Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zuzouš píše:
To, že nějaké dítě je uřvané, protože je autista, je důvod, nikoli omluva. To bych si mohla pořídit do paneláku psa s..já nevím..posledním stádiem raka a nechala bych ho imrvére výt bolestí. A ostatní by to měli trpět a poslouchat, protože ten psík za to přeci nemůže. Ne, neměli. Jsem-li za něco/někoho odpovědná, je můj problém, jak zařídím, aby věc/tvor neobtěžoval okolí. Zní to určitě hnusně, ale je to tak. Každý si svůj život řídí sám, je na každém, jak se bude snažit ohledně vzdělání, ambic v zaměstnání, ohledně výběru partnera, kolik dětí bude mít, kde bude bydlet a jestli bude utrácet víc za cigarety, jídlo nebo zábavu. Vždycky je nějaká možnost, nechávat si časově fóra, aby při řevu bylo možno vystoupit a počkat na další spoj (tam, kde autobus nejezdí jednou denně:), zavolat taxi, nechat dítě s babičkou. Každému někdy někde dítě ječelo, je to normální, ale tvrdit, že Moje děcko prostě v mhd nebo jinde řve a je to běžná součást cestování a světe pos.er se…tak ne, svět se z vás vážně nepos.ere, přizpůsobení se je z té větší části na vás.
to je teda blábol
@veberun píše:
@Gina108 a ja jsem taky dobrej blbec, ze se tu vytacim![]()
Kašli na to, zařveme si v autobusu
![]()
@Gina108
jdu spat to bude mym detem uzitecnejsi a chlapovi taky.
@Blackova.K píše:
@whitehorse no tak předposlední a poslední zastávka to je teda řidič pěknej trotl. A lidi kolem taky, já bych mu teda řekla ať se uklidní že jsi se snažila malého uklidnit a že tam neřval dlouho. Takže by pak měl kecy na mě
Vsak sem ridicovi rekla, ze sem se ho snazila uklidnit, ale on mel asi narocnej den a prohlasil, ze se pak nemuze soustredit (chapu ze se sirenou v bude to jde hur), ale nejak ho nezajimala snaha, ale pouze vysledek. A ten jaksi nebyl ![]()
Lidi tam byli v pohode…
Kdyz se mi stalo, ze vedle sedici holcicka zacala spoustet narek a majinka mela jeste druhe dite, kteremu se snazila neco vysvetlit, vzala sem reklamni letak, co sem v ruce, a holcicce ukazala hracky. Ta se uklidnila a zaujalo to i jejiho vetsiho brasku a pak prohlizeli spolu.
Ono nekdy misto nepochopeni te maminky by troska pomoci neuskodila (pochvalit hracku, zeptat se kam jede, neco ukazat,…)-dite se zabavi a maji klid vsichni. Malej je od malinka provokater a tak dlouho se na nekoho diva a „hypnotizuje“ ho, az se dotycny (nejcasteji zena duchodoveho veku, ale nepohrdnul kymkoliv, kdo je ochotny pokecat) s nim zacal byvit. Pak cesta ubihala v klidu vsem. ![]()
Pro rypalky-o rozhovor se mnou dite zajem malokdy ma-mne totiz vidi porad, ale cizi lidi, jo, to je jina
s tema se skvele „podrbe“.a kdyz vystoupi, hned hledal dalsi „obet“ ![]()
@sloninka píše:
Mně se příspěvek Zuzouše mnadlíbí.
Mě ne.
Předevčírem jsme byli nakoupit v Kaufu. Lidí jak nasr..o. U kas nával. Jedný mamče tam plakalo miminko, dost nahlas. Chlácholila, dudlik dávala, nepomohlo. Koukala chudák v tý frontě nešťastně, omlouvala se. Všichni i pokladní se usmívali. Jsme jenom lidi.Tak by se na to nemělo zapomínat.
Já mám nejhlučnější děcka na světě! Nevěřím, že by mohly existovat hlučnější
![]()
@Klementyna píše:
Já mám nejhlučnější děcka na světě! Nevěřím, že by mohly existovat hlučnější![]()
![]()
To si myslí každej kdo bydlí v paneláku. Že má sousedy se zaručeně nejuječenějšíma a nejudupanějšíma fakanama.
![]()
@Blackova.K píše:
@lucenka fakt nikdy? to mě jo, právě třeba tou únavou. Zdržení u dr nebo tak. Ale brečel, ne řval a já se snažím to ztišit, buď kecama co vidíme z okna, co budeme dělat atd. a nebo uplatkem.
Ne nikdy a to jsme mhd, vlakem atd. jezdili hodně často od úplného miminka. A kdyby začal ječet, tak bych prostě vystoupila a neotravovala řevem ostatní lidi.
@veberun píše:
tak to, uz jsou snad smysleny blbosti, jak si tohle matka planuje dopředu, aby dite nervalo v MHD nebo nekecas a udelala by jsi to?
Tak plánovala jsem cesty v době, kdy jsem předpokládala, že nebude unavený, měla pro něj zajímavé úplatky, aby se zabavil. A kdyby i přesto řval, tak bych vystoupila a pockala než se uklidní
@kacz píše:
Když mi řvalo dítě v MHD a nechtělo se uklidnit, tak se prostě nedalo nic dělat a řvalo. Já mám určitý denní harmonogram a fakt nebudu nikde trčet a čekat 20 minut na další autobus, protože to někdo chce… Jsou i horší věci na světě než 5 minut poslouchat brečící dítě. Je to dítě, nenaděláš nic… Některé důchodkyně mluví hrozně nahlas anebo puberťáci poslouchají hudbu z mobilu anebo někdo řve do telefonu a taky se z toho nezblaznim.Trochu nadhledu by neuškodilo…
Jiste hluk dělají i jiní, tak budu taky bezohledna
akorát že dětský brek patří mezi nejvíc otravné zvuky a vyvolává stres
@whitehorse řidič, když mu za zády řve dítě, tak prý řídí jak kdyby měl cca 1,5 promile. Takže se mu nedivím, že mu řev vadil.
@lucenka píše:
Jiste hluk dělají i jiní, tak budu taky bezohlednaakorát že dětský brek patří mezi nejvíc otravné zvuky a vyvolává stres
Jasně, tudíž ho zaškrtíme anebo nevylezeme z bytu do doby než dostane občanku. Děkuji pobavila jsi mě, bude se mi hezky spinkat. Dobrou. ![]()
Jak tu čtu, tak některé matky jsou ve svých názorech horší než nervozní důchodci(pardon)
@veberun píše:
cemu prosim Te tleskas?
Nechapu, ze tomu nekdo tleska, to byl prisernej vyplod ![]()
Ja nestacim zirat, co vsechno komu vadi na verejnych mistech. Potkat zakladatelku v popisovane situaci, tak po ni hodim soucitnej pohled
,ale to je asi tak vse. Rvouci dite na verejnych mistech me fakt netankuje, pokud si matka u toho nekrafe s kamaradkou a nevsima si ho. Stejne tak v mhd. A to mi taky nikdy deti v mhd nervaly, ale dokazu pochopit, ze nekomu holt ano. Vadilo by mi jecici dite v restauraci, kam si zajdu na obed a chci si odpocinout, ve wellnes, v kine, na promoci, ale jinde je mi to vcelku fuk ![]()
Moje mladsi dite ma obcas v noci zachvaty, kdy doslova projeci pul hodiny a neudelam nic a to se muzu postavit na hlavu - fakt nevim, ci bychom s ni delali v panelaku. Asi nic, ze ![]()
Tam se jaksi neda vystoupit ![]()