Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
No právě, ale na jaký způsob? (Jinak minulý čtvrtek jsem vařila kuřecí, o víkendu králíka a dneska jsme měli rybu) ![]()
@chuliettka mozno inspirace:
Dnes som varila sice od macingovej, ale trochu som pridala i maso a pochvalovali si dvaja chlapi (recept na 5 porci):
uvarit dve brokolice, vedla na panvi na olivovom oleji a na cibulke osmazit kureci (kruti) na kosticky cca pol kg a na konci som to maso este podusila
na plech trosku olivoveho oleja a rozmazat a na to som naukladala uvarenu brokolicu, a na to maso s cibulkou (bez stavy) a na vrch som rozmazazala hmotu (vytvorenu z cca 300 g udeneho tofu rozmixovaneho v 1 deci vody, pridala som lyzicku kurkumy, lyzicku soli a cierny mlety peper a pol deci olivoveho oleja, zase rozmixovat a hotovo)
bez prikryvania som to dala upiect na 200°C na 40 min - z tofu sa stala take nieco jak zelatina a malo to uspech
Taky s tím bojuji ale nakonec je to buď pečené nebo na šťávě.
@qvana přesně, anebo se zeleninou ![]()
Rozmixované uzené tofu?
Jednou jsem zkoušela tofu na grilu a
, ale asi to neumím správně upravit. Ale děkuji za originální tip. Určitě si to opíšu a až narazím na uzené tofu i vyzkouším
@chuliettka tofu varim v poslednej dobe hodne, kupujem v albertu (u bramborovych knedliku v chladaku a cca za 20 kc asi 150 g), normal a uzene tofu je ale dost rozdiel - poznas hned po rozbaleni vakuoveho pytliku (vonia ako slanina…), pouzivam i na zapecenie a to nastruhanim na hrubo a posypanim
na prvy krat som ale kupila natural tofu a to mi nechutnalo, uzene je fajn
skus uvidis
@stefany22
Jo já jsem grilovala natural.. a to tofu se ti rozteče jako sýr?
Prave ze nie, ostane v stave jak ho tam posypes / polozis, preto sa to tofu mixuje v tom kusku vody, aby sa dalo natriet a nebola to taka „drť“, podla toho receptu co som pisala je ta rozmixovana hmota skoro jak pomazanka lučina a na plech nepretecie, takze sa nemusis bat oskrabavania plechu po zjedeni
Ahojky ráda se přidám, potřebuji to jako sůl, potřebovala bych aspoň 20kg ale štastná budu i za 10kg. Včera mě skolila nějaká chřipka tak až se z toho vyhrabu tak se do toho dám.
Holky a jak a co jíte?
@Hanule04 Já se snažím jíst pravidelně 5-6× denně a vyváženě min. po 2 hod. (snažím se
) - hlavně si hlídám dostatek bílkovin. a taky si píšu kolik jsem snědla ovoce a zeleniny za den, když to večer napíšu a zjistím, že jsem toho snědla málo, druhý den se to snažím napravit. je to takový první krok, ke změně stravování..a snad i hubnutí
. Hlavně se snažím denně vypít 2,5 až 3l tekutin.. a jídlo - třeba dnes kuskus s kuř. masem, zkoušela jsem i např. sójové maso, bulgur, pohanku, jáhly. jinak klasika např. - maso + příloha, celozrnné pečivo, bílý jogurt, tuňák v konzervě, atd…
@Hanule04, tak já potřebuji zhodit tak 10 - 15 kg. Zatím jsem ještě jídelníček moc neupravila, ale chystám se na to někdy v únoru či březnu (v únoru mě čekají 2 oslavy narozenin). Ale už jsem začala cvičit a snažím se jíst pravidelně 5 krát denně a omezit sladké (i když ne vždy mi to jde). Jen s pitným režimem stále bojuji a nejsem schopna si na něj navyknout.
@elen-ka mě řekla nějaká „výživová“ poradkyně (ze které se poté vyklubala prodejkyně herbalife), že je důležité dvě třetiny pitného režimu doplnit dopoledne. Zda je to pravda netuším, ale pro mě to je taková „berlička“, ráno si udělám konvici - 1,5l neslazeného čaje a snažím se ji do 12hod vypít. (+ ráno k tomu vypiji 2 čaje - detoxikační a na hubnutí, které asi nezabírají
a psyllium)
Je to jen taková pomůcka…
@chuliettka píše:
@elen-ka mě řekla nějaká „výživová“ poradkyně (ze které se poté vyklubala prodejkyně herbalife), že je důležité dvě třetiny pitného režimu doplnit dopoledne. Zda je to pravda netuším, ale pro mě to je taková „berlička“, ráno si udělám konvici - 1,5l neslazeného čaje a snažím se ji do 12hod vypít. (+ ráno k tomu vypiji 2 čaje - detoxikační a na hubnutí, které asi nezabírajía psyllium)
Je to jen taková pomůcka…
Mě něco podobného říkal i ayurvédský lékař. Ale já prostě zapomenu se napít. No asi budu muset si dát do telefonu budíky na pití ![]()