Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Ne nikdy a to jsme mhd, vlakem atd. jezdili hodně často od úplného miminka. A kdyby začal ječet, tak bych prostě vystoupila a neotravovala řevem ostatní lidi.
Vystoupis, i kdyz jedes dalkovou trasu, potrebujes se nekam dostat a navazuje ti dalsi spoj? Nebo kdyz jedes busem a dalsi jede za hodinu? Vetsinou se premistujes za nejakym ucelem, mas nekde v konkretni hodinu byt, tohle je realizovatelne tak v centru mesta, kde ti jede tramvaj do peti minut dalsi
@Klementyna píše:
Já mám nejhlučnější děcka na světě! Nevěřím, že by mohly existovat hlučnější![]()
![]()
Přijeďte na návštěvu
![]()
ALe tak jako což, já s tím problém až takovej nemám, hlavně že jsou zdravé. A to, že s tím má problém okolí - to je jeho problém ![]()
@lucenka píše:
Ne nikdy a to jsme mhd, vlakem atd. jezdili hodně často od úplného miminka. A kdyby začal ječet, tak bych prostě vystoupila a neotravovala řevem ostatní lidi.
Kdyby bylo houno cukr…
bych tě fakt chtěla vidět. ![]()
@Anna766 píše:
Jasně, tudíž ho zaškrtíme anebo nevylezeme z bytu do doby než dostane občanku. Děkuji pobavila jsi mě, bude se mi hezky spinkat. Dobrou.
Ne nemusíš dítě zaškrtit ani nevylezatbz bytu, ale stačí být ohleduplná a nenechat ho brečet v uzavřeném prostoru. Na tom není nic těžkého (pokud nejsi v letadle)
Moje mladsi dite ma obcas v noci zachvaty, kdy doslova projeci pul hodiny a neudelam nic a to se muzu postavit na hlavu - fakt nevim, ci bychom s ni delali v panelaku. Asi nic, ze
Tam se jaksi neda vystoupit
Ale dá, normálně vyhodíš dítě z balkonu a je to ![]()
(podle některých komntářů zde bych se tomu ani nedivila).
Prostě dítě nesmí řvát za žádnou cenu, to si pamatuj!
![]()
Už jsem to tu psala… nejela bych v době, kdy by hrozilo, že kluk bude protivný, měla s sebou úplatky a ano kdyby nic nezabralo, tak bych vystoupila i z dálkového spoje (jeden jsem si radši nechala ujet, než jet hodinu s uřvaným dítětem a obtěžovat tak dalších 30 lidí, čekající to pochopil).
J8 jsem tedy všechno nečetla, ale sama mám kluka budou mu 3 a snažím se ho napomínat. Uječení smradi mi vadí (pokud to není dítě které pláče nebo malé mimčo) když třeba sedíme v restauraci a 3 děti ve věku+-5 let ttam lítaj jak smyslu zbavení strkají mi do židle ječí jak banda opic a maminka se usmívá jak debilek tak to by mě trefil šlak. Nebo sedím v čekárně u mudr. když dítě kňourá nebo pláčetak mi to nevadí očividně mu něco je tak kňučí to je normální to mi vůbec neva. Ale byla tam maminka s klukem tak 2 roky a málem čekárnu zbořili. já synovi šeptám nebo mluvím potichu ona mluvila tak, že to slyšeli až do přízemí dítě ječelo jak pavián lítalo ona za ním, dělala s ním blbosti jak na hřišti to mi takky hlava nebere…
Prostě nemám ráda, když děti obtěžují okolí a maminky tomu říkají výchova nevýchovou.. (já tomu říkám lenost vychovat dobrého člověka)
@Gina108 píše:
Přijeďte na návštěvu![]()
ALe tak jako což, já s tím problém až takovej nemám, hlavně že jsou zdravé. A to, že s tím má problém okolí - to je jeho problém
To si nepřej, nejstarší syn ADHD, neustále mluví, nikdy se mu pusa nezastaví. Ostatní aby vůbec přišli ke slovu, musí se ho snažit překřičet. A oni zas jak ho přeřvávají, tak on zvyšuje hlas o to víc..
Dvouleťák silné období vzdoru, ten ječí kvůli čemukoliv, kdykoliv a kdekoliv.
Mám sama se sebou co dělat, abych to nějak ukočírovala. Ještě řešit, komu a jak v okolí to má vadit, tak mě asi odvezou ![]()
@Klementyna zvládla, ale házela bych na vás ty naštvaný pohledy nad kterými se tu pohorsujete.
@araw píše:
Tak ale upřímně, pokud bude nemocné dítě podrážděné a nervozní, tak ho snad nepovlečeš tam, kde bude vadit že hlučí a kde to jemu ani dobře nebude dělat. Řvaní na dětských hřištích je OK, tam totiž ti, co jim ten řev vadí nechoděj
Nezlob se, ale to by nesměla ani na nákup.
@lucenka a vidíš, ja se nad nima nepohorsuji, me jsou uplne ukradeny
když jedu autobusem na čas a musím někde byt, tak by mu dite mohlo klidne brečet a pojedu, na pohledy ostatních hodim bobek ![]()
@lucenka píše:
@Klementyna zvládla, ale házela bych na vás ty naštvaný pohledy nad kterými se tu pohorsujete.
Já se vůbec nepohoršuju, naopak bych to velmi dobře chápala a i se omluvila, ale na to většinou nedojde, protože při tom všem nemám skoro čas si všimnout, kdo na nás hází naštvané pohledy ![]()
@Markéta80 píše:
@Zujabuja jo to znam, dítě vypadá zdravě ale… No malej měl dlouhé období kdy nesnesl jakoukoliv jízdu MHD, asi jsme měl štěstí jen na chápající cestující, ale řval až do pozvracenítakže cca 2 roky ani v tramvaji nejezdil, bohužel to nešlo
někdy ty rady stojí za to, kdo nezažil tak vůbec netuší jaké to jo. Tomu dítěti nevysvětlim že tohle dělat nesmí
, jen pak to vypadá že je nevychovanej
Mám dceru s dysfázií a cestování s ní byl do určitýho věku očistec pro všechny. Když mi cestou usnula, tak jsem oslavovala. Vysvětlit se jí nedalo nic, když se rozhodla vyvádět, tak prostě vyváděla. Navíc v tý době jsme ani netušili, že nějakou dysfázíí má. Teď už aspoń normálně mluví, ale zase je to neustálý proč na celý autobus. No taky to může někomu lézt na nervy, ale lepší když hlasitě mluví než když hlasitě řvala.
@lucenka nemyslím si, že je to bezohlednost, pokud se snažím udělat všechno proto, abych tomu zabránila a nepomůže to. Vystupování neberu v úvahu, protože já na rozdíl od někoho jsem na mateřské neměla volno celý den, abych mohla půl odpoledne prostát někde na zastávce.