Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych jen podotkla, ze i ta Maňa s kozama vypada na internetu lip nez v realu
mivam detox od mesta na chalupe, kde je suchej zachod a studena voda a osprchuju se bud na zahrade v ledove vode nebo v konvici ohrate vody u vylevky. Uz na konci srpna je rano lezavo a topeni je pro nasinec vyzva
po par tydnech a vikendech s pocity nesmirneho stesti vlezu v civilizaci do vany a snesu ze sebe nanos venkovskeho bahna a oderu ![]()
Takze bych se klidne zasnila, klidne bych vyrazila si to zkusit, ale neupinala bych se na to, ze tohle je to prave zivotni stesti ![]()
Spis bych zkusila vzit jako fakt, ze zivot obecne neni kdovijak stastny, vetsinu z nej stravime nejakym ruzne bolestnym usilovanim o neco a ty zablesky euforie prichazi bud tesne pred dosazenim cile (lepsi pro udrzitelnost, ale mnohem namahavejsi) nebo po poziti nejakych drog (za coz se plati velke penale posleze). Nicmene, kdo nic nedela, nic nezkazi, ale dobrovolne se pripravuje o aspon nejake pozitivni emoce ![]()
@FlorenceF Jenkins anoano, simulujes si tim slavne Jirotkovo vyhozeni osudem na mraz, dost dobra metoda ![]()
Zakladatelko kolik Ti je?
Urcite je neco, co mas rada, tak to preci delej, to je to nejsnazsi.
@Anonymní píše:
@kalie @Oli.Lyon @TeSudička Máte pravdu všechny. Já sto tisíc rozhodně nemám a nebudu. Jsem ta nižší třída. Já jsem spokojená u knížky a když koukám jen tak do stromů. Nepotřebuji cestovat a mít 3 auta a luxusní oblečení. Jenže když to člověk nemá, tak je asi divnej. Získávám falešnej pocit, že musím mít něco víc. Kvůli internetu. A tady jsou taky všichni milionáři. To bude asi běh na dlouhou trať, tohle odbourat.
Vždyť to, co o sobě pises, je úplně skvělé. Podívej se na to spíše z jiné strany. Nemáš potřebu hromadit zbytečnosti, ani si zvyšovat nízké sebevědomí na různých sociálních sítích, nepotřebuješ k spokojenemu životu tolik jako jiní. Nemusíš vůbec nic, zamer se na to, co chceš Ty. Co dělají ostatní Tě zajímat nemusí.
Já už začla, s tím hledáním sebe. Konečně, ale asi to není to správný, nebo vhodný. Nevím. Musela bych se asi na nějakou dobu odříznout od rodiny. Abych měla úplně čistou hlavu. Utíct, otázka je, jestli útěk něco vyřeší.
Hele, sítě tenhle poměrně závažný efekt prostě mají. Je to prokázáno. Lidé se na „sockách“ z jedné strany předvádějí a na druhou si tam léčí vlastní frustrace a nedostatky na ostatních.
@Tarjei píše:
@FlorenceF Jenkins anoano, simulujes si tim slavne Jirotkovo vyhozeni osudem na mraz, dost dobra metoda
Jsem nevedela, ze jde o metodu ![]()
@JanaDaR píše:
@FlorenceF Jenkins na takové chalupě jsem zrovna s dětmi.
Dnes vam nezavidim ![]()
@Anonymní píše:
Já už začla, s tím hledáním sebe. Konečně, ale asi to není to správný, nebo vhodný. Nevím. Musela bych se asi na nějakou dobu odříznout od rodiny. Abych měla úplně čistou hlavu. Utíct, otázka je, jestli útěk něco vyřeší.
tak útěk ti dá příležitost vidět sebe sama z jiné perspektivy, smyslu může dát opravdu hodně a taky může dodat chvíli oddechnutí a doplnění energie.
Ale musí se pak člověk vrátit sám k sobě a ke svému životu a to před čím utíká začít aktivně proměňvoat k lepšímu.
A nemusíš na půl roku do indie do ašramu. Stačí třeba vypadnout někam na víkend, kde budeš bez signálu.
Takové společensky a logisticky netěžké útěky:
Jeď třeba sem. Na to aby si člověk rozmyslel co chce je to přímo dělané, je to připravené i pro lidi co nejsou zvyklí putovat. A na pět dní se bez tebe rodina obejde.
https://www.psl.cz/2021-life-path/
nebo tady to je jen prodloužený víkend (a není to šarlatánské probouzení vntiřní bohyně). A tím že se tam potkáš naživo a autenticky s ženami různách generací, dostaneš daleko živější a skutečnější možné vzory, než instagramové filtry a pečlivě tvořený PR obraz.
https://mokosa.cz/…setkani-zen/
Ale ve skutečnosti se to dá zvládnout i bez útěků.
Začni tím, že si budeš psát deník, ne o tom co jsi dělala, ale o tom co se ti honí hlavou. A každý den napiš jednu věc za kteoru si ten den byla vděčná a najdi jednu malou věc, kterou uděláš jinak, nebo poprvé.
Vydrž tři měsíce a vždycky v neděli večer si přečti co si napsala za poslední týden, nějak to shrň a naplánuj si ten další týden.
A za každý den, kdy nebudeš používat online platformy, které ti žerou čas a sebevědomí si naplánuj malou odměnu. Stejně tak za celý týden, kdy to vydržíš bez těch aplikací - to už nějakou větší a hodně velkou za celý měsíc. Nepůjde to hned, ale půjde to.
Příspěvek upraven 01.08.21 v 09:09
@FlorenceF Jenkins já si také nezávidím, nejmladší potomek vypadá, že mu brzy exploduje hlava. ![]()
@Anonymní píše:
Anonym, osobní údaje.
Internet mi ničí život. Nevím co s tím. Přijde mi, že jde jen o to kdo má lepší práci, vydělá víc peněz, má lepší bydlení a dovolenou, umí líp všechno. Člověk má dělat co ho baví, ale ne všichni se můžou živit jako instruktorka jógy a ezo guru. A jezdit po světě. Je toho na mě prostě moc. A cítím se na nic s pod strašným tlakem.Poraďte někdo jak z toho ven a omezit pomalu ale jistě internet celkově? Nic mi to nedává, spíš bere. Ale zaměstnávám tak ve volných chvílích hlavu, abych nebyla sama se svýma hlučnýma myšlenkama. Tupé projíždění diskuzí a Instagramu. Je to hrozné. A šíří se to jak mor. Všude kam se člověk vrtne jsou dospělí i děti s obličejem vraženým do mobilu.
rozumím správně, že by ses cítila dobře, kdybys na internetu neviděla, že sousedka byla na lepší dovolené, spolužačka úspěšněji podniká etc…??? To není chyba internetu, jen se prostě musíš smířit s tím, že vždycky budou úspěšnějí lidi. při počtu lidí na planetě spousta lidí není výjimečná ani v jediném aspektu svého života.
Internet dokáže ničit život tím, jak žere čas a působí katastrofu tím, jak se na něm šíří desinformace vedoucí lidi k nesprávným rozhodnutím.
@Anonymní píše:
Anonym, osobní údaje.
Internet mi ničí život. Nevím co s tím. Přijde mi, že jde jen o to kdo má lepší práci, vydělá víc peněz, má lepší bydlení a dovolenou, umí líp všechno. Člověk má dělat co ho baví, ale ne všichni se můžou živit jako instruktorka jógy a ezo guru. A jezdit po světě. Je toho na mě prostě moc. A cítím se na nic s pod strašným tlakem.Poraďte někdo jak z toho ven a omezit pomalu ale jistě internet celkově? Nic mi to nedává, spíš bere. Ale zaměstnávám tak ve volných chvílích hlavu, abych nebyla sama se svýma hlučnýma myšlenkama. Tupé projíždění diskuzí a Instagramu. Je to hrozné. A šíří se to jak mor. Všude kam se člověk vrtne jsou dospělí i děti s obličejem vraženým do mobilu.
Máš to ve svých rukou. Hlavu můžeš zaměstnat čtením knihy, učením jazyků, meditací. Když nevíš co s volným časem, tak si udělej např 5 km okruh a jdi denně na procházku. Internet není ten zlej, to ty si ho pouštíš do života. Náhodou umí být prospěšný. Je to prostě jen nástroj, s kterým neumíš pracovat.
Je to zlo, no. Já byla stejná. Myslela jsem si, že instagram mě inspiruje v tom vařit si zdravá a chutná jídla. Jenže moje ovesná kaše nebyla na fotce tak krásná jako ovesná kaše té podle které jsem ji dělala. Zase jsem byla ta horší ![]()
U mě to vyprchalo postupně, jak mi přibyly životní povinnosti - víc se starat o domácnost, pracovat a studovat - večer jsem ráda, že můžu odpočívat a věnovat se koníčku ![]()