Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jaruš - to je mi moc líto co vás potkalo ![]()
Snad najdeš na TT // a bude všechno v pořádku ![]()
Já jsem po 1.IUI taky otěhotněla, bohužel to nedopadlo, ale naštěstí hned v začátku takže to nebylo tak smutné!
Holky, Vám udělali v CARu IUI i bez HSG (rentgen na zjištění průchodnosti) nebo bez laparky???
U nás to patří hned mezi první vyšetření bez kterých se dál nepokračuje ![]()
Manžel je řidič takže není často doma tak jsme museli zamrazovat a rozmrazovat a to vyšlo na 4.500 + drobné doplatky na léky, no a cesty (máme to 90km - jezdím do Brna)
Verčo kde jsi byla ty?
Jo a když jsem přišla na konzultaci s tím že mám problém otěhotnět, tak mi doktor hned nabídel IVF ale to jsem hned nechtěla tak jsme se domluvili na inseminaci. Ale žádné vyšetření neproběhlo, hned začala stimulace.
Mio - my jsme s manželam naprosto v pořádku, máme spolu Kubíčka (hned po vysazení HA) a u druhého jsme se snažili 1,5 roku ![]()
První co mi v CARu řekli, že máme jít na IVF což jsem okamžitě odmítla a chtěla jsem na IUI - tu poslední mi už nechtěli ani udělat, ale za zády dr. jsem se domluvila se sestřičkou ![]()
My jsme chodili na Tomášov ve Zlíně!
Z kama jsi?
Aha, tak pokud je to tak náročné s rozmrazováním atd. tak to chápu.
No a myslíš, že by pro vás přece jenom nebylo lepší IVF?
Jaký máte problém?
já jsem z toho tak vynervovaná, že nevím jestli si ho mám ještě dělat. už těch pokusu o oplodnění bylo tolik(1IVF,3STIMULACE S PRÁŠKY,3 inseminace s fostimonem, že mi ubývají síly.partner mně utěšuje že při 1 inseminaci jsem taky špinila a nakonec jsem byla těhotná. taky jsem skončila v nemocnici na ARU,měla jsem hyperstimulační syndrom. čekala jsem paterčátka, o 2 jsem samovolně přišla a 2 miminka mi museli redukovat, nebot mám myom a nevěděli jak bude reagovat v těhotenství. nakonec to těhotenství dopadlo velmi špatně. miminko bych si moc přála a tak nevím jestli mám v tomto pokusu ještě nějakou naději.
Ahoj holky můžu se kvám přidat?Pročítám si ráda vaše články.Snažíme se už 3 roky,1 neůspěšné iui,teď čekám jen na menzes abych začala stimulovat a vrhla se na 2 iui.Držím všem palečky aby se zadařilo ![]()
VERČO to je od tebe moc hezké,když ty sama už děti máš a pořád tady holky podporuješ.Taky chodím na Tomášov do Zlína
Verčo, nám v CARu udělali jen testy hormonů z mé krve, a spermiogram manžela. Bylo vše v pořádku, tak zkoušíme 3× IUI. Když se nezadaří tento třetí pokus, teprve pak jdu na laparku a průchodnost vaječníků.
Herma píše:
VERČO to je od tebe moc hezké,když ty sama už děti máš a pořád tady holky podporuješ.
Někdy si spíš říkám jestli je neotravuju s řečma
, když už dětičky mám ![]()
Ale mám v živé paměti čím jsme si procházeli každý měsíc snažení a pak v CARu, bylo na hlavu a jsem moc ráda, že už to máme za sebou ![]()
Deni - a oni ti budou dělat oboje nebo ti dali na výběr co budeš absolvovat?
Mě dr. okamžitě poslal na laparku, ale prootže Kubík měl 3 roky tak jsem řekla, že nemůžu jít do nemocnice na týden a dýl - nakonec jsem ho ukecala jen na HSG ![]()
Je strašně zvláštní jak každý CAR má jiné postupy - jak se v tom má potom člověk vyznat ![]()
Holky, kdyby jste chtěly tak TADY je úžasná diskuze, holky jsou báječné, moc mi pomohly a určitě by jste si popovídaly ![]()
Dr.Slováková Je v poho.Tento týden jsem tam byla s kamarádkou,rok se snažili,neměla pravidelnou menstruaci.Vyšla z ordinace a říká:jsem těhotná.P´Moc jsem jí to přála,ale na jednu stranu jsem byla strašně smutná ![]()
Dr. je super, strašně příjemná - ona se zaučovala, když jsem tam chodila. Byla u toho když jsem se dozvěděla, že jsem těhu ![]()
Já jsem tak chodila taky s kamarádkou a otěhotněly jsme skoro stejně (TP jsme měly týden od sebe) - její holčička je o 3 týdny starší než Karolínka.
Verčo, budou mně dělat laparku, teda aspoň mi to říkala dr. v Sanusu. Jestli teď po 3.IUI dostanu MS, tak se k ní mám objednat na konzultaci a vše mi podrobně poví. Takže se teprve vše dozvím.
Jaruško, taky jsem 11.den po 3.IUI, takže čekáme stejně. Narozdíl od tebe se mi ale ještě žádný pokus nepovedl, takže jsi na tom líp, že ti vše funguje, a že otěhotníš. Dodnes jsem byla rozhodnutá si udělat test až ve středu, ale po pročítání diskusí, kdy se dočítám, že holky už od 10.dne testují a třeba tam i něco najdou, mě to nahlodává testit taky:-( Kdy budeš testovat ty?