Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, omlouvám se, ale dnes jsem 35t+4, když jsem byla na WC, tak jsem tam zahlédla takový hustý zelený hlen velikosti tak na malou čajovou lžičku, jako když máte hustou rýmu. Myslíte, že se jedná o hlenovou zátku? U doktora na vyšetření jsem od minulého týdne nebyla. Jsem poprvé těhu, tak vůbec nevím, jestli je to ono nebo ne.
Díky za radu.
Ahoj holky,
i já mám otázku. Před 3 týdny jsem měla s manželem pohlavní styk, den po něm jsem našla na WC hlen o velikosti malé kávové lžičky. Měla jsem z toho strach a tak jsem navštívila nemocnici, kde mě mladá doktorka vyšetřila, vše bylo v pořádku, čípek stejný jako obvykle a poslali mě domů. No a teď po těch 3 týdnech jsme opět měli pohlavní styk a zase nacházím kousky hlenu (opravdu se nejedná o výtok, je to rosolovité). Jsem z toho nervozní, ale zase nechci plašit. K doktorce mám jít za 10 dní. Jen jsem teprve ve 21. týdnu, tak je to ještě hodně brzy na to, abych případně za pár týdnů porodila. Měla jste některá taky něco takového? Prý se hlenová zátka obnovuje, za ty 3 týdny by mohla být zase navýšena od minulého odchodu, co myslíte? Při styku jsme byli dost opatrní, nevím, kde se tedy stal problém.
Holky, mě by zajímalo, jestli před porodem musí odcházet hlenová zátka? Nestalo se některé z vás, že by vám neodcházela a prostě jste porodily?
@hanitscha píše:
Holky, mě by zajímalo, jestli před porodem musí odcházet hlenová zátka? Nestalo se některé z vás, že by vám neodcházela a prostě jste porodily?
nemusí, může až při porodu
@hanitscha mě odešla těsně před porodem, když jsem se začala rychle otvírat
Ahoj holky, mám dotaz, jsem 36+3, dnes jsem byla poprvé na vyšetření v porodnici, čípek polotuhý, 2,5 cm, hrdlo těsně pro prst v celé délce prostupné, bolesti žádné nemám, ale večer jsem našla v kalhotkách hodně tmavý krvavý hlen, množství, řekla bych tak na špičku nože, myslíte, že to může být zátka, resp. její část nebo jen třeba následek nějakého podráždění tím vyšetřením? Na toaletním papíře už pak nic nebylo. Díky
Ahoj holky, potřebuju radu, jsem prvorodička a jsem v 38+5tt, dneska ráno jsem měla po utření na papíru takový kus jakoby hlenu, ale byl spíše průhledný tak trošku podobný prominte ten výraz, ale připomínalo mi to sopel, nechci nijak plašit, ale už je to pár hodin a od té doby začaly bolesti podbříšku jakoby při silných měsíčkách, bolest se stupnuje, ale není to taková hrůza tak ted nevím může to znamenat blížící se porod? Můžete mi tady napsat Vaše zkušenosti at vím na co se mám připravit, děkuji moc.
@a.n.i.l.02 píše:
Ahoj holky, potřebuju radu, jsem prvorodička a jsem v 38+5tt, dneska ráno jsem měla po utření na papíru takový kus jakoby hlenu, ale byl spíše průhledný tak trošku podobný prominte ten výraz, ale připomínalo mi to sopel, nechci nijak plašit, ale už je to pár hodin a od té doby začaly bolesti podbříšku jakoby při silných měsíčkách, bolest se stupnuje, ale není to taková hrůza tak ted nevím může to znamenat blížící se porod? Můžete mi tady napsat Vaše zkušenosti at vím na co se mám připravit, děkuji moc.
Naber sily a stastny porod ![]()
Ahoj, myslím, že ti odešla hlenová zátka a možná se tam začíná něco dít. Zkus se naložit do vany a pokud bolesti nepřejdou, radši běž do porodnice. Přeju krásný porod
@a.n.i.l.02 já myslím, ze mi odešla před 4 dny a od té doby se vůbec nic neděje… Taky jsem prvorodicka, tak vím prd ![]()
Mě u prvního neodešla vůbec nebo jsem to nějak nezaregistrovala
a u druhého mi odešla 38+1, pak byl udělaný 4× hamilton a prd. Malý se narodil 40+3 ![]()
Může to být začínající porod, ale ne díky tomu, že odešla zátka, ale že máš bolesti, jak psali holky, vyval se do vany na půl hodinky a uvidíš. ![]()
@a.n.i.l.02
jasne, ze muze a taky nemusi
zatka to asi byla a prisly pocinajici porodni bolesti, ale mozna taky jen poslicci.
jak uz tu nekdo psal, dej si horkou vanu, bolesti pominou nebo zesili.
preji pohodovy prubeh ![]()
Zátka může odejít i týdny před porodem, ale ty bolesti vypadají, že to začíná. Držím palce ![]()
@a.n.i.l.02: U Simonky mi také odcházela hlenová zátka, odcházela 3 dny a týden od začátku odchodu jsem porodila. Ale neměla jsem žádné bolesti až den před porodem mě pobolívalo břicho.