Hlučné děti na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4232
12.9.15 07:58

@zuzouš Když bylo Ele tak 2,5, tak bych ti jí na půl dne půjčila a docela by mně zajímalo, co by si s ní zmohla. Nepomáhalo vůbec nic. Je vidět, že si třeba autistický dítě viděla akorát tak na fotce. A nemohla jsem s ní být 24 hodin zavřená doma, aby náhodou někoho neobtěžovala. Taky mám ještě starší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
12.9.15 08:02
@Rowena píše:
„Když dítě řve, tak s ním nejdu do míst, kde by obtěžovalo.“ hláška roku :). Stejné, jako ty kecy o autistech, od lidí, kteří by je asi zavřeli do ústavů, nebo kam. Nesnášenlivost mezi lidmi jen kvete.

Asi tak. Akorát jsem se po ránu pěkně naštvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.9.15 08:07

Holky jako vy jste vytáhly do boje „autíky“, ale na veřejnosti dělají brajgl i zdravé děti a o těch ta diskuze byla především, ne? A tam teda vidím pochybení rodičů…a v mém okolí to předvádějí děti maminek razící „osobnost“ dítěte a liberální výchovu (ta je značně jednodušší)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
12.9.15 08:16

@Malaga řekla bych, že maminky co dite nechají řvát a tahají do restaurací a plácání se po ramenou jakou mají osobnost, jsou tady uplne mimo, ty, zároveň s tema co se nechávají deti řvát kvůli mobilu, kámošce. Momentalne se bavíme o normalne vychovavanych dětech, ktere se nedejbože občas projevi v mhd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.9.15 08:23

@štěpánka11 už jsem to psala, není vyjímkou potkat v MHD maminku, jejíž poklad si může vyřvat plíce a ona si ťuká do mobilu SMSky…to bych jí normálně vyloučila z přepravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.9.15 08:28

@MarketaJ u něj to bylo ze dne na den :(, najednou ensnesl cestování, odmítal odejít z bytu prostě to vůbec nešlo, řval a venku si stoupnul a odmítal udělat i krok. po nějaké době alepson v kočáru jenže je velkej tak nohy až u země. Loni jsme i koupila dvojkočár a to byl spokojenej a od dubna jsme se domluvily s paní z rané péče že se mnou pojede a bude se trénovat. Skoro po 2 letech a on nastoupil, seděl a pár zastávek úplně v pohodě, před tim jak s e blížil k zastávce tak už řval, jenže někdy to jinak nešlo a vysvětlit mu že se přece nic neděje a nic se mu nestane taky nešlo. Tak od dubna párkrát jsme s nim jela a pár zastávek dal, jenže do školky těch zastávek je 18 :jazyk:, jiná školka pro něj neni. Tak v neděli před nástupem jsme s nim ela a ujel půlku cesty a zase domů tak jsme si říkala pokud by začal půlce cesty řvát tak vystoupim a dojedeme na 2× a v út ticho, občas zaknoural tak jsme vytáhla rohlík a ok a od té doby cestuje fakt v klidu, když mě volala paní z rané péče jak to zvládá tak byla hodně překvapená že vše ok, navíc nemluví tak neřekne co se mu nelíbí. Ale i když tenkrát ječel. to mu byli 3 roky tak lidi mě spíš litovali, jedna paní mě nabízela sušenky, prý na nervy :mrgreen: a asi dozrál no, ted je mu 5,5. Proto školka dřív neměla význam, když nezvládal cestování. No zato ted bude víkend až se bude dožadovat že chce do školky, naštěstí ještě spí :mrgreen: :mrgreen:. kdo takové dítě neměl tak tohle nepochopí že se vystoupí a pojede až se zklidní, amlej se zklidnil v okamžiku kdy jsme vystoupili ale jen do doby než by nastoupil zase a jít to pěšky by ani neušel, prostě někdy to nejde, manžel pak domluvil kamaráda a na vyšetření nás vozil autem, tam taky řval ale časem to šlo, prostě se šíleně bál, ted je problém že kouká u tram na ty veliká kola :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.9.15 08:32

@Malaga u zdravého je to jiné, bohužel autistu na první pohled nepoznáš. jedna babka taky Tomíkovi vysvětlovala at je ve frontě v klidu a neječí, já jí říkala at se mu nepřibližuje k obličeji :lol: :lol:, ted oproti tomu je zlatej, už i rychlý nákup zvládne bez ječení :palec:. Autista vypadá jen nevychovaně :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
12.9.15 08:45

@Markéta80 ale to jo, ani se to nesnažím zlehčovat, ale prostě mi neříkej, že si u toho píšeš smsky a o dítě se nestaráš (naopak maminky s autíkama to mají o dost náročnější a musí se starat o to víc)…o tom já mluvím, že děti dělají brajgl a jejich matkám to přijde naprosto v pořádku, protože ony nebudou potlačovat osobnost svého dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
12.9.15 09:10

Z mé zkušenosti je dobrých pár hlášek, které fungují. A když ne na dítě, tak alespoň na pochopení nebo zmírnění naštvání na moje děti (2 a 4 roky) od ostatních spolucestujících. ;)

„Neřvi, nikdo není zvědavý tě tady poslouchat.“
„Ticho, už budeme brzy vystupovat, už jenom pár zastávek“.

:jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
12.9.15 09:19

Ale zase jak se říká - jiný kraj, jiný mrav. Češi jsou mnohem méně tolerantní vůči cizím dětem, než v jiných zemích. V cizině když jsem stejně jako tady usměrňovala děti, aby tolik nekřičeli, aby něčím nebouchali, tak většinou lidi řekli, nechte je, však jsou to děti..
A dokonce, když člověk usměrňuje až moc, tak se na něj lidi dívají, jestli není tyran, že ty děti nenechá.
To jsem opravdu zažila až tady, že se lidi dívají pohoršeně a dokonce i mají připomínky.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
12.9.15 09:37
@Klementyna píše:
Ale zase jak se říká - jiný kraj, jiný mrav. Češi jsou mnohem méně tolerantní vůči cizím dětem, než v jiných zemích. V cizině když jsem stejně jako tady usměrňovala děti, aby tolik nekřičeli, aby něčím nebouchali, tak většinou lidi řekli, nechte je, však jsou to děti..
A dokonce, když člověk usměrňuje až moc, tak se na něj lidi dívají, jestli není tyran, že ty děti nenechá.
To jsem opravdu zažila až tady, že se lidi dívají pohoršeně a dokonce i mají připomínky.. :think:

Jo ono je to někdy až úsměvný. Kdysi jsem jela ještě s dcerou, tehdy jí bylo asi rok a půl, busem, musela jsem na úřad, takže to bylo neodložitelné, dcerka opravdu neměla svůj de a fakt zlobila. Usměrňovala jsem na zastávce co jsem mohla, prozatím v klidu, jsem tolerantní klidná matka. Dvě babky se tam začaly bavit na téma kterak jsou ty dnešní matky neschopné, ony zařvaly, daly facku a byl klid. Dneska ta výchova, no hrůza a bla bla bla. Zpátky jsme jeli taky busem, úřad je přes celý město, nedá se jinak. A malá zlobila ještě víc. Usměrňovala jsem, koupila pitíčko s brčkem, to jí vždy zabavilo, no tentokrát už ne. Zlobila, zvýšila jsem hlas už a když vyběhla do silnice, ačkoli věděla že nesmí, tak jsem jí chytla a už lupla na zadeček. Opět shodou okolností tam byly dvě báby, jiné teda, a zase…to jsou dneska mámy, hned řvou, hned mlátěj, to my měly trpělivost a neměly jsme ty pampérsky :mrgreen: tak se v tom vyznej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.9.15 09:43
@štěpánka11 píše:
@Malaga řekla bych, že maminky co dite nechají řvát a tahají do restaurací a plácání se po ramenou jakou mají osobnost, jsou tady uplne mimo, ty, zároveň s tema co se nechávají deti řvát kvůli mobilu, kámošce. Momentalne se bavíme o normalne vychovavanych dětech, ktere se nedejbože občas projevi v mhd :mrgreen:

přesně. Vyloučit z přepravy, vysadit na první stanici i s uřvancem. Často žasnu, jak některý takymámy dovedou jet v MHD trasu s dítětem, třeba i neřvoucím, a místo toho, aby si s ním třeba povídaly o tom, co dítko vidí nebo o něčem pěkném, tak celou cestu čumí do mobilu a mačkají, stránkují mobil. Kolik lidí má v pazourát tu bednu a permanentně do ní zíra. Dítě, nedíte, mobil je jim milejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
12.9.15 12:08

@Malaga to víš že ne, v tom období co fakt bylo psycho jsme ho chytala aby při prvnim otevření dveří nevyskočil :mrgreen: :mrgreen: a uklidnit prostě nešel :jazyk:, už na zastávce bylo vidět jak se šíleně bojí :(, takže ted fakt zázrak, sedí a kouká a hlavně neječí :palec:.U autisty je problém že to na něm neni hned vidět, vypadá jako každé jiné dítě :lol:, Tomík navíc vypadá že je o dost mladší, někdy si myslí když mam i nejmladší že to jsou dvojčata :mrgreen: ale i kdyby řval tak jsme věděla že do školky ho musim dostat před 8h a ráno dneska vstával pozdě a ještě v pyžamu už běžel ke vchodovym dveřím a manžel na něj že dneska ale do školky nejde :mrgreen: tak věřim že už tramvaj zvládne, ve čt jsme s nim zkoušela i bus, jen 2 zastávky a bylo vidět jak je ve stresu, celej napnutej ale pak jsme si sedli a ok tak možná jak vyrostl :think:, ještě že tak. víc t ram zlobí vali, neřve, neječí ale dlouho nechce sedět, tak si stoupá na zem a tim že sedim s Tomem nemůžu za ní běhat a předvádí se a lidi se smějou, naposled nějakej chlap na ní že si jí vezme s sebou, to teda začala brečet :mrgreen: Už jsme ani nevěřila že někdy s nim pojedu v tramvaji v klidu :lol: To já vidim i v krámu, rodiče pomalu dělají že k nim ani jejich dítě nepatří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
12.9.15 12:15
@Malaga píše:
@štěpánka11 už jsem to psala, není vyjímkou potkat v MHD maminku, jejíž poklad si může vyřvat plíce a ona si ťuká do mobilu SMSky…to bych jí normálně vyloučila z přepravy…

Nevím, kde jezdíš, já se pohybuju v mhd ve 3 městech prakticky denně a nikdy jsem nic podobného nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
12.9.15 12:20
@Klementyna píše:
Ale dá, normálně vyhodíš dítě z balkonu a je to :roll:
(podle některých komntářů zde bych se tomu ani nedivila).
Prostě dítě nesmí řvát za žádnou cenu, to si pamatuj! :cert: :cert: :jazyk:
:mrgreen: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí