Hlučné děti na veřejnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
17.9.15 20:35
@neumisa píše:
v Praze jsem bydlela a nesouhlasím s tebou. Nikdy se mi nestalo, že by na požádání někdo kočáru neuhnul.

Už jsem se ani zapojovat nechtěla, ale tady nejde o to, že by někdo neuhnul. Lidi uhnou, ti tupější uhnou po požádání. Ale často uhnou málo, že to není pro kočárek dostatečné. Bába, co vozila kočárek za krále Klacka to nemusí mít v oku, kolik je asi třeba uhnout pro kočár, ale chápu, že naštve, když se mamině stane po několikáté, že slušně požádá a stejně to musí opakovat. Nebo se na to jednoho dne vykašle a nohu přejede :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.9.15 21:15
@zuzouš píše:
Už jsem se ani zapojovat nechtěla, ale tady nejde o to, že by někdo neuhnul. Lidi uhnou, ti tupější uhnou po požádání. Ale často uhnou málo, že to není pro kočárek dostatečné. Bába, co vozila kočárek za krále Klacka to nemusí mít v oku, kolik je asi třeba uhnout pro kočár, ale chápu, že naštve, když se mamině stane po několikáté, že slušně požádá a stejně to musí opakovat. Nebo se na to jednoho dne vykašle a nohu přejede :nevim:

pokud nohu přejede, pak je to ovšem kr..va.Zen člověk třeba nemusí dobře slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.9.15 21:17
@whitehorse píše:
Tak vzhledem ktomu, ze ten vytah je casto opravdu prednostne urcen pro kocarky (ktere prepravovat na escalatorech je zakazano) a imobilni (pro ktere muze byt nastup na escalator problematicky) tak by si ti, kteri maji dve zdrave nohy meli i v zajmu vlastniho zdravi zvolit escalator, nebo lepe to vyjit rovnou po schodech :P

kádrování zdraví? Ty umíš odhadnout neznámého člověka, co má zdravé? Všichni si sednou na zadek, že někdo veze kočár? To sotva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
17.9.15 21:22
@zuzouš píše:
Už jsem se ani zapojovat nechtěla, ale tady nejde o to, že by někdo neuhnul. Lidi uhnou, ti tupější uhnou po požádání. Ale často uhnou málo, že to není pro kočárek dostatečné. Bába, co vozila kočárek za krále Klacka to nemusí mít v oku, kolik je asi třeba uhnout pro kočár, ale chápu, že naštve, když se mamině stane po několikáté, že slušně požádá a stejně to musí opakovat. Nebo se na to jednoho dne vykašle a nohu přejede :nevim:

souhlas :palec: presne to se tady taky snazim rict, ale ne proste prejedes nekomu nohu, treba v davu to ani neni umyslne(nikdy jsem ji neprejela umyslne) tak jsi tady hned za kra..,a nevychovance.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
17.9.15 21:23

@Burj Chalifa nerikej mi ze jsi nikdy nikomu nenajela treba v tom davu omylem na nohu, nebo ne vylozene najela spis ze se kolecko o nohu otrelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
17.9.15 22:21
@Burj Chalifa píše:
kádrovat lidi, kdo má nárok jet výtahem? Zase každý si před ženskou s kočárem sedat na zadek nemusí. Mimochodem, některé dlouhé tříkolky jsou v MHD a obchodech prostorová lahůdka.Příspěvek upraven 17.09.15 v 19:24

Lahůdka jsou ti, co jsou líní jít po schodech, když můžou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.9.15 05:30
@eMMari píše:
Lahůdka jsou ti, co jsou líní jít po schodech, když můžou :zed:

lahůdka jsou mámy, co si myslí, že si před nimi sedne okolí a svět na prd..el.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
18.9.15 06:36
@Burj Chalifa píše:
kádrování zdraví? Ty umíš odhadnout neznámého člověka, co má zdravé? Všichni si sednou na zadek, že někdo veze kočár? To sotva.

Pokud ten dotycny je mlady a dobre se pohybujici, coz poznas i na ten prvni pohled, tak nevidim duvod, proc se ma cpat do vytahu a nejen escalatorem, ktery je navic mnohdy i rychlejsi nez vytah. Jen kvuli pohodli? Muj otec chodi s francouzskou holi a tam kde jsou vytahy i escalatory tak jde na escalator. Uvedomuje si, ze ten vytah je urcen i napr. Pro invalidni vozik.
Ale odividne jsi toho nazoru, ze matka s kocarkem ma doma sedet na zadku, v MHD nema co delat, ze by jsi ji s malym prckem pustila sednout to asi taky ne… na vytahech byvaji cedulky, zejsou urceny pro kocarky a imobilni, ale podle tebe je nevychovany ten, kdo se zmini, ze ma nekde prednost, kdyz pro druheho existuje jina cesta a navic pravidly doporucena.
Pak kdo jetady nevychovany…ten kdo si upravuje pravidla jen ve svuj prospech, nebo ten, kdo se v te dzungli snazi s kocarkem prezit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.9.15 06:55
@whitehorse píše:
Pokud ten dotycny je mlady a dobre se pohybujici, coz poznas i na ten prvni pohled, tak nevidim duvod, proc se ma cpat do vytahu a nejen escalatorem, ktery je navic mnohdy i rychlejsi nez vytah. Jen kvuli pohodli? Muj otec chodi s francouzskou holi a tam kde jsou vytahy i escalatory tak jde na escalator. Uvedomuje si, ze ten vytah je urcen i napr. Pro invalidni vozik.
Ale odividne jsi toho nazoru, ze matka s kocarkem ma doma sedet na zadku, v MHD nema co delat, ze by jsi ji s malym prckem pustila sednout to asi taky ne… na vytahech byvaji cedulky, zejsou urceny pro kocarky a imobilni, ale podle tebe je nevychovany ten, kdo se zmini, ze ma nekde prednost, kdyz pro druheho existuje jina cesta a navic pravidly doporucena.
Pak kdo jetady nevychovany…ten kdo si upravuje pravidla jen ve svuj prospech, nebo ten, kdo se v te dzungli snazi s kocarkem prezit?

stojím si za tím, že kádrovat úplně cizí lidi, kdo z nich má či nemá právo jet výtahem(!) je úplně mimo místu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
18.9.15 07:06

Tak holky, včera jsem si na tuhle diskusi vzpomněla. Zůstali jsme se synem viset v koloně před dopravní nehodou v meziměstském autobuse. Hodinu a kousek. Syn je velmi živý, ale ví co a jak, taky už je větší, troufnu si říct, že jindy v autobuse neobtěžuje, ví jak se chovat. No ale ta hodina byl teda očistec. Lidi kolem mě otrávení jednak z nastalé situace, kdy všichni byli objednaní na určitou hodinu někam, kam nedorazili. Nuda, horko v autobuse, do toho nudící se a všechno komentující dítě. I s blbými otázkami týkající se nehody, které se tak úplně nehodily, ale to dítě to neví. Ven se jít nedalo, nebylo kam schovat se do stínu a z pálícího slunce jsme utekli po pár minutách, měli jsme jen trošku vody. Uvízli jsme na tak blbém místě, že nešlo vystoupit (museli bychom projít místem nehody, kde přistával vrtulník, což s malým ani náhodou), navíc dojít do města víc než 6km. Prostě s tím dítětem jsem neudělala nic, vím že mohlo někomu lézt na nervy :nevim:. Kdybych měla s sebou mladší batole, zešedivěla bych :mrgreen: Spolucestující ale byli skvělí - povídali si s ním, aby mu to rychle uteklo, dolovali z kabelek papíry, pastelky, pamlsky :lol: Ale kdyby tam byla ta mladší, 100% by obtěžovala řevem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.9.15 10:37

@whitehorse Nejspíš oba, ono se to nevylučuje :) A ten, kdo si myslí, že cizí nevychovanost mu dává právo chovat se taky sprostě, je navíc poněkud hloupý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
18.9.15 10:40

@Moise Tak zrovna tohle je situace, kterou pochopí každý soudný člověk a těžko by ti mohl kdokoliv cokoliv namítat, i kdyby tam řvalo malé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.9.15 11:07

Ne, největší lahůdkou jsou kočárková gangy. Dvě až tři jedoucí po chodníku vedle sebe. V zimě jsem šla ve městě, u chodníku nahrnutý sníh, já s berlema a myslíte, že některá uhne? Musela jsem do toho sněhu i s berlema :D
A to nebyl ojedinělý případ, občas potkávám podobné gangy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
18.9.15 11:56
@Ester13 píše:
Ne, největší lahůdkou jsou kočárková gangy. Dvě až tři jedoucí po chodníku vedle sebe. V zimě jsem šla ve městě, u chodníku nahrnutý sníh, já s berlema a myslíte, že některá uhne? Musela jsem do toho sněhu i s berlema :D
A to nebyl ojedinělý případ, občas potkávám podobné gangy :)

jj ani matky s kocary nejsou svaty… taky jsem to parkrat zazila. Ja ani s kocarem nejedu jak mistr sveta, uhybam kde to jde, snazim se nezavazet. Jednou jsem nastupovala do autobusu, nizkopodlazni s prostorem na dva kocary „vedle sebe“, pani uz tam jedna s kocarem byla, mela ho napric, aby mohla sedet na takovym tom sklapecim sedatku… videla me, koukala na me, nezajem. Poprosila jsem, ale misto aby se zvedla a kocar otocila, si ho jen prisunula bliz k sobe, abych se aspon predni casti svyho kocarku nacpala trochu dal od dveri. Stala jsem tam v prostoru, ale nemela jsem chut nic resit. K takovym lidem nemam co dodat.
Ted jsme meli narocny tyden, nekolik terminu po doktorech, s obema detma jsem cestovala sem a tam a myslela jsem na tuhle diskuzi hodne casto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.9.15 11:58

@Ester13 Kočárkový gang jsem nepotkala, jen občas různé bezkočárkové skupiny přes celý chodník - zpravidla hraju na kuře, tj. kdo dřív uhne :) a vyhrávám. Beru to jako svůj výchovný příspěvek k akci „za ulice průchodnější“. Zpravidla se na ty protijdoucí zdvořile usmívám, asi je to vždycky vyděsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí