Hlučné děti na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2968
14.9.15 18:19
@neumisa píše:
@sloninkavětšinou s tebou souhlasím, ale ten anonym byl zbytečný.

Uznávám a všem se omlouvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
14.9.15 18:24
@Vendy31 píše:
Dnes jsem dostala vynadáno za to, že mám hlučné děti. Dost mě to trápí, tak zakládám téma a zajímalo by mě, jestli se to někomu z vás stalo také, případně jak to děláte, aby se to nestávalo.
Jak to bylo u nás: mám 2 kluky, starší má 4, mladší 2 roky. S mladším bereme toho staršího na plavání, tam na něj čekáme, pak si dáme svačinu a jdeme. Je to v takovém centru, kde jsou i masáže a posilovna, potkávají se tam tedy rodiče s malými dětmi a dospělí, kteří jdou třeba na masáž. Starší syn má dnes špatnou náladu a moc nespolupracuje, mladší je v pohodě, ale je hodně hlučný a dost běhá a mluví nahlas. Po plavání jsme si sedli ke stolu, starší se dožadoval svačiny a mladší seděl na židli a hlasitě žvatlal a rozhazoval papíry na stole. Bylo to jen pár minut, než jsem jim vyndala jídlo, nicméně hluční určitě byli. No, a než jsem jim to jídlo stačila dát, pán od vedlejšího stolu mi vynadal, proč si ty děti nedokážu ztišit a že ta dnešní výchova je hrozná. Tomu 4 letému už stačí připomenout, ať mluví potichu, ale ten (čerstvě) 2 letý je opravdu hlučný a plný energie a mám pocit, že s tím zatím moc neudělám. Navíc to je místo, kde lítá a křičí spoustu dětí, třeba do normální restaurace bych je kvůli hluku sama nebrala a když jdeme s manželem a 2letý moc křičí, beru ho vždy hned ven.
No, cítím se dost hrozně, tak mě zajímá názor ostatních. [/citace

jako by jste mi mluvila z duše.

Přesně takhle je to u nás, mám dva kluky 4 a 2,5 roku a když mám jednoho a druhý je ve školce tak je klid, ale když se naše smečka spojí tak to stojí za to. Tedy jen někdy. Byla jsem několikrát napomenuta od cizích lidí, až jsem to řešila s dr kde je chyba a ona mi řekla že kluci jsou drobet živější, ale že je lepší mít takové děti, než ty co dáte do rohu a za dva dny je tam nejdete. A že z vlastní zkušenosti ví, že ti co napomínají měli taky takové a nebo mnohem horší děti. Neutěšuji se tím, ale jsem ráda že jsou kluci jací jsou i když jsou někdy dost hluční. Alespoň vždy vím kde jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
14.9.15 19:00
@Kačka V. píše:
@Vendy31 píše:
Dnes jsem dostala vynadáno za to, že mám hlučné děti. Dost mě to trápí, tak zakládám téma a zajímalo by mě, jestli se to někomu z vás stalo také, případně jak to děláte, aby se to nestávalo.
Jak to bylo u nás: mám 2 kluky, starší má 4, mladší 2 roky. S mladším bereme toho staršího na plavání, tam na něj čekáme, pak si dáme svačinu a jdeme. Je to v takovém centru, kde jsou i masáže a posilovna, potkávají se tam tedy rodiče s malými dětmi a dospělí, kteří jdou třeba na masáž. Starší syn má dnes špatnou náladu a moc nespolupracuje, mladší je v pohodě, ale je hodně hlučný a dost běhá a mluví nahlas. Po plavání jsme si sedli ke stolu, starší se dožadoval svačiny a mladší seděl na židli a hlasitě žvatlal a rozhazoval papíry na stole. Bylo to jen pár minut, než jsem jim vyndala jídlo, nicméně hluční určitě byli. No, a než jsem jim to jídlo stačila dát, pán od vedlejšího stolu mi vynadal, proč si ty děti nedokážu ztišit a že ta dnešní výchova je hrozná. Tomu 4 letému už stačí připomenout, ať mluví potichu, ale ten (čerstvě) 2 letý je opravdu hlučný a plný energie a mám pocit, že s tím zatím moc neudělám. Navíc to je místo, kde lítá a křičí spoustu dětí, třeba do normální restaurace bych je kvůli hluku sama nebrala a když jdeme s manželem a 2letý moc křičí, beru ho vždy hned ven.
No, cítím se dost hrozně, tak mě zajímá názor ostatních. [/citaceale jsem ráda že jsou kluci jací jsou i když jsou někdy dost hluční. Alespoň vždy vím kde jsou.

to je pekne, to si budu rikat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
14.9.15 20:41

@Kačka V. spatne jsem to citovala, chtela jsem tam dat jen tu posledni vetu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.9.15 00:22
@sloninka píše:
Za svůj názor se nestydím, jenom jsem se chtěla vyhnout honu na čarodějnice, který jsem předpokládala. Sama jsi uvedla, že si běžně za svými názory stojím.
A k tomu mému výroku výše. Z 90% jsem o tom přesvědčená. A pozor, je to názor minimálně třičtvrtiny kolegů, které znám. Jistě - jsou děti, které zmíněné diagnózy skutečně mají. Ale v dnešní době se za nimi často skrývá alibismus rodičů.

Tvl ty seš učitelka??? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.9.15 00:26
@katule9 píše:
ja jsem ale nepsala ze bych jim nerekla zdovolenim :roll: a jako promin ale kdyz jdu a oni na me koukaji stoji smerem ke me a neuhnou ani o kousek..tak to nevim kdo je tady pak nevychovany :nevim: jako ja mam ke starym lidem uctu, jsou babci kterym bych i pomohla s nakupem, ale jsou i takovy co si mysli proste ja jsem duchodce a kdo je vic :zed:

No ale taky jsi nenapsala, že o uvolnění cesty slušně požádáš. A opět dokazuješ, že nepožádáš (viz tučný text). Proč by jako měl někdo před tebou uskakovat jen proto, že jdeš? :nevim: Ty si fakt koleduješ o to pověstné přetažení důchodcovskou holí :lol: A až k tomu dojde, tak se holt nediv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
15.9.15 00:32

@Gina108 Řadu let jsem učila ve školce a na 1.st. ZŠ. Před rokem jsem ze školství odešla, hlavně jsem už neměla nervy na typy rodič - prudič. Ale mám hodně kamarádek učitelek, ze školky i ze školy. O situaci mluvíme, takže znám jejich názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
15.9.15 08:58
@Gina108 píše:
No ale taky jsi nenapsala, že o uvolnění cesty slušně požádáš. A opět dokazuješ, že nepožádáš (viz tučný text). Proč by jako měl někdo před tebou uskakovat jen proto, že jdeš? :nevim: Ty si fakt koleduješ o to pověstné přetažení důchodcovskou holí :lol: A až k tomu dojde, tak se holt nediv. :nevim:

Proč hned uskakovat? Jsou určitý pravidla jak se má chodit na chodníku například. Když jedeš s kočárem a v cestě hlouček lidí a neuhnou ti. Čekaj že ty kvůli tomu je objedeš pomalu přes silnici, tak se nemůžou divit když do nich někdo vjede. A je celkem jedno jestli ten hlouček je stádo puberťáků jdoucí přes celej chodník, nebo skupinka důchodců bavících se na chodníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
15.9.15 15:33
@Gina108 píše:
No ale taky jsi nenapsala, že o uvolnění cesty slušně požádáš. A opět dokazuješ, že nepožádáš (viz tučný text). Proč by jako měl někdo před tebou uskakovat jen proto, že jdeš? :nevim: Ty si fakt koleduješ o to pověstné přetažení důchodcovskou holí :lol: A až k tomu dojde, tak se holt nediv. :nevim: [/citProsimte proc bych mela zadat at uhnou kdyz jdu po sve strane oni na me koukaji a stoji pres cely chodnik..to je snad automaticke ze kazdy uhne.. :nevim: a promin sama toto nesnasim tak to take nedelam a kdyz se nahodou s nekym zastavim na chodniku tak si stoupnu ke strane a jeste koukam zda nekdo nejde abych neprekazela. A to jak se ma chodec pohybovat na chodniku ma sva pravidla ktery kazdy slusne vychovany clovek dba a dodrzuje :roll: ale jestli ty by jsi radsi takove lidi obesla po silnici to je tvuj problem..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
15.9.15 21:27

@katule9 protože umět slušně požádat o to, co chceš, ti výrazně usnadní život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
15.9.15 21:30
@sloninka píše:
Dneska každý nevychovaný spratek se omlouvá tím, že je hyperaktivní a každé hloupé dítě tím, že má poruchu učení.

souhlasím :potlesk: :potlesk: :potlesk: a ještě přidám, chudáci učitelky a učitelé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.15 13:02
@katule9 píše:
@Gina108 píše:
No ale taky jsi nenapsala, že o uvolnění cesty slušně požádáš. A opět dokazuješ, že nepožádáš (viz tučný text). Proč by jako měl někdo před tebou uskakovat jen proto, že jdeš? :nevim: Ty si fakt koleduješ o to pověstné přetažení důchodcovskou holí :lol: A až k tomu dojde, tak se holt nediv. :nevim: [/citProsimte proc bych mela zadat at uhnou kdyz jdu po sve strane oni na me koukaji a stoji pres cely chodnik..to je snad automaticke ze kazdy uhne.. :nevim: a promin sama toto nesnasim tak to take nedelam a kdyz se nahodou s nekym zastavim na chodniku tak si stoupnu ke strane a jeste koukam zda nekdo nejde abych neprekazela. A to jak se ma chodec pohybovat na chodniku ma sva pravidla ktery kazdy slusne vychovany clovek dba a dodrzuje :roll: ale jestli ty by jsi radsi takove lidi obesla po silnici to je tvuj problem..

Já bych je radši nahlas a slušně požádala, aby mi uhli. Sama nesnáším, když do mě někdo vrazí taškou nebo kočárem. Ještě se mi snad nestalo, že by to někdo provedl úmyslně - no to by si mohl teda zkusit :cert: Fakt se divím, že ti za takovýhle hulvátský chování ještě nikdo nedal do držky. A fakt se divím, že mluvíš o slušnosti a necháopeš, že slušné je především do nikoho nestrkat a do nikoho nenajíždět kočárem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.15 13:04
@Anna766 píše:
Proč hned uskakovat? Jsou určitý pravidla jak se má chodit na chodníku například. Když jedeš s kočárem a v cestě hlouček lidí a neuhnou ti. Čekaj že ty kvůli tomu je objedeš pomalu přes silnici, tak se nemůžou divit když do nich někdo vjede. A je celkem jedno jestli ten hlouček je stádo puberťáků jdoucí přes celej chodník, nebo skupinka důchodců bavících se na chodníku.

Tebe by taky nenapadlo je slušně požádat o uvolnění cesty? 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
16.9.15 13:04

@Gina108 Asi tak. Kdyby mi schválně najela kočárem na nohu a ještě se drze zatvářila, tak jí do něj klidně kopnu. Pak už na pravidla budu kašlat taky. Ale já se na ulici jen tak uprostřed chodníku nezastavuji, takže se mi to asi nikdy nestane. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
16.9.15 13:07
@Gina108 píše:
Tebe by taky nenapadlo je slušně požádat o uvolnění cesty? 8o :nevim:

Píšu to někde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek