Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dnes jsou asi erupce na slunci, neb nase mala 2,5 leta od rana jen rev a rev, nastesti jsem nase vystoupeni nesla ukazovat na verejnost
. Ale je pravda, ze deti se daji usmernit a nadmerny rev mi vadi, jak u svych tak u cizich deti. Zbytecne hluceni netoleruji ani doma…
@neumisa píše:
matky autíků jsou zjevně otrlé a zvyklé. Takže ne, nedotkl. Ale dotkl by se mě příspěvek, že bych přece měla být tolerantní k ječícímu dítěti, které není moje a jeho řev mě obtěžuje. Jak mám poznat, že je to dítě autista? Máá to snad napsané na čele? Pro mě je to ječící dítě a jeho jekot mě obtěžuje. Tečka. A k tomu, co mě obtěžuje, nejsem tolerantní. Jsem ale slušně vychovaná a pokud jekot nepřesáhne kritickou hranici, tak mlčím a tiše trpím.
Autisticke dítě rve, tluče, bije, kope, vali se po zemi. Mrkni na film na YouTube po Tomasovi a mozna zmenite pohled…
@Zujabuja píše:
Autisticke dítě rve, tluče, bije, kope, vali se po zemi. Mrkni na film na YouTube po Tomasovi a mozna zmenite pohled…
to zvládají i neautistické děti. nebo je snad každé dítě s tímto projevem autista?
Deti ale i postižené reaguji na úplněk a ten se zatracene blíží. Jsou podrazdene, nase deti temer nespi
@zuzouš píše:
Co chceš slyšet, v klidu umí být i to dvouleté dítě. Musíte na staršího čekat? Že bys mohla třeba mezitím mladšího utahat venku. Nejstarší se v 19m narodila ségra a i tehdy jí šlo naučit, že nemá křičet a běhat. Po pár týdnech uměla šeptat, když mimino spalo. Prostě jaký si to uděláš, takový to máš. Pána by určitě nezabilo poslouchat pár minut randál, nicméně netvrď, že dítě nešlo umlčet. Jaký si to uděláš, takový to máš.
Děti bohužel (nebo Bohu dík) nejsou jak přes kopírák všechny stejné. A pokud Tvoje starší holčička tohle zvládla, tak děkuj Bohu, že máš takové chápavé dítě. Věř mi, že to není výchovou. A bohužel se často stává, že matky připisující vše svým výchovným výsledkům, se pak často spálí, protože jejich druhé dítě je úplně jiné a „stejná“ výchova na ně nějak nezabírá.
A abych tady nebyla za neznalou věci - znám osobně rodinu s autistickým dítětem a vím, jak se dokáže projevovat. a taky vím, že rodiče s tím umí pracovat a jsou to oni, kdo je ohleduplný ke svému okolí a snaží se je podobných představení ušetřit.
ale stále to nemění nic na tom, že dětský jekot prostě okolí obtěžuje.
@neumisa píše:
to zvládají i neautistické děti. nebo je snad každé dítě s tímto projevem autista?
Proto rikam poznat to nejde a naucte se mit pochopeni. Vase okriknuti muze stav zachvatu prodloužit
@Zujabuja píše:
Proto rikam poznat to nejde a naucte se mit pochopeni. Vase okriknuti muze stav zachvatu prodloužit
pokud jsi četla pořádně, jistě ti neušlo, že já nikoho neokřikuji.
a ne, nebudu se učit rozeznávat autisty na pohled a nebudu mít pochopení pro řev.
@neumisa píše:
A abych tady nebyla za neznalou věci - znám osobně rodinu s autistickým dítětem a vím, jak se dokáže projevovat. a taky vím, že rodiče s tím umí pracovat a jsou to oni, kdo je ohleduplný ke svému okolí a snaží se je podobných představení ušetřit.ale stále to nemění nic na tom, že dětský jekot prostě okolí obtěžuje.
Usetrit, hmmmmmm. Je vic druhů autismu, maj vic štěstí. Zaden autismus neni pres kopirak
Moje dítě teda moc neřvalo, ale nějaká stará paní, kterou musela podpírat její vnučka asi, řekla mému dítěti že ho přetáhne holí, budou jí 4, šly jsme ze školky po o.. Byla unavená a nechtěla mě poslechnout, že nemá běhat a jít domů.. to mormálně teda umí mnohem víc..Výraz dítěte k nezaplacení..
@Zujabuja píše:
Usetrit, hmmmmmm. Je vic druhů autismu, maj vic štěstí. Zaden autismus neni pres kopirak
jasně, oni maj víc štěstí a všichni ostatní jsou ti chudáci, kterým není pomoci.
@neumisa píše:
pokud jsi četla pořádně, jistě ti neušlo, že já nikoho neokřikuji.a ne, nebudu se učit rozeznávat autisty na pohled a nebudu mít pochopení pro řev.
To je de dobře. Nemaj radi ani zvedave davy, aspon to moje ne
Naše dítě je živé a hlučné. Snažím se maximálě omezit situace, kdy by mohl někomu vadit křik. Manželovi řekl jeden pán, aby si to dítě ztišil. To dítě mělo zrovna období vzdoru a fakt to nešlo.
@neumisa píše:
jasně, oni maj víc štěstí a všichni ostatní jsou ti chudáci, kterým není pomoci.
Tak jestli umi zvladat zachvat v mych oci jsou borci a maj stesti!!! Tak jsem to myslela. Kazdy drobecek potrebuje pochopeni a pomoc.
@Izzz píše:
Naše dítě je živé a hlučné. Snažím se maximálě omezit situace, kdy by mohl někomu vadit křik. Manželovi řekl jeden pán, aby si to dítě ztišil. To dítě mělo zrovna období vzdoru a fakt to nešlo.
A autismus pro odlehceni. Je prodlouzene obdobi vzdoru. Nerozumi tomu co vidi a slysi a to je drazdi.