Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jako kdyby mě někdo u stolu nebo někde jinde hlučil půl hodiny, tak byla asi naštvaná to přiznám narovinu, ale rozhodně bych neřešila hluk třeba 5 minutový..
Trochu mi to pak přijde jakoby taková ta ženská škodolibost
pak se jenom zahlédá, co maminka udělá, jenom se dělají posunky, co to je za nevychovance.. A přitom dítě může být jeonm unavené, podrážděné…
Já jsme si všimla, že některé ženy, se takto dokáží- nebo i muží, ale většinou ženy teda, rozohnit i třeba, když se dítě vztekne a třeba řve dvě minuty a už je hrůza..
Ale píši o malých dětech- těch 2 roky atd. to bych fakt neřešila.. Třeba u 5 letého takový nějaky 5 minutový výstup, už je něco jiného
a lidé, co chodí do práce, nemají na klid a odpočinek nárok, protože nad nimi bydlí nestandardní děťátko? oni se nepotřebují vyspat? myslím, že rodiče nestandardních dětí by měli projevit solidaritu k pracujícím sousedům, neboť i z jejch daní jsou živi.
@verinka13 píše:
@Burj Chalifa víš to jsou takové ty kejdy od někoho, kdo nikdy postižené dítě nevychovával..stejně tak zuzouš. ANO, samozřejmě, máte pravdu, že to obtěžuje… A co navrhujete jako řešení? Odhlučnit na vlastní náklady- juchůůůůParádní nápad pro někoho, kdo nemůže ani třeba chodit do práce kvůli celodenní péči o „nestandardní“ dětátko.
kdo má ale v takovém hlučném sousedství žít? Je mi líto, ale i zde platí, že svoboda jiných končí u té mé. Ani rodiny s postiženými hlučnými dětmi nemají právo nadměrným hlukem ztrpčovat život okolí. Padat za všech okolností před nepřizpůsobivými, třeba i autisty, tak to ne.
Příspěvek upraven 13.09.15 v 13:22
@verinka13 píše:
@Burj Chalifa víš to jsou takové ty kejdy od někoho, kdo nikdy postižené dítě nevychovával..stejně tak zuzouš. ANO, samozřejmě, máte pravdu, že to obtěžuje… A co navrhujete jako řešení? Odhlučnit na vlastní náklady- juchůůůůParádní nápad pro někoho, kdo nemůže ani třeba chodit do práce kvůli celodenní péči o „nestandardní“ dětátko.
Takže lidé kteří pracují s tím vydělávají na dávky, které rodiče postižených dostávají, nemají mít právo na klid?
@Burj Chalifa tak to bych ti (ne)přála naše dřívější bydlení vedle ubytovny plné romských spoluobčanů. Pískot pod okny, křik, hádky, hudba a hlasitá televize, policie na denním pořádku, tudíž majáky a přidružené zvuky a světelné atrakce s tím spojené, všude vajgly, občas i oblečení vyházené z oken v rámci partnerských rozepří, sexuální dovádění v přilehlé zeleni, napliváno a po dávkovém období i nazvraceno.Jsme tak otrlí že nynější bydlení na sídlišti v činžáku bereme jako oázu klidu. Zlatý dětský pláč.
@Anna766 píše:
@Burj Chalifa tak to bych ti (ne)přála naše dřívější bydlení vedle ubytovny plné romských spoluobčanů. Pískot pod okny, křik, hádky, hudba a hlasitá televize, policie na denním pořádku, tudíž majáky a přidružené zvuky a světelné atrakce s tím spojené, všude vajgly, občas i oblečení vyházené z oken v rámci partnerských rozepří, sexuální dovádění v přilehlé zeleni, napliváno a po dávkovém období i nazvraceno.Jsme tak otrlí že nynější bydlení na sídlišti v činžáku bereme jako oázu klidu. Zlatý dětský pláč.
A komu tohle vadí, tak je rasista! ![]()
@lucenka tak to je nejlepší argument, že pracující vydělávají na dávky, které dostávají rodiče postižených
Na to mám odpověd- pojdte si to s těmi rodiči vyměnit- na jeden jediný den.
Jako samozřejmě, já rozumím těm argumentům, že to ruší…ale co má ten rodič dělat, když dostává nějaký úplně mizerný peníz, ze kterého taktak vyžije? často jsou to navíc matky samoživitelky, nebot otec se kamsi zdejchne..mně přijde, že tato debata ani nemá řešení.
@verinka13 je to začarovaný kruh - rodiče postizenych deti často nemají peníze a většině sousedů to vadit bude…
a co mají dělat ti ostatní? chce to toleranci na obou stranách - a to fakt neznamená že „já mám autistu, tak se všichni třeba poferte, on prostě řve a já s tím nic nenadělám“.
@neumisa píše:
@verinka13a co mají dělat ti ostatní? chce to toleranci na obou stranách - a to fakt neznamená že „já mám autistu, tak se všichni třeba poferte, on prostě řve a já s tím nic nenadělám“.
přesně.
@Burj Chalifa píše:
kdo má ale v takovém hlučném sousedství žít? Je mi líto, ale i zde platí, že svoboda jiných končí u té mé. Ani rodiny s postiženými hlučnými dětmi nemají právo nadměrným hlukem ztrpčovat život okolí. Padat za všech okolností před nepřizpůsobivými, třeba i autisty, tak to ne.Příspěvek upraven 13.09.15 v 13:22
a co bys navrhovala s těmi dětmi udělat? zavřít do ústavu? nemyslím to nijak zle, jen by mě zajímalo řešení. Neměla jsem takové sousedy.Jen dcera má syna, který jako dítě jen řval. Naštěstí se z toho „vyřval“.
@Litta píše:
A komu tohle vadí, tak je rasista!
Rasisticky jsme se odstěhovali jinam. ![]()
@neumisa však samozřejmě, toleranci na obou stranách..jenže on s tím ten rodič autisty opravdu třeba nic nenadělá
Všechny své síly vložil do toho, aby přežil každý den a nezbláznil se z toho. Má se k tomu všemu ještě plazit poníženě před každým, koho to obtěžuje? Já vím, jak to myslíš…ale řešení to asi fakt nemá. Leda by se sousedi složili na to odhlučnění ![]()
@verinka13 píše:
@neumisa však samozřejmě, toleranci na obou stranách..jenže on s tím ten rodič autisty opravdu třeba nic nenaděláVšechny své síly vložil do toho, aby přežil každý den a nezbláznil se z toho. Má se k tomu všemu ještě plazit poníženě před každým, koho to obtěžuje? Já vím, jak to myslíš…ale řešení to asi fakt nemá. Leda by se sousedi složili na to odhlučnění
a sousedé mají poníženě držet hubu a trpět?
@Burj Chalifa víš to jsou takové ty kejdy od někoho, kdo nikdy postižené dítě nevychovával..stejně tak zuzouš. ANO, samozřejmě, máte pravdu, že to obtěžuje… A co navrhujete jako řešení? Odhlučnit na vlastní náklady- juchůůůů
Parádní nápad pro někoho, kdo nemůže ani třeba chodit do práce kvůli celodenní péči o „nestandardní“ dětátko.