Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@aquawoman asi se vykašlat na okolí, oni za rohem zapomenou, ty jsi s dítětem celý den a je blbost kvůli pár minutam rusit tresty a cpát dite sladkostmi, pak z tebe bude mit akorát srandu
Jinak ne, nenechavam syna řvát jak tydyta ![]()
@Zujabuja píše:
Některé bych chtěl a potkat denně si zažívám jakeho mám nevychovaneho smrada, který se toho nebojí a klidně se vyvali na zemi, cim víc tisite je to horsi a horsi. Po několik hodin si řekněte to je asi ten cas kdy vam řekli nechte jej vyrvat, obalit na zemi ze vsech stran a pobourenych lidi si nevsimat…Víte jen pro zajimavost jakou situaci jsem Vam popsala?
Znám moc dobře-dítě s autismem. ![]()
Děti jsou sice děti, ale zase pořádek taky musí být. Dcerka má 4 roky a kolikrát připomínám, aby venku neječela, zbytečně nehlučela, zpívat může taky tišeji, atd.
Proč by ji měli poslouchat všichni kolem? ![]()
U sousedů mají 2 děti. Když se v létě koupaly v bazénu, bylo to jak na veřejném koupališti, kde řve plno dětí, ty na to byly dvě, do toho ještě jejich uřvanej pes ![]()
Hluk mi vadí, ale jsou to děti… Víc mi vadí, když se rodič nesnaží s tím něco dělat. Chápu, že to tolikrát nejde, ale snaha by být měla.
@aquawoman píše:
Matky musí být zřejmě často ve schizofrenní situaci, když tady čtou, jak hrozně je obtěžující řev děti. Na jednu stranu je z hlediska výchovy správné dětem neustupovat a nebo dodržet trest, který dětem slíbíte za to, že něco udělají/neudělají. Takové dítě zákonitě prostě řve. Takže jak má matka dítě vychovávat a zároveň ztišit, aby nerušilo okolí?Umlčet dítě lízátkem, nebo odpuštěním trestu, či podáním toho, co dítě v danou chvíli vyžaduje, je výchovně špatný postup… a nebo mají asi některé extra „vychytávky“ jak lze dítě utěšit..? Tak sem s nimi, to mě zajímá.
![]()
Mně když maLá začne řvát, tak ji vrazim prso a je klid. U kluka je to horši-je autista, tedy naštěstí má jehlou formu, ale když ho to chytne, tak částečně pomáhá klidne na něj mluvít o věcech, které na rad. Ale při silnějším záchvatu toho moc nezmůžt. Jo jinak, když nemůžu dat malé prso, tak ji dám telefon nebo klíče od baráku. ![]()
@araw já jsme na to neměla nervy a bylo mě ho líto jak se strašně bojí
, fakt šílený. No v dubnu letos jsem zkusila a pár zastávek dal, párkrát jsme s nim zkusila jízdu a celkem to dal a ted od září jezdí do školy přes celé ěmsto, jedna jízda 25minut a normálně je v klidu, max když začně knourat vytáhnu rohlík a je klid, hotovej zázrak který jsem ani nečekala
. Bohužel jiná školka neni takže by si musel nějak zvykat ale kolem 3 roku to nešlo, i v autě když nás někdo vezlo šíleně vyváděl. měl období že stačilo otevřít dveře od bytu a šílený řev, což ted hned ráno natěšenej běží ke dveřím a čeká že se jde do školky
. Bohužel že všichni doktoři jsme na druhym konci města než bydlíme
ale 2 roky jsme neměla odvahu sednout do mhd a i paní z rané péče že to bude boj a možná nikdy tramvaj nezvládne a zlomilo se o nějak samo, asi věkem
a nakonec Tomík v tramvají krásně sedí, kouká z okýnka a malá naopak zlobí, chvílis edí pak zase chce stát, je to rpo ní dlouhé no ale nekřičí
. Pokud by vyváděl tak by nezbylo nic než si udělat řidičák a sehnat auto ale naštěstí je zlatej a zvládnul to nad mé očekávání ![]()
To, že nějaké dítě je uřvané, protože je autista, je důvod, nikoli omluva. To bych si mohla pořídit do paneláku psa s..já nevím..posledním stádiem raka a nechala bych ho imrvére výt bolestí. A ostatní by to měli trpět a poslouchat, protože ten psík za to přeci nemůže. Ne, neměli. Jsem-li za něco/někoho odpovědná, je můj problém, jak zařídím, aby věc/tvor neobtěžoval okolí. Zní to určitě hnusně, ale je to tak. Každý si svůj život řídí sám, je na každém, jak se bude snažit ohledně vzdělání, ambic v zaměstnání, ohledně výběru partnera, kolik dětí bude mít, kde bude bydlet a jestli bude utrácet víc za cigarety, jídlo nebo zábavu. Vždycky je nějaká možnost, nechávat si časově fóra, aby při řevu bylo možno vystoupit a počkat na další spoj (tam, kde autobus nejezdí jednou denně:), zavolat taxi, nechat dítě s babičkou. Každému někdy někde dítě ječelo, je to normální, ale tvrdit, že Moje děcko prostě v mhd nebo jinde řve a je to běžná součást cestování a světe pos.er se…tak ne, svět se z vás vážně nepos.ere, přizpůsobení se je z té větší části na vás.
@zuzouš píše:
To, že nějaké dítě je uřvané, protože je autista, je důvod, nikoli omluva. To bych si mohla pořídit do paneláku psa s..já nevím..posledním stádiem raka a nechala bych ho imrvére výt bolestí. A ostatní by to měli trpět a poslouchat, protože ten psík za to přeci nemůže. Ne, neměli. Jsem-li za něco/někoho odpovědná, je můj problém, jak zařídím, aby věc/tvor neobtěžoval okolí. Zní to určitě hnusně, ale je to tak. Každý si svůj život řídí sám, je na každém, jak se bude snažit ohledně vzdělání, ambic v zaměstnání, ohledně výběru partnera, kolik dětí bude mít, kde bude bydlet a jestli bude utrácet víc za cigarety, jídlo nebo zábavu. Vždycky je nějaká možnost, nechávat si časově fóra, aby při řevu bylo možno vystoupit a počkat na další spoj (tam, kde autobus nejezdí jednou denně:), zavolat taxi, nechat dítě s babičkou. Každému někdy někde dítě ječelo, je to normální, ale tvrdit, že Moje děcko prostě v mhd nebo jinde řve a je to běžná součást cestování a světe pos.er se…tak ne, svět se z vás vážně nepos.ere, přizpůsobení se je z té větší části na vás.
No, dle mé zkušenosti jsou postarší pánové úplně nejhorší. Ve vlaku mě jednou jeden sprdnul,, proč to dítě někam tahám, že máme sedět doma. V obchodě jsem jednou měla kočárek, plné ruce nákupu, požádala jsem o dovolení a chlap začal prskat,, proč nejezdím do obchodu autem. Další litoval mého ani ne dvouletého syna, jakej je chudák, že musí po městě jezdit v kočárku a proč ho jeho neschopná matka ještě nenaučila chodit.
A všichni bez rozdílu si povzdechnou nad dnešní strašnou výchovou.
Já jsem ale taky dost drzá, takže u mě narazí - většinou to nečekají. Do mámy s kočárkem se rádi opřou,, protože je slabá a nedostanou od ní přes hubu.
Ja si myslim, ze hodne zalezi i na celkove situaci… mne vadi, kdyz decka mezi lidma vyvadi, takze je usmernuju, neustale opakuju at jsou v klidu, snazim se jim nacpat neco do pusy nebo je nejak zabavit… a pak jsou urcite i takovy maminky, ktery treba chteji prezit cestu mhdeckem, pocitaji sekundy nez vystoupi a utecou a otravny decko se snazi ignorovat, aby pak jeste nebyly za spatny, kdyz ho teda okriknou… Ono co je lepsi, hlucny dite nebo hlucny dite a hlucna matka k tomu ![]()
To jak se v te situaci chova matka podle me hodne ovlivnuje lidi kolem… kdyz vidite, ze je matka totalne hotova, snazi se z poslednich sil nebo je na pohled proste znicena, tak ji urcite jeste nepujdete nadat. Teda aspon myslim, ja nenadavam ani tomu typu matky, ktera se diva z okna a premysli, jestli uz je brzo na panaka
(vtip, vtip, ironie, vtip)
@Kaculatko ja taky nikomu nenadavam, je mi to totiž upřímně jedno, ať si každý vychovává jak chce
to mi víc vadi v MHD smradlavy lidi a důchodci co na sebe pokrikuji kde mají levnější jogurty, puberťáci co mluvi jak kanál apod. a těch tam je vskutku víc než urvanych děcek ![]()
Příspěvek upraven 11.09.15 v 21:25
Jo a vsadím se, že kdyby byla stejná situace a byl by tam s nimi tatínek, neřekl by chlap ani bů.
@štěpánka11 píše:
@Kaculatko ja taky nikomu nenadavam, je mi to totiž upřímně jedno, ať si každý vychovává jak chceto mi víc vadi v MHD smradlavy lidi a důchodci co na sebe pokrikuji kde mají levnější jogurty, puberťáci co mluvi jak kanál apod. a těch tam je vskutku víc než urvanych děcek
Příspěvek upraven 11.09.15 v 21:25
no ja to myslela na toho milyho pana od zakladatelky… kdyby tam po deckach rvala a bylo to jak scena z hororu, tak by mozna ani nepipl ![]()
No tak klasika
pán je magor co nic nechápe. Neříkám že některý starší lidi nejsou protivný, ale když bych to zala na % tak jich je minimum oproti švihlým matkám. Moje dítě je osobnost, on má ADHD atd. kecy!
Když mám dítě co dělá scény, tak ho prostě netahám tam kde to může vadit. Představa že jedu MHD a tam 20 minut řve dítě tak budu naštvaná taky. Nesnáším i řvoucí mimina, nemlivím o chvilkovém breku ale o řvaní. To radši pojedu v autobude s 20 puberťákama.