Hlučné děti na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26335
13.9.15 13:39

@verinka13

jo tak, takže sousedi se poskládají… aha. Takže budou vydělávat, platit daně, ze kterých dotyčná rodina dostává dávky (ano, to je zcela legitimní argument) a ještě se budou skládat na vylepšení jejich bytu, aby se konečně dočkali toho, že si budou moct po práci odpočinout. Super řešení. A kde je nějaká snaha ze strany rodiny s netradičním dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
13.9.15 13:43

@neumisa no třeba že se bude rodina snažit aby toho hluku bylo absolutní možné minimum a ještě investují do koberců - co taky jinyho? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.9.15 13:43
@neumisa píše:
@verinka13jo tak, takže sousedi se poskládají… aha. Takže budou vydělávat, platit daně, ze kterých dotyčná rodina dostává dávky (ano, to je zcela legitimní argument) a ještě se budou skládat na vylepšení jejich bytu, aby se konečně dočkali toho, že si budou moct po práci odpočinout. Super řešení.A kde je nějaká snaha ze strany rodiny s netradičním dítětem?

co KONKRÉTNĚ by sis představovala že má ta rodina udělat? Nějaké zcela konkrétní praktické věci? Doopravdy mě to zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.9.15 13:44
@verinka13 píše:
@neumisa však samozřejmě, toleranci na obou stranách..jenže on s tím ten rodič autisty opravdu třeba nic nenadělá :( Všechny své síly vložil do toho, aby přežil každý den a nezbláznil se z toho. Má se k tomu všemu ještě plazit poníženě před každým, koho to obtěžuje? Já vím, jak to myslíš…ale řešení to asi fakt nemá. Leda by se sousedi složili na to odhlučnění ;)

kolik z maminek postižených dětí zajde např. na na MÚ za politikem, který má na starosti sociální otázku? aby ho požádaly o návrh řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.9.15 13:44

Pokud je v tomto případě dítě trvalým výrazně rušícím elementem, kdy dlouhodobě sužuje okolí hlukem a rambajzem, je utrpením pro okolí, pak dámy prominou, ale taková rodina není vhodná na to, aby žila ve společenství dalších běžných nájemníků. Aby jeden člověk obtěžoval dlouhodobě x lidí, to je bezohlednost, v tom se nedá žít. Bez ohledu na to, že je autista, schizofrenik atd.To je pak na chráněné bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.9.15 13:45
@Malaga píše:
kolik z maminek postižených dětí zajde např. na na MÚ za politikem, který má na starosti sociální otázku? aby ho požádaly o návrh řešení?

no, kolik? To je hozená rukavice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
@jdukolem píše:
co KONKRÉTNĚ by sis představovala že má ta rodina udělat? Nějaké zcela konkrétní praktické věci? Doopravdy mě to zajímá…

to byla čistě hypotetická otázka - konkrétně nevím, protože takové dítě nevlastním. Ale vadí mi navrhovaná řešení, která jaksi rodiče nestandardních dětí vylučují s tím, že už to stejně mají těžké. Ano, mají, ale to sousedi také.

edit: nejspíš bych se starala o to odhlučnění

Příspěvek upraven 13.09.15 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Burj Chalifa píše:
Pokud je v tomto případě dítě trvalým výrazně rušícím elementem, kdy dlouhodobě sužuje okolí hlukem a rambajzem, je utrpením pro okolí, pak dámy prominou, ale taková rodina není vhodná na to, aby žila ve společenství dalších běžných nájemníků. Aby jeden člověk obtěžoval dlouhodobě x lidí, to je bezohlednost, v tom se nedá žít. Bez ohledu na to, že je autista, schizofrenik atd.To je pak na chráněné bydlení.

máš představu kolik chráněného bydlení je v současné době k dispozici? a jaký je systém přidělování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
13.9.15 13:46
@neumisa píše:
to byla čistě hypotetická otázka - konkrétně nevím, protože takové dítě nevlastním. Ale vadí mi navrhovaná řešení, která jaksi rodiče nestandardních dětí vylučují s tím, že už to stejně mají těžké. Ano, mají, ale to sousedi také.

edit: nejspíš bych se starala o to odhlučnění

Příspěvek upraven 13.09.15 v 13:45

já to nepopírám že sousedi také ale tys psala o snaze ze strany té rodiny..tak mě jen zajímalo jak to myslíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
13.9.15 13:47
@štěpánka11 píše:
@neumisa no třeba že se bude rodina snažit aby toho hluku bylo absolutní možné minimum a ještě investují do koberců - co taky jinyho? ;)

fajn, aspoň něco - ale o tom v předchozích příspěvcích nic nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verinka13
13.9.15 13:47

@neumisa kéž by si rodič postiženého dítěte mohl někdy „odpočinout“ ;) Jo vlastně, to nikoho nezajímá..
já nevím, jak z toho ven- ale myslím si, že by člověk neměl hrabat jen na svém vlastním písečku. Samozřejmě je pro každého nejdůležitější on sám a jeho pohodlí, jeho rodina..ale tak nějak si myslím, že určitá, třeba i malá, solidarita od těch, kteří jsou na tom lépe, vůči těm, kteří jsou na tom hůř (a mnohokrát ne svou vinou!!) by nezaškodila. Nikdy nevíme, kdy se nám nebo našim dětem stane něco podobného a budeme odkázaní na „milodary“ od okolí.

• Citovat
  • Upravit
36504
13.9.15 13:49
@verinka13 píše:
@neumisa kéž by si rodič postiženého dítěte mohl někdy „odpočinout“ ;) Jo vlastně, to nikoho nezajímá..
já nevím, jak z toho ven- ale myslím si, že by člověk neměl hrabat jen na svém vlastním písečku. Samozřejmě je pro každého nejdůležitější on sám a jeho pohodlí, jeho rodina..ale tak nějak si myslím, že určitá, třeba i malá, solidarita od těch, kteří jsou na tom lépe, vůči těm, kteří jsou na tom hůř (a mnohokrát ne svou vinou!!) by nezaškodila. Nikdy nevíme, kdy se nám nebo našim dětem stane něco podobného a budeme odkázaní na „milodary“ od okolí.

Zkus se dovolat solidarity a pochopení pro hluk u toho, který vstává v 5 ráno, aby byl v 6 u pásu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
13.9.15 13:50
@jdukolem píše:
máš představu kolik chráněného bydlení je v současné době k dispozici? a jaký je systém přidělování?

Asi jako bytů pro invalidy a handikepovanè.Po zdělení že je jich málo a čekací lhůty jsou několikaleté, jsem si bezbarièrový byt sehnala sama a platim za něj nekřesťanský peníz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
13.9.15 13:52

@verinka13

ano, má rodina a můj klid je pro mě nejdůležitější. A není to ani má vina, že u sousedů mají netradiční dítě. Jsem tolerantní a solidární - ale jen tam, kde vidím odezvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.9.15 13:52
@Burj Chalifa píše:
no, kolik? To je hozená rukavice!

no myslim, že ta, která to začala řešit v tomto směru, bude světlou vyjímkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí