Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, včera si mi taky stalo, že jsem na slipovce viděla takový doost větší kus táhnoucího se bílého hlenu a pak po celou noc, ale toho bylo už trošku méně.. je to tedy ta zátka? Jsem 36+6. v út jsem byla na kontrole, dr říkala, že jsem zavřená, že se nic neděje… je fakt, že mne od včerejšího odpo pobolívá v podbříšku a v zádech jako před ms…
že bychom se s malou chystali na porod? ale zase vím, že po odchodu té zátky to někomu trvá i 4 týdny než porodí, tak z toho asi nic být nemusí, že? ![]()
Cauki no my hlenova zatka odesla v pondeli a v sobotu jsem porodila:o)zalezi jestli mivas poslicky nebo kontrakće ale je to znameni ze se tam neco deje..takze bud v pozoru hlavne mas uz zabalenou tasku do porodnice? tak hodne stesti at je porod rychly papa ![]()
@kopretinda ahoj, jo tašku mám
no poslíčky už nejspíš taky mám, celý den mě v nepravidelných intervalech bolí v podbříšku a v kříži jako při ms
tak pokud to je ono ![]()
Jo ono taky zalezi jak castó ale presne tohle jsem mela v noc den pred porordem ale ja ho mela trochu poslu ti odkaz na jak probihL MUJ POROD ----https://www.emimino.cz/diskuse/39-kdy-114850/strankovani/25/ TAK SI POCTI PAPA ![]()
Holky, dnes ráno mi nejspíš odtekla hlenová zátka, byl to hlen a bylo toho fakt hodně!!! ale znepokojuje mě, že to nebylo čiré, ale spíše do žluta, nevíte, jestli je to v pořádku?
Ahojda, myslím že to byla zátka. Každá z nás to má jiné?!
Já třeba měla bílohnědý „sopl“, odcházel ze nepravidelně celý jeden mesíc a porod stále nikde. Počkej a uvidíš, třeba už je za dveřmi ![]()
Tak u mne byla hlenová zátka úplně krvavá, prý to může být také, každý to má jiné. Jelikož to byl můj první porod, tak jsem z toho byla vyděšená, tak jsme raději jeli do porodnice. Za 11 hodin jsem pak porodila. Plodová voda odtekla za 7 hodin od odchodu hlenové zátky a hned nastali kontrakce. Vše bylo v pořádku.
@Natule píše:
ahojda, mě odcházela hlen.zátka celý měsíc před porodem, nejdřív to byl hleník zbarvený troškou krve a pak už jen bíloprůhledný hlen. Voda mi nepraskla, kontrakce žádné, nakonec císařem.
Ahoj holky ježiš no to je dobrý teda já budu rodit po páté a nikdy jsem nepozorovala že by mi odešla hlenová zátka, ale dnes jsem hooodně uklízela sem 33týden a vyšel ze mě mega hlen, tak doufám že se tam ještě aspon měsíc udržím, už sem teda rodila v 36týdnu a malej byl uplně v pořádku, hmmm no to bude zajímavé,
![]()
Ahoj holky, tak jak jsem tu 6.9. psala, že mi nejspíš odešla hl. zátka a že si nejsem úplně jistá - tak zátka to byla a ráno 7.9 mi praskla voda a odpoledne byla naše beruška na světě
takže jsem rodila v ukončeném 37 týdnu (dle utz jsem prý byla 37 + 2 ) malá měla 50 cm a 3 400 g ![]()
@beruska03 píše:
Ahoj holky, tak jak jsem tu 6.9. psala, že mi nejspíš odešla hl. zátka a že si nejsem úplně jistá - tak zátka to byla a ráno 7.9 mi praskla voda a odpoledne byla naše beruška na světětakže jsem rodila v ukončeném 37 týdnu (dle utz jsem prý byla 37 + 2 ) malá měla 50 cm a 3 400 g
Krásné míry na 37. týden
Gratuluji! Já to měla podobné, večer kolem 22h odešla zátka, pak kolem 5h ráno plodová voda a Vojtíšek se narodil v 9.45. Ve 35. týdnu měl 46 cm a 3010 g. Tak ať se daří a holčička přibývá na váze.
Ahojky zdravím všechny ![]()
Tak jsem si pročetla diskusi a zjistila, že každá žena to má fakt úplně jiné. Já jsem už 41+1tt a dnes ráno mi pravděpodobně odešla hlenová zátka. Jedno dítě už mám, ale posoudit nic nemohu, protože jsem rodila plánovaným císařem. Tak snad to bude také do druhého dne
Zrovna zítra takové pěkné datum ![]()
Ahoj holky, muze mi nejaka ze zkusenejsich poradit…rano jsem sla na zachod otrela jsem se a videla jsem takovy delsi uplne pruhledny hlen, byl jakoby tuhy az gelovy…nebylo ho moc takova nudle, omlouvam se ale nevim jak jinak to popsat, muze se jednat o hlenovou zatku? kolik ji ma pri tom odchodu asi byt? ted je mi dobre nepocituju zadnou zmenu, krome vetsiho tlaku v brise ktery prisel do hodiny od toho odchodu…pry se muze porod dostavit po jejim odchodu treba do toho dne nebo taky az za par tydnu…takze budu asi cekat
… jinak kdyby se nic nedelo muzeme s manzelem mit jeste pohlavni styk? moc dekuju za odpovedi
Shu - tak mi zatka odesla kdyz jsem byla 36+5 a za 2 dny mi praskla voda a porodila jsem…:-) jinak vypadala tak jak popisujes… a styk jsme pak nemeli, tak v tom ti asi neporadim.. ![]()