Hubnutí - dělám snad všechno možný a efekt nula

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
28.4.16 14:02

@Syringa ty sacharidy si přece ale tělo získá tak jako tak, to jako myslíš, že když budeš jíst jen bílkoviny a tuky tak ti odumře mozek? Tělo si to dokáže rozštepit na cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
28.4.16 14:07

Zakladatelko: základ by měl být pohyb. Na co pětkrát týdně dělat svižné procházky či jezdit na kole? To považuju za normální, ne za cvičení. Zkus začít běhat, plavat, určitě i posilování je zapotřebí (takže fitko nebo skupinové posilování vlastní vahou). To, co ti spálí tuky, jsou beztak kvalitní svaly. Prostě fakt zamakat.

Co se týče jídelníčku, tak mi taky připadá na hlavu. Například nacpat do sebe 100 gr (??) nekvalitního odtučněného sýru? :roll: Každý normální výživový poradce ti raději doporučí menší kousek kvalitního tučnějšího sýru (zdravý tuk), než haldu takového svinstva. Kefír nepovažuji za jídlo a salát z mozzarellou by mi večer taky nestačil, a to jsem mnohem štíhlejší než ty. Večer musíš být už úplně hladová. A co nějaký prostor pro mlsky?

Jinak štítnou žlázou - vyšetřením taky nic nezkazíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
28.4.16 14:10

@Syringa Sacharidy jsou i v zelenine. V ovoci je jich taky spousta, navic pokud se ji oddelene a nezahniva v zaludku, pak telo tyto cukry dobre vyuzije na energii a neuklada do zasob.
Pri hubnuti ale potrebujeme telu dodat mene sacharidu, aby si sahlo do svych tukovych zasob. Nesmime ale hladovet, proto se zvysuje prijem bilkovin.

Asi bych vyhledala lekarskou pomoc. Muze jit o projev zdravotnich problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
28.4.16 14:10

Holky, já nevím, ale třeba v pořadu Vítejte v novém těle mají ti hodně obézní na den spočítáno 1500kc :nevim:
Sama jsem si nechala napsat jídelníček, spočítala mi to každý den na 6200kj, což je 1481kc a dala jsem při jeho důsledném dodržování dolů za čtyři měsíce 12kg ze 67 na 55.
Přidala jsem tedy k tomu skoro každý den orbitrek, tak 30-45 minut a šlo to samo, takže i tento příjem by měl být v pořádku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
28.4.16 14:11

S takovým jídelníčkem bych zdechla hladem!! Je to fakt masakr. Jestli víš, že nemáš problém se štítnou žlázou, ani jinou zdravotní komplikaci, tak už se na další konzultaci za dvojku vykašli. Zaregistruj se třeba na kalorické tabulky cz, je to zdarma a pěkně ti to tam orientačně ukáže, kolik máš čeho jíst. Pro mě je to fakt velká pomoc, ani bych tomu nevěřila. Já mám tedy rozumnou výživovou poradkyni, ta preferuje spíše přidat pohybu, než nějak dramaticky ubírat jídlo. Takže pokud cvičíš, snaž se jíst zdravě, ale proboha nepodstupuj takový hladomor…tělo se bude šprajcovat a bránit. Tekutin je to dost, 4 litry už je podle mě hodně. Zrovna včera jsem četla radu od Havlíčka - pokud je vaše moč úplně bezbarvá a běháte na toaletu každých 20 minut, pijete už moc :-). Já tedy když se moc hecnu, dám max. 3 litry a to spíš v den, kdy mám pohyb. Jinak tak max 2,5 a stejně běhám na WC dost často…zase ať si samou vodou nerozdrbeš ledviny. Kdybys chtěla třeba s něčím poradit, napiš mi SZ, chodím zrovna teď do „hubnoucího“ kurzu, tak mám relativně čerstvé info :-) Držím palce!! A najez se :hug:

Příspěvek upraven 28.04.16 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
28.4.16 14:13

Jíš strašně málo… já vážim 56 kg a jím aspoň dvakrát víc než ty :nevim: kdybys chtěla poradit kde sehnat fungující jídelníček tak mi napiš SZ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5689
28.4.16 14:15

Ahoj zakladatelko. Já hubnu dle Stobu. Všechno si zapisuju do tabulky na netu, spočítá mi to tuky, bílkoviny, sacharidy atd. Na den mám 6100 Kj a shodila jsem za měsíc 3 kg. Všeobecně jíst vyváženou stravu v malých porcích a častokrát, mít pohyb a dostatek vlákniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
28.4.16 14:15

@Syringa tak to záleží, když máš dost bílkovin a cvičíš, tak to tělo nebere ze svalů..vlastní zkušenost, experimentovala jsem s vyloučením příloh a ovoce, sacharidy jsem měla ze zeleniny, ořechů apod. A svaly mi přibyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
28.4.16 14:17

@Meredit Gratuluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
28.4.16 14:19

Měla jsem to podobně, chyba je ve stravě :) nechala jsem si vypočítat, kolik B, T, S a V mám dostat za den do těla a přihodila mi k tomu i tabulku kolik g je to asi od čeho. jím podle toho už měsíc a změna nastala… Mé hodnoty jsou 6500-7500 kJ denně. Příklad mého jídelníčku: snídaně - ovesná placka z ovesných vloček a vejce, tvaroh jablko, sv - kefírové mléko, ob - rýže, maso zelenina, sv - chléb, kedlub, lučina, več - tuňák, těstoviny, zelenina.. - toto je ze včerejška k hodnotě 6600 kJ a je toho plný talíř. Své hodnoty si můžeš vypočítat dle tohoto ebooku ***:)

Editace adminem 29.4.2016 - odstranění odkazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
28.4.16 14:23

@cecetka děkuju :)
Samo že pár měsíců poté jsem otěhotněla, prvního syna máme přes léky, měla jsem PCO. Prý stačí shodit 10% váhy a funkce se může obnovit, o jsem nevěděla a ujelo nám to jen jednou :mrgreen:
S druhým synem jsem přibrala 17kg, váha se zastavila na 60 :roll: Teď už týden jedu svoje, jídelníček a orbitrek a jsem na 58, tak už to snad dám, ale ta poslední kilo, to jsou mrchy… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.16 14:38
@Mantinell píše:
@Bábrdl když tělo hladoví, tak si uloží tuk i z toho kefíru

Takhle lidské tělo nefunguje. Pokud přijímáš míň než vydáš, NEMŮŽEŠ!!! si nic uložit. Proto se logicky musí dožírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
28.4.16 14:45
@Bábrdl píše:
Takhle lidské tělo nefunguje. Pokud přijímáš míň než vydáš, NEMŮŽEŠ!!! si nic uložit. Proto se logicky musí dožírat.

tiež si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
28.4.16 15:06

Necetla jsem vsecny komentare, ale bacha - on neni doktor jako doktor..
Ja byla poprve na obezitologii na Narodni tride v Praze.. Clovek si rekl, ze renomovane pracoviste, tak budou dobri - prdlajs. Sice mi udelali kompletni krevni testy a zjistili snizenou funkci stitne zlazy a nasadili na ne leky. Jenze mi vytiskl vzorovy jidelnicek na 5000 KJ a ze mam jet dle nej.. To, ze mam hooodne pres 100 kg a tento pocet KJ je pro me malo, to ho nezajimalo.. vydrzel jsem to tyden, bylo mi zle, byla jsem unavena atd..
Kdyz jsem mu psala email, ze mi neni dobre a chci to konzultovat - neodpovedel. Na telefon taky ne.

Zmenila jsem a sla na Karlovo namesti do nemocnice na obezitologii - uplne jiny pristup. Jidelnicek na 8500 KJ, moc mily lekar..

Tim chci rict, ze dle meho jis malo..
Zkousela jsi STOB? Je tam program sebekoucink a ten ti to krasne pocita a hodne zen s nim zhublo.. Jsou tam i slecny a pani, co by Ti poradily. Ja jsem chtela k lekari, protoze jsem velmi obezni a chtela jsem lekarsky dozor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.4.16 15:48
@Syringa píše:
@EmmaAnna
To určitě neodumře :lol:, bude brát jinde, a z tuků to nebude ;).

Naprosty omyl, mozek si bude brat energii z tuku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková