Hlídání batolete tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mooona
15.1.13 09:43

Tchýně hlídala prvního syna poprvé v jeho 10.měsících na jednu noc, pak si ho začala brávat pravidelně na víkend v měsíci a myslím že v roce a půl už byl s ní na prázdninách na týden. Oba si to náramně užívali za což jsem moc ráda. Teď co máme druhého syna tak je měla na asi 3 dny u sebe a taky v pohodě. Teď jak budou jarní prázdniny tak si je vezme moje mamka na týden oba. Nemám s tím problém je půjčovat ani mamce a ani tchýni. Vidím na ní opravdový zájem o kluky, má je ráda oni jí taky tak proč ne?

• Citovat
  • Upravit
774
15.1.13 09:59
@Ter85 píše:
Jidlo jsme si vysvetlili
…tady je zakopán pes.

Já si myslím, že zakladatelka by ráda respektovala tchýni, kdyby tchýně respektovala její pokyny.
Podle mě je 14 měsíců příliš málo na to, strávit týden u téměř cizích lidí, kteří nejsou ochotni udělat víc proto, aby si na ně dítě (děti) postupně zvykalo.
Mým dvojčatům bude rok a tchýně je ještě neviděla ani jednou. Bydlí ve stejném městě! Rozhlašuje všude, že já jí bráním je vidět, ale i když jsme ji zvali, odmítá přijet. Trvá na tom, že je manžel (její jediný syn) musí privézt k nim domů, ale já nejsem zvaná! Když jsme jí oznámili, že bude babičkou, její reakce byla vyloženě zlá. Pak prohlásila, že nemá zájem poznat nikoho z mé rodiny. Na svatbě mě ani nepozdravila a tvářila se, že kromě její rodiny tam nikdo jiný není. Ano, nemám ji ráda a nestydím se za to, je to přirozená reakce na její podrazy a manipulaci. A kdyby přišla s tím, že chce hlídat děti, ať teď nebo až budou větší, budu proti - nevěřím té ženě, která se přetvařuje, lže a pohrdá každým kromě sebe…
Nedivím se zakladatelce, že se jí nechce děti „půjčovat“ - nemůžete nikomu přikázat, aby důvěřoval; důvěra se musí budovat, a na to očividně její tchýně kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
15.1.13 10:23

@Lu78 Nechápu, jak může být někdo tak no ani nemám výraz a dělá takové věci. Vždyť mít vnoučata musí být to nejkrásnější. Já se na to těším i když to bude trvat ještě dlouho. Moje první tchýně byla skoro stejná ta tvoje, ale už jsem mi 10 let neviděla. A ona viděla svého vnuka celkem asi tak 6×. Ale už když jsem byla těhotná, tak mi řekla, že mi přeje holku, že kluci jsou na nic. To jsem už ale věděla, že čekám chlapečka a bylo mi z toho hodně smutno. To se nedá ani popsat. Kdo to nezažil, tak nepochopí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
15.1.13 10:31

Rozvedená ženská s jedináčkem - synem, dominantní a manipulativní povahy - to je už téměř psychiatrická kategorie.
O takových ženských je (nejen tady na emiminu) spousta zmínek.

Vím, že bych si to neměla brát osobně - ona by se takhle chovala ke každé ženě, která by jí „ukradla“ syna.

Ale zpět k tématu: vyčítáte zakladatelce, že nechce děti půjčovat, že vy jste se svými tchýněmi domluvily… Jenže ne každý je domluvě přístupný. Budete respektovat to co, druhý chce (protože na vnoučata žádné právo neexistuje), přitom on nerespektuje to, co chcete vy - zachování vašich pravidel? By byla zakladatelka blázen :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
15.1.13 10:34

Já taky nechtěla tchýni půjčovat. Vůbec se ze to nestydím, prostě to tak někdy dopadne. Ale je to škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.1.13 10:37
@Lu78 píše: …tady je zakopán pes.Já si myslím, že zakladatelka by ráda respektovala tchýni, kdyby tchýně respektovala její pokyny.
Podle mě je 14 měsíců příliš málo na to, strávit týden u téměř cizích lidí, kteří nejsou ochotni udělat víc proto, aby si na ně dítě (děti) postupně zvykalo.
Mým dvojčatům bude rok a tchýně je ještě neviděla ani jednou. Bydlí ve stejném městě! Rozhlašuje všude, že já jí bráním je vidět, ale i když jsme ji zvali, odmítá přijet. Trvá na tom, že je manžel (její jediný syn) musí privézt k nim domů, ale já nejsem zvaná! Když jsme jí oznámili, že bude babičkou, její reakce byla vyloženě zlá. Pak prohlásila, že nemá zájem poznat nikoho z mé rodiny. Na svatbě mě ani nepozdravila a tvářila se, že kromě její rodiny tam nikdo jiný není. Ano, nemám ji ráda a nestydím se za to, je to přirozená reakce na její podrazy a manipulaci. A kdyby přišla s tím, že chce hlídat děti, ať teď nebo až budou větší, budu proti - nevěřím té ženě, která se přetvařuje, lže a pohrdá každým kromě sebe…
Nedivím se zakladatelce, že se jí nechce děti „půjčovat“ - nemůžete nikomu přikázat, aby důvěřoval; důvěra se musí budovat, a na to očividně její tchýně kašle.

Jenze zakladatelka to nevyzkousela-nikdy deti tchyni nesverila. Tak jaka duvera? Ja taky dopredu nevim, jestli dodrzi bezlaktozovou dietu u dcerky-to zjistim jedine tak, ze vyzkousime, jak to babi s dedou zvladnou. Ale preci nebudu delat nejake predcasne zavery, ze kdyz mi tchyne radi varit ji knedliky a omacky, tak dcerku uz neuvidi, maximalne pod mym dohledem.
S moji tvhyni zacatky byly krusne, vycitala mi, ze jsem syna odvedla od rodiny, cele manzelove rodine vykladala, jak zakazuji manzelovi, aby je navstevoval a telefonoval jim. Proste nezvladla, ze se ji ve 30 synacek odstehoval. Kdyz prijela na obed k nam, tak si u nas nevzala ani drobecek, jen porad rikala, ze ona to vari lepsi. :-) Jak male dite. Manzel neumel nejak vyrazne zasahnout, tak jsem ji mezi 4 ocima rekla, jak se veci maji a at si vybere, bud budeme spolu vychazet kvuli manzelovi a detem, prestane me pomlouvat a ponizovat, nebo v opacnem pripade se my dve budeme vidat 2× do toka na zdvorilostni navsteve a ze tim utrpi hlavne manzel a deti. No a tchyne hodila zpatecku. Dneska je rada, ze me ma :-) Zhorsil se ji zdravotni stav, takze jim jezdim delat velke uklidy, varim jim, poradam u nas jejich rodinne oslavy, pac svagrova na ne kasle. Na vetsine nazoru se absolutne neshodneme, ma neustale nejake „pripominky a rady“, ale mysli to dobre, chce mi tim pomoct, ne delat naschvaly. Neshodnu se ani s nasima s nazorama na vychovu.

Zadny vztah neni „krasny“ lusknutim prstu, na kazdym vztahu se musi pracovat a to plati o vztahu s tchyni. A zakladatelka, podle toho jak to napsala, nema ani snahu vztah s tchyni zlepsit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.1.13 10:39

Tak můj syn jezdí k babičce hodně často, alespoň 2× měsíčně na víkend, ale vždy se mnou nebo manželem. Na týden ho tam nechat, to bych si netroufla, jednak je to náročné najednou se postarat o dítě bez pomoci rodičů a taky počítám, že by se synovi stýskalo a chtěl by abych přijela. Sám tam vlastně být odmítá, přestože babičku miluje a je na ni opravdu dobře zvyklý. Takže mít to daleko a skoro k cizím, tak to neriskuju vůbec. Jo, a je mu už 3 a půl.
Ať přijedou prarodiče za vámi, nebo tam jeďte společně, přece jim je nemusíte nechávat. Na to jsou fakt malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.1.13 11:00

Ter85- nevím jak to můžeš napsat nebo z čeho si to vydedukoval když nevíš- já to zkoušela- jezdíme k nim společně- nebráním ji v ničem, kolikrát jsem ji zvala at přijede na dýl ne jenom na víkend, ale to je očividně problém. Jak už jsem psala nebyl by problém hlídat u násd, to bych třeba i ocenila, ale jelikož jsou daleko je to trochu problém. a když by na děti byly zvyklý tak proč ne. vyjasnila bych ji režim a bylo byto. jenže zájem není tak co.

a když přijede na víkend a z toho den a půl ztráví ve městě- tak přijela do města nebo za dětmi :( :( :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
15.1.13 11:19

Ještě jsem si vzpomněla na jeden příklad - moji rodiče chtěli vzít tříleťáka na týden na hory na jaře, nejdříve jsem to vítala, ale nakonec jsme se dohodli, že je na to ještě malej, byla jsem si skoro jistá, že bych si pro něj nejdéle po třech dnech musela dojet, což se mi moc nechtělo, byla jsem v 9. měsíci :) Určitě by se mu stýskalo a chtěl by domů. A to prosím bydlíme s rodiči, takže jsou v denním kontaktu a má je ve velké oblibě. Zkusíme to možná letos. V 14ti měsících si absolutně neumím představit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
15.1.13 12:56

@Ter85 ale ty tu pořád bojuješ za něco, co není. Tady nikdo nepíše, že děti nedá, protože tchýni nemá rád. Je to proto, že tchýně jaksi nemá zájem vídat děti, jezdit za nima a jakkoliv vypomáhat. Jen otravuje s hlídáním, které stejně nechce a pouze o tom mluví. A ve chvíli, kdy se s dětmi ani nevídá, nezná jejich režim, jejich zvyky, prostě nic, tak je úplně mimo mísu ji ty děti dát na delší dobu, zvlášť když jsou malé a neřeknou si.
A pokud jde o zakladatelku a dvojčata, tak tam je potřeba sakra dávat pozor a hlídat, to není jak s jedním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
15.1.13 15:41
@Lu78 píše:
Ale zpět k tématu: vyčítáte zakladatelce, že nechce děti půjčovat, že vy jste se svými tchýněmi domluvily… Jenže ne každý je domluvě přístupný. Budete respektovat to co, druhý chce (protože na vnoučata žádné právo neexistuje), přitom on nerespektuje to, co chcete vy - zachování vašich pravidel? By byla zakladatelka blázen :cert:

:potlesk :potlesk: Naprosý souhlas

Zakladatelko, pokud nemáš ke tchýni z jakéhokoli důvodu důvěru nebo pokud se na to vnitřně necítíš, tak tam děti samotné nedávej. To není žádná povinnost! Tchýni řekni ne a tečka. Nestresuj se tím. :mavam:
Mám také dvojčata (teď už 3letá) a na hlídání přes noc nebo přes celý den jsme je zatím nikde nenechali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.1.13 21:01
@zebratko píše:
Tera 85- ale jo já to řeším, vím že by se zvládla postarat, jde mi jen o ten přístup a tyky jsem chtěla vědět od kdy jiný dávají děti k babičce,
Kdyby respektovala co řeknu, něco bych i překousla.
Až děti budou jet k babi- bránit jim nebudu. TeĎ mi na to přijdou malý. Nemám problém aby přijela, vzala je ven, pohlídala u nás atd atd..
Minulý rok je viděla všeho všudy 4×- ty děti ji skoro neznají, a první co bylo když se narodili jestli jim je na týden ve 2 letech půjčíme. :?

hele, ale tys psala, ze ona jezdi jednou za 3 mesice a vy tam teda nejezdite vubec? To seani nedivim, ze si chce deti vic uzit… :nevim:

No a jak tu nekdo ptal, ze pravo prarodicu na vnoucata neexistuje, tak to neni pravda… Teda spis jde o to, ze vnoucata maji pravo na prarodice… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.1.13 21:33

Ale jezdíme, několikrát jsme tambyli, jde také o to že jim to moc nesvědčí- pokaždé jsme odjížděly marod- syn zánět průdušek, jelikož jsou nedonošený tak jákákoliv viroza či kašel- se může rovnat ev. zánět plic- a myslím je jednoduší když přijede ona než my :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.1.13 21:37

A když jí řeknu at přijede klidně na týden tak je to problém a přijede jen na prodloužený víkend-a jde radši běžkovat či co atd atd…
A myslíš že si jich nemůže užívat v mé přítomnosti či co…ale to jsme se dostali jinam- já chtěla vědět od kdy dávají jiné mamči děti k babičce, která bydlí daleko a tolik se spolu nevidí-děti by to ani neustály teď ani ve dvou letech- bylo by slzavý údolí a proč je stresovat až si budou umět říct a budou chtít k babi jet, tak já jim bránit nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
16.1.13 07:51

@zebratko no je to asi spíše o vztahu vás dvou a pohledu na výchovu. Pokud to ale je jak píšeš, asi bych ji děti nedala. Osobně mám i malé děti, ale od manželových dětí jsem babička. Zrovna včera jsem si dovezla na týden vnučku, budou ji ted dva roky. nemám ji poprvé. No ale respektuji na co ji má snacha naučenou a v tom jedeme - myslím režim spánku, jídlo, pitný režim. Přece ji to nebudu narušovat. Asi tím, že mám malé děti a všeobecně děti miluji, tak nejsem taková ta rozmazlovací babička :-). Pomazlíme se, to jo, ale do ničeho mladé nekecám, je to jejich výchova.

No k věci:prostě bych udělala jak to cítím…a pokud je tchýně aspon trošku rozumná, tak to pochopí. Hodně sil a krásných dní s dětičkama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová