Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
jsem ráda, že se diskuze tak rozběhla. Ale tak nějak cítím, že to nevyšlo. V neděli udělám test a uvidí se.
Mio, proč myslíš? Znám plno ženských, které neměly vůbec žádné příznaky…a těhotenství zjistily až pár dní po vynechání MS. Uvidíš, že pokud se to nepodaří teď, podaří se jindy. Nejhorší je ta psychika:-( I kdyby tělo chtělo, hlava je někdy tím tak posedlá, že to prostě nejde:-( Já ještě dnes a zítra dobírám Duphaston a pak buď přijde MS, nebo udělám test. Jediné, co mi dneska přišlo divné bylo že jsem se v noci vzbudila bolestí prsou, ale byl to mžik, jen takové velké napnutí a pak vůbec nic.
Já beru Utrogestan 3×denně a mám ho vysadit až když přijde menzes (což je mi divné), dřív jsem brala Duphaston a taky mě bolely prsa. Nemůžu se dočkat neděle.
Ahoj,jsem tu nová, dnes jsem byla poprvé na inseminaci,a teď mě bolí podbřišek,tak nevím jestli je to v pořádku a nebo jestli je něco špatně?
už jsme se při stimulovaném cyklu snažili tři měsíce, ale nevyšlo to, tak snad teď…uvidíme za pár dní…jestli se do té doby nezblázním ![]()
Ahoj, mě bolelo břicho asi 5 dní a pak to přestalo, ale doktorka mi říkala, že jo to v pořádku. To čekání je fakt hrozné, i když se na to člověk snaží nemyslet, tak pořád v duchu počítám kolik ještě zbývá dní do zjištění jestli to vyšlo. Jsem ráda, že si o tom můžu touto cestou s někým promluvit.
Niko a jakou máš stimulaci? Já jsem brala jeden měsíc Clostilbegyt 1×denně ale to nestačilo, tak pak druhý měsíc 2× denně a to už byly 2 pěkné folikuly. No a jestli to nevyjde tak budu brát asi 3×denně. A já počítám s tím, že napoprvé to nebude.
Mio, brala jsem každý měsíc 2× clostilbegyt 3-7 DC a pak duphaston 17-25 DC,první tři měsíce jsme to nechali na přírodě,ale jaksi to nevyšlo, ikdyž jsem měla pokaždé 2 nebo 3 vajíčka. tak jsem se rozhodla jit na inseminaci.mám totiž syndrom PCO a k tomu jeětě obrácenou dělohu, kdy otěhotnění je prý složitější.tak uvidíme… škoda jen že výsledek nejde zjistit hned ![]()
Holky, já jsem ze začátku brala clostilbegyt a utrogestan a objevil se mi hypestimulační syndrom, takže mi to doktor vysadil. V CARu jsem měla všechny hodnoty v pořádku, folikuly se mi tvoří sami, takže mně píchli akorát před inseminací pregnyl a den po inseminaci jsem začala brát duphaston. Dnes jsem dobrala poslední. Niko, podbřišek mně po IUI také bolel, tak si z toho nedělej hlavu. Mio, zítra budeš testit? Dej pak určitě vědět:-) Ale věřím, že tam najdeš //, moc ti to přeji.
Ahoj, tak jsem testovala a byl pouze / ale já s tím počítala, i když mě to samozřejmě mrzí. Tak už se psychicky a finančně připravuju na další pokus.
díky, je mi to sice líto, ale veřím, že se to příště podaří.
Mám teď spíš problém, že bych potřebovala v manželovi oporu a to nemám. Ani do toho nechce investovat peníze, tak nevím co bude dál.
To mě moc mrzí, že nemáš v manželovi oporu ![]()
Prosím tě a kolik Vás IUI stojí, že do toho manžel nechce investovat???
Mě samotná IUI nestála NIC a platila jsem jen léky na stimulaci - první to byl Menopur 750,– Kč, při druhé IUI Menogon 750,– Kč a při poslední jsem platila 35,– Kč za Clostík takže žádné finanční bomba to nebyla ![]()
Myslím, že podstatně horší jsou investice do mimča jako takového - mě výbavička stála přes 100 tis.
(kočárek, plíny, postýlky, komoda, chůvičky …)
ahojte holky. prominte že vam vcházím do diskuze. jsem 11 den po inseminaci s fostimonem.3 pokus. 1 IUI dopadlo smutně.ikdyž jsem otěhotněla,tak mi holčička v 6 měsíci těhotenství umřela. už jou to 3 roky, ale stále to bolí.A ted čekám jak to dopadne. dnes jsem začala malinko špinit, tak mám obavy že se mi sen opět nesplní.prominte za případné chyby, píšu poprvé.
MIO, je mi to líto, ale byl to první pokus, uvidíš, že ten další bude úspěšnější.