Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
1 Jaruška a Mia, já také chodím na obilńák a Dr. ćadovou jsem vyměnila za Dr. Pánkovouo ta je pro mě lepší a je pravda ,že pokud jsi neřeknu o nějaké další vyšetření tak je automaticky ani neudělají za dva měcíce to bude rok a mám za sebou 4 Iui bez úspěchu.také jsem zjistila ,že mi neudělali nějaké odběry co by ještě mohli udělat. takže si o ně příště řeknu jak tam půjdu na tu 5 IUI. je pravda ,že se mi to také stále pořád honí hlavou cvičím každý den mojžišovou a na nic mi pak nezbívá čas.
Ahoj tak včera přišla MS a dnes jsem byla na obilňáku a od zítra začínám zase s Clostilbegytem 2×d a hodl to za dva týdny zkusíme znova.
nepalko a když se vám 4× nepovedlo IUI tak proč jste nezkusili IVF? To tě obdivuju, i když nám to teď nevyšlo, tak jsem rozhodnutá to zkoušet tak dlouho než se to podaří buď díky IUI nebo IVF (i když na to budeme šetřit). Celkově mě vadí, že jsou pořád nějaké poplatky a regulačních 30kč platím i za recept!!
Ahoj holky, tak jsem si dělala dnes ráno test, 13.den po IUI, a byla tam druhá čárečka slaboučká, ale já ji vidím a i manžel řekl, že tam něco vidí. Každopádně se ale neraduju předčasně, a koupím si dnes další test, a zítra testnu znovu.
Mio , ja jsem více méně přírodní člověk a chci děti více přirozeně a po těch slavných hormonech co jsem jednou brala mi vyhledově čeká operace žaludku snad se tomu vyhnu ,ale nevím nevím. a pokud čteš tak mi hrozí i rakovina. nechci jen spodit děti IVf a pak odejít do kytek. Chci ještě nějakou tu dobu žít.je totiž pravda ,že všechny zákroky bývají na jaře učínější . A chodím na folikulometrii ke své lékařce nebo´t v caru toto nedělají. takže ovulaci mám pravidelnou a v caru tvrdily ,že jí nemám a jen zaplat x tisíc za hormony místo toho ,aby to sledovaly.Na ivf nejsou peníze neboť nás jeden pokus bude stát i 70 tis. takže to budeme mít až tak koncem příštího roku tak chci během této doby zkoušet aspoň to iUi než nedělat vůbec. nic.
Nepalko kdo vám řekl 70tis? to fakt nechápu? co já vím tak při prvních pokusech se doplácí tak 15-20tis.
Mio - kamaráku 1.-3. IVF stálo každé 48 tis. a ani jedno jim nevyšlo!!!
Ve finále dali za svá dvojčátka bezmála 750 tis. ![]()
Záleží na tom jak kdo snáší jaké léky, jaké máš jiné problémy atd.
Nedá se stimulovat pokaždé stejnými léky a každý snáší stimulaci jinak.
Pokud má Nepálka takové problémy
tak musí mít jinou stimulaci a jinoé podpůrné léky - Nepálko, je to tak ne?
To mi přijde hrozně moc, pak teda nechápu co platí pojišťovna. Kdyby jsme měli tolik platit my tak by jsme na to museli dlouho šetřit, nebo si vzít půjčku. No pořád doufám v IUI.
No já mám doporučenou preimplantační genetiku a za 5 vajíček se platí 20 až 50 tis. pokud jich bude více tak další peníz nebo to neudělají.Babička totiž loni umřela velmi rychle na hormonální léčbu která byla několik let od své ošetřující lékařky.Půjčku si nemůžeme vzít neboť máme hypotéku více jak 1 mil. a ted se skládá celá rodina na byt babi jinak by ve svých 80 letech skončila na ulici.Příští rok končí fixace a to je vždy hypotéka tak o tis. až dva měsíčně více. takže splátky budou tak 20 tis. měsíčně se vším všudy. Plat nezvýšili ani nepamatuji.
Také mi odmitají dát neschopenku s celodenními vycházkami apod. Hlavně to IVF nechci nemohla bych chodit do práce a tím pádem bychom neměli penízky. Určitě to řada z Vás zná.
Nepalko, tak to je mi líto máte to těžký. Ale třeba budete mít štěstí a ani IVF nebudete potřebovat.
Dobré ráno, holky. Tak na dnešním testu stejně slabounká druhá čárka, jako včera:-(
Deni - buď v klidu, // tam je a určitě začne brzo sílit ![]()
Kdy máš jít na krev?
Správně by se nemělo testíkovat každý den, ale až obden aby byl vidět rozdíl mezi // ![]()
Budu na tebe myslet ![]()
O krvi doktorka nic neříkala, akorát, že si mám za 14.dní po IUI udělat test, pokud nebude MS, a pak zavolat. Tak uvidím zítra.Ale děkuji za podporu, Verčo, tyhle diskuse tady mně moc pomáhají.