toho je více na wc, pak se to zklidní, max nějaka kapka na intimce. Nevite co to může být?
A hlen. zátka plave ? nebo se potopí? při čůrání jsem citila jakoby neco vylezlo ale v zachodu sem nic nevidela, mame totiž takovy blby wc ktere nema to patro, ale hned hluboko vodu
To špinění je hlenová zátka.
Já to ve WC nikdy nezkoumala, tolik toho zaráz ze mě nešlo.
Vždy jen na intimnce či na toaletním papíru, takový jako hlen s růžovými/krvavýma nitkama…
Jinak může odejít i několik dní před porodem. Mně tedy odešla až těsně před ním (u prvního porodu jsem porodila po odchodu hl.z. do 12 hodin, u druhého do 4 hodin), ale jak to bude u tebe, to nikdo neví. Může to být tak i tak… ![]()
no včera mi řekl dr. že jsem se trošinku pootevřela, ale že branka je 4cm
vůbec sem mu nerozuměla. A i od včera mám ranní špinění, podobné když sem měla menzes první den jsem špinila vtšinou ráno a pak až. tak sem se bála co to je. nic moc mi dr. neřekl jen že mam vydržet no
jsem ještě málo jen 34tt a v 36tt mam dojit na kontrolu
Nicollka píše:
no včera mi řekl dr. že jsem se trošinku pootevřela, ale že branka je 4cm
vůbec sem mu nerozuměla. A i od včera mám ranní špinění, podobné když sem měla menzes první den jsem špinila vtšinou ráno a pak až. tak sem se bála co to je. nic moc mi dr. neřekl jen že mam vydržet nojsem ještě málo jen 34tt a v 36tt mam dojit na kontrolu
Počkej, jako že ty máš branku 4cm? Ale to je docela dost… To znamená, že jsi otevřená na 4cm, při 10cm se mluví o zašlé brance, končí 1.doba porodní a začíná se tlačit.
Nesmíš se bát a musíš se těch doktorů ptát.
Někdo je fakt pootevřenej klidně měsíc, dva, než porodí. A někdo má takovýto nález 2 hodiny před porodem…
Když tě poslali domů, tak jim věř, že se ještě nic neděje… ![]()
co branka 4cm znamena že sem otevřena na 4cm?? to vážně? já myslela že tam mam ještě něčeho 4cm co se musí vymizet nez se začne tlačit mala ven. já sem z toho jelen. ale toto mě ted teda zaskočilo. Ukazoval mi i na utz, vypadalo to jako tunylek a na konci toho tunelu byla hlavička prej, tu sem teda nejak nevidela v tom černobilym cosik.
Nicollka píše:
co branka 4cm znamena že sem otevřena na 4cm?? to vážně? já myslela že tam mam ještě něčeho 4cm co se musí vymizet nez se začne tlačit mala ven. já sem z toho jelen. ale toto mě ted teda zaskočilo. Ukazoval mi i na utz, vypadalo to jako tunylek a na konci toho tunelu byla hlavička prej, tu sem teda nejak nevidela v tom černobilym cosik.
Přečti si to třeba tady:
http://www.porodnice.cz/…eviraci-doba
Hned v tom prvním odstavci se píše o tom, že „…zánikem hrdla dělohy (čípku) vzniká děložní branka…“ která se postupně zvětšuje až zanikne (je zašlá). A tím končí I.doba porodní a začíná II.doba porodní, což je tlačení. Takže, pokud ti gyndr.opravdu řekl, že je branka 4cm, tak jsi prostě otevřená na 4cm.
![]()
No ale nevím, jestli bys měla před porodem studovat takové články. Možná by bylo lepší, kdybys šla spát a odpočívala… ![]()
Ahoj Nicollko, mě odcházel hlen celý měsíc, týden byl trošičku zbarvený dohněda(od krve), jestli plaval nevím, já ho vždy utřela do toal.papíru a pak už 3týdny jen čistý hlen, já špinila většinou navečer. 14 dní před porodem jsem byla otevřená na 6cm.
Rodila jsem v 41tt a císařem.
Takže je to případ od případu, můžeš rodit teď nebo klidně až za měsíc.
Hlavně se nestresuj a buď v pohodě!!!
Hodně štěstíčka!!!
![]()
Natule píše:
Ahoj Nicollko, mě odcházel hlen celý měsíc, týden byl trošičku zbarvený dohněda(od krve), jestli plaval nevím, já ho vždy utřela do toal.papíru a pak už 3týdny jen čistý hlen, já špinila většinou navečer. 14 dní před porodem jsem byla otevřená na 6cm.Rodila jsem v 41tt a císařem.
![]()
![]()
Takže je to případ od případu, můžeš rodit teď nebo klidně až za měsíc.
Hlavně se nestresuj a buď v pohodě!!!
Hodně štěstíčka!!!
![]()
![]()
Ty bláho!
Já když byla na 6cm, tak jsem řvala u kontrakce bolestí a ležela na koze s nohama od sebe…
(a dítko bylo do hodiny venku). To je fakt neuvěřitelný, jak to máme každá jinak…
![]()
Ahoj holky tak už beru třetí den železo, je mi trošku lépe, ale špiním stále. Intimka stále do žluto-oranžova, ale jen trochu, i kdyz po cely den. Nemola by to byt i plodova voda? ale ta asi barvu nema ne?
Holky chtela bych se zeptat… ? da se hlenová zatka prirovnat k vytokum ? sem ve 36tt
Ja ji mela jako nudli z nosu pri velke ryme a tahlo se to jako zvykacka a velikost cca polevkove lzice. Omlouvam se za popis…jinak me to nenapada, jak popsat ![]()
@Barusak78 píše:
Ja ji mela jako nudli z nosu pri velke ryme a tahlo se to jako zvykacka a velikost cca polevkove lzice. Omlouvam se za popis…jinak me to nenapada, jak popsat
Dobré přirovnání
, tak alespoň po přečtení vím, co mě může čekat, jsem ve 35 tt. Takže už to za chvilku začne být taky aktuální.
Cauki tak dneska tak jak popisujes nudle z nosu ja presneji receno bila tkanicka mela tak 6cm ale byla cira..no uvidime jak dlouho jeste ..papa
Ahojda tak já dneska taky zátka, takový hlen a trochu tmavší krev po vytření trochu světlejší.. může to být i světlejší krev??? nebo by měla být jen tmavá jako špinění? u prvního sem to měla čisté bez krve a v kuse, teď to leze nějak po částech ![]()
Zítra jdu na plánovaný císař tak aby se to nerozjelo ještě dnes ![]()