Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, mohla bych se taky pridat? jsem uz 10 mesicu po porodu a mam temer stejne jako pri porodu. mam 168cm a 74,5kg.
Zacala sem behat, delat zumbu ale zaujala me tady ta tricetidenni vyzva. je to pouha pul hodinka, a to bych mohla stihnout behem spinka prcka…takze se mi to zda realnejsi nez zumba ktera bez muziky neni ono… samozrejme pevnou vuli nemam, vydrzim chvilku, navic kdyz jim salaty a hodne zeleniny jsem silene nafouknuta a boli me bricho takze je to taky naprd, clovek se citi jeste hur… mate to nektera taky? jinak ctu o piti, to je taky vec, co mam malou zamestnavaa me na tolik, ze vubec nemam cas si hlidat piti, a naopak vim, ze skoro nepisu
predem moc dekuji ![]()
Ahoj holky,
mela jsem to uplne steje jako vy. Po prvnim ditku to jeste slo, prochazky s kocarkem v jakz takz normalnim i rychlejsim tempu docela fungovaly. S druhym mrnouskem uz to moc neslo, prochazkove tempo se muselo prizpusobit tomu prvnimu triletemu.:-) No asi si umite predstavit, ze toho pak clovek moc nenabeha. I kdyz tedy vecer ma pocit jako kdyby absolvoval sto jarnich kilometru. Pak se do toho pridaly potize s kojenim, kolem pul roku veku male jsem zacinala pocitovat, ze toho mlickauz neni tolik kolik by to chtelo. Patrala jsem a nasla jsem. Behem pul roku pet kilo dole bez driny a bez omezeni jidelnicku, kojeni se taky srovnalo a vydrzeli jsme jeste skoro rok. Pokud chcete vedet vic tak napiste, rada se podelim o zkusenosti. ![]()
Tak mám po týdnu 72,7 kg, 164cm. Navíc mě chytly zuby. Bolest jako sviňa. ![]()
Místo cvičení, teď chroupu ibalgin, mám teda za sebou jen 2 prášky,
tak snad budu na tom líp. Nevzdávám se a zase začnu cvičit po té bolesti.
Můj cíl trvá - v létě musím mít 69 kg.
Držím všem palce při hubnutí a hlavně silnou vůli.
![]()
pište průběžně jak na tom jste váha, cm.
Moje jídlo ráno: chleba s lučinou + čaj bez cukru.
oběd: to co si navařím - teď budu mít hovězí na žampiónech s rýží.
večeře: chleba odtučněný tvaroh potřený trochou česneku a nakrájená rajčata na kolečka 3 plátky šunky + čaj.
Ještě třeba po 20:00 si dám jablko nebo banán.
Jinak během dne piji čaj, perlivou vodu bez příchutě, občas mléko.
Cottage sýr jsem jedla půl roku, tak ho nemůžu ani cítit. ![]()
Je ještě něco kromě toho dietního???
Napsala jsem to před tím špatně - hubnu od 4.3. 2013 mrkla jsem se do svého deníčku. Tak mám za necelý rok 11 kg dole.
![]()
Tak 11 kilo za rok je pekny
Pises, ze behem dne pijes mimo jine i mleko, na to bacha, je to docela energeticka bomba. Vubec mi prijde ze veci z mlika tam mas presprilis. Navic si nemyslim, ze je dobre jist porad to same. Ale to asi pises jen ukazku jidelnicku.:-)
No kdybys chtela muzem dat rec. Mam vystudovane vyzivarske poradenstvi a ta prace mi chybi, ale zatim na ni s malou neni tolik casu, abych se k ni mohla naplno vratit. Tak zatim ahoj.
P. s.> at zuby prejdou, to je sila.
Máš pravdu mléčných výrobků mám celkem dost. Mléka si dávám za týden asi 2-3 malé hrníčky.
Jinak určitě si budu chtít pozměnit alespoň večeři a máš pravdu, že jím takto
snídani i večeři skoro stejné porce a vše to samé.
Chtěla bych toto vyměnit za těstoviny nebo rýži se zeleninou jako salát k večeři, ale nevím kolik si smím dát co vynechat. Nechtěla bych mít hlad nebo zase naopak přesycená k prasknutí. ![]()
Budu ráda za tvoje rady
![]()
Jinak papriky nebo okurky nejím, ale mám ráda rajčata, ředkvičky.
Měla jsem za svobodna 55 kg, ale budu se chtít dostat na 57 kg, vím že mi to zabere celkem hodně času, dřiny a v některých jídle omezení,
ale hubnutí nevzdám. ![]()
![]()
Před druhým porodem jsem měla 92kg, pak jsem shodila na 82 kg v prosinci jsem měla 84, tak jsem se rozhodla definitivně shodit přebytečná kila a dostat se na svojí vytouženou váhu.
Určitě ještě další rok mi bude trvat dát dalších min. 10 kg dolů. No uvidíme.
![]()
@Kristl80 ahojky, chtela jsem se zeptat jestli si dat k veceri salat z testovin ci kuskusu neni moc? popripade co je dobre? predem moc dekuji…vim, ze muj nejvetsi problem je sladke, protoze zdrave jist jako zeleninu atd… neni vubec problem mam rada temer vse. ale to primo miluju, potrebuju to minimalizovat na co nejmene. chci se zeptat kamaradce nekdo kdysi vypocital kolik sladkeho si muze dat treba za tyden, pry kazdy to ma jinak, treba ona mohla dejme tomu sladke 3× tydne co je na tom pravdy? predem moc dekuji ![]()
Ahoj, já vyzkoušela plno různých diet, ale žádnou nevydržím dlouho.
Jediné, co mi vždycky zabírá je nejíst večeře. Odpoledne si dát maximálně jabko, bílý jogurt a večer už nežeru
Kdo má místo doma, pořidte si rotoped. Super záležitost a nemusíte strávit čas cestováním někam do cvičení, ale musí být pevná vůle
. Přeji všem hodně zdaru ![]()
@lentilka79 píše:
Ahoj, já vyzkoušela plno různých diet, ale žádnou nevydržím dlouho.
Jediné, co mi vždycky zabírá je nejíst večeře. Odpoledne si dát maximálně jabko, bílý jogurt a večer už nežeruKdo má místo doma, pořidte si rotoped. Super záležitost a nemusíte strávit čas cestováním někam do cvičení, ale musí být pevná vůle
![]()
. Přeji všem hodně zdaru
a neumíráš večer hlady? to bych nedala… jsi dobrá, jestli to dlouhodobě vydržíš…
Ja prave ze nechci drzet dietu, za 1. to nevydrzim a za 2. jak prestanu pujde to zas nahoru… takze chci spis postupne jist vice zdrave a hlavne si to umet pripravit a udelat. jak ja bych jedle desne zdrave kdyby mi to nekdo nosil pod nos
a nemusela se trapit a vymyslet co do ty huby nacpat
cviceni mi nedela problem i ten cas uz si umim udelat ale to jidlo no…
@Kristl80 píše:
Ahoj holky,mela jsem to uplne steje jako vy. Po prvnim ditku to jeste slo, prochazky s kocarkem v jakz takz normalnim i rychlejsim tempu docela fungovaly. S druhym mrnouskem uz to moc neslo, prochazkove tempo se muselo prizpusobit tomu prvnimu triletemu.:-) No asi si umite predstavit, ze toho pak clovek moc nenabeha. I kdyz tedy vecer ma pocit jako kdyby absolvoval sto jarnich kilometru. Pak se do toho pridaly potize s kojenim, kolem pul roku veku male jsem zacinala pocitovat, ze toho mlickauz neni tolik kolik by to chtelo. Patrala jsem a nasla jsem. Behem pul roku pet kilo dole bez driny a bez omezeni jidelnicku, kojeni se taky srovnalo a vydrzeli jsme jeste skoro rok. Pokud chcete vedet vic tak napiste, rada se podelim o zkusenosti.
Myslim, ze takovych, ktere by rady vedely neco vic, nejake ty "vychytane " a pritom spravne rady, jak na to, je nas tady vic…
Ahoj holky, tak zatím zdárně pokračuji, sice moc nedávám to cvičení (většinou cvičím 10minutovky z youtube + výzvu dřepy). Já teď do jídelníčku zařadila hodně červenou řepu na různé způsoby. A vzhledem k tomu, jak je drahá zelenina, tak mě to vyjde i levněji to stravování:-)Jinak se nevážím a neměřím, ale cítím na kalhotách trochu že mi jsou lépe. Ve středu nastupuji se synem do nemocnice, takže i tam budu pokračovat, akorát jsem zvědavá na tu stravu. Asi tam spíš zhubnu ![]()
Já to prostě vydržím, mám to tak už dlouho vytrénované, takže když si pak někde něco dám, jako jsou rodinné oslavy apod.,tak je mi leda špatně. Tělo si zvyklo, nijak nestrádám, dopřeju si více přes den
. prostě mi to funfuje, ale asi to není pro každého, každý organismus je holt jiný
.
Kombinace mojí diety
s rotopedem potom ale opravdu dělají divy.