Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anna766 píše:
@Kaculatko kde to čtete že někdo na někoho NAJÍŻDÍ? Já jsem psala a znova píšu, že kdyż někdo překáží kde nemá, tak se prostě nemůže divit že utrpí nehodu.![]()
já jsem z Mariánek, to je jedna dlouhá ulice. A tady je běžný třeba i to, że k chodníku přirazí autobus a z něj se vyvalí lidi s a celej chodník zabranej.Lidi štěbetaj, nevnímaj a ani nemusíš mít ten omílanej kočárek, fakt máš problém projít. Stane se že šlápneš někomu na nohu, např. A to o tobě přece nevypovídá že jseš nevychovanec.
no dobry, ja si prave predstavila jak si prorazite cestu ![]()
@Anna766 píše:
@Kaculatko jako lidi jsou prostě neomalený. I já jako neřidič vím že na zastávce busů nesmí stát auta. Přijíždíme na zastávku, tam taxikář, u okýnka nakloněný kamarád a družnej hovor a ha ha ha…když na něj autobusák zatroubil, vyklonil se z okna a cituji"aby ses nepo…sral."a odjel, ještě nezapoměl ukázat jak má dlouhý prostředníček. Mě uż skutečně nepřekvapí nic.
to je desny ![]()
@eMMari píše:
máš pravdu, příště ho majznu kabelou
a bez dovolení.
jako ta pani z myho story byla viditelne nejak mimo… ale co mel mladej za problem to teda netusim, ja kdyz se nekam dovalila s brichem, tak lidi vyskakovali nahoru ani jsem nemusela otevrit pusu… natoz kdyby tam bylo misto volny jen s batohem
asi priste musis zapracovat na znicenym vyrazu
![]()
@Anna766 píše:
@Kaculatko kde to čtete že někdo na někoho NAJÍŻDÍ? Já jsem psala a znova píšu, že kdyż někdo překáží kde nemá, tak se prostě nemůže divit že utrpí nehodu.![]()
já jsem z Mariánek, to je jedna dlouhá ulice. A tady je běžný třeba i to, że k chodníku přirazí autobus a z něj se vyvalí lidi s a celej chodník zabranej.Lidi štěbetaj, nevnímaj a ani nemusíš mít ten omílanej kočárek, fakt máš problém projít. Stane se že šlápneš někomu na nohu, např. A to o tobě přece nevypovídá že jseš nevychovanec.
„a jeste pohorsene koukaji kdyz do nich strcite taskou s nakupem kterou tahnete v ruce..nebo treba najedete kocarem na nohu-to uz se mi taky parkrat stalo..“
Katule9 ![]()
@Kaculatko píše:
jako ta pani z myho story byla viditelne nejak mimo… ale co mel mladej za problem to teda netusim, ja kdyz se nekam dovalila s brichem, tak lidi vyskakovali nahoru ani jsem nemusela otevrit pusu… natoz kdyby tam bylo misto volny jen s batohemasi priste musis zapracovat na znicenym vyrazu
![]()
tak tos měla štěstí, bohužel tady v Praze se mi několikrát stalo a nejen mně, že např. chlapi (různého věku) v metru raději zavřeli oči, aby nemuseli povstat. Těhotenské břicho měli před čumákem a odolali, měli zkrátka výdrž
Vyskočily ženské.
@eMMari no co co
mě bylo rázně vysvětleno ve vedlejší diskuzi, že těhotenství není nemoc.
@eMMari píše:
tak tos měla štěstí, bohužel tady v Praze se mi několikrát stalo a nejen mně, že např. chlapi (různého věku) v metru raději zavřeli oči, aby nemuseli povstat. Těhotenské břicho měli před čumákem a odolali, měli zkrátka výdržVyskočily ženské.
a tak to ja zas nerikam, to je asi vsude stejny… taky me spis pusti starsi clovek nebo zena. Ale i ti mladi (pod 25), v Brne jsou nejhorsi chlapi nad ctyricet, ty uz jsou asi hodne zmozeni ze zivota, tak ignoruji vsechny, nejen tehotny ![]()
@Anna766 píše:
@eMMari no co co![]()
no ja uz jsem to tady psala nekde, ze pustit sednout stejne nejvic potrebuju v tech prvnich trech mesicich, kdy je mi blbe jak psovi, ale videt nic neni ![]()
@Anna766 píše:
@eMMari no co co![]()
těhule by si měla sedat v mhd proto, aby případně nespadla, nikdy nevíš, kdy se ti zamotá hlava, bus cukne, udělá se ti zle, protože se někdo nemyje nebo má někdo v nějaké diskuzi blbé řeči…
atd.
@Kaculatko - mně bylo blbě snad pořád, do pátého hrozně, od pátého hůř… a pak jsem byla ráda, že lezu, jak to břicho táhlo ![]()
@Anna766 píše:
Mě jednou porazila ženská na kole když jsem šla po chodníku. Ještě se bránila tím že na mě volala. Takže nebyla její chyba že na chodníku neměla co dělat, byla moje chyba že jsem jí neslyšela a neuhnula.Ano je to přehnané, ale takhle na mě působí tvoje argumentace.Jo a opravdu se mi to stalo.
Tak sama vidíš, jak je nepříjemné, když tě někdo schválně přejede jenom proto, žes nereagovala na jeho volání.
A opravdu věřím, že se ti to stalo. Mně se ale vážně nestalo, že by mi někdo na chodníku po požádání neuhnul, tudíž jsem fakt neměla zapotřebí schválně do někoho najíždět.
@Gina108 píše:
Tak sama vidíš, jak je nepříjemné, když tě někdo schválně přejede jenom proto, žes nereagovala na jeho volání.
A opravdu věřím, že se ti to stalo. Mně se ale vážně nestalo, že by mi někdo na chodníku po požádání neuhnul, tudíž jsem fakt neměla zapotřebí schválně do někoho najíždět.
Tak ona mě asi nepřejela schválně. Hlavně tam neměla co dělat. Netvrdím že do někoho najíždíš-najíždím schválně. Píšu to už
po čtvrtý??
jen že se ten dotyčnej překážející nemůże divit, když mu na tu nohu někdo najede, šlápne.
@Kaculatko tak ona je jedna věc slušně požádat a dát tím člověku šanci, aby si tašku dal bokem tak, jak chce, než mu ji smetu na zem, a druhá nechat ho zabírat x sedaček ![]()
@Knihomyš píše:
@Kaculatko tak ona je jedna věc slušně požádat a dát tím člověku šanci, aby si tašku dal bokem tak, jak chce, než mu ji smetu na zem, a druhá nechat ho zabírat x sedaček
to kazdopadne… v tom pripade, ktery jsem videla, se nikdo na nic nezmohl. Lidi jen v soku koukali nebo neco brblali, pani sedela s taskama kolem sebe dal dokud nevystoupila.
Jsem rada, ze tam nikdo nezacal ty tasky odhazovat, to by na me bylo uz moc drama ![]()
@Kaculatko Tak pokud to byl mimózní homeless typ, tak bych si to taky netroufla. U kluka nevím, na jednu stranu jsem byla hormonální buldok, na druhou je na sebe v těhotenství člověk opatrnej, to je jasný.
Jsem oprsklá jen na lidi, o kterých tuším, že mě nezmlátěj.
@Knihomyš píše:
@Kaculatko Tak pokud to byl mimózní homeless typ, tak bych si to taky netroufla. U kluka nevím, na jednu stranu jsem byla hormonální buldok, na druhou je na sebe v těhotenství člověk opatrnej, to je jasný.
Jsem oprsklá jen na lidi, o kterých tuším, že mě nezmlátěj.
byla divna, ale uplne homeless ne
u kluka zase byla volna mista jinde, tam by to bylo drama uplne zbytecny ![]()
Ja oprskla moc nejsem, tak jsem rada, ze mam tech negativnich zkusenosti tak malo. Kdyz to tady ctu, tak bych brecela ![]()