Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petra2829 píše:
@Ter85 Ahoj,Máš tu Laktozu potvrzenou? Já jen že to co popisuješ. Nám vyšla Krev negativní. Testy na ruce negativní. Až testy na zádech jasně pozitvní. Máme alergii na kravskou bílkovinu. Hned bych laktozu neřekla. Alergoložka mně poslala doPha k lékaři
Nemame ji potvrzenou, pac nedostatek laktazy se da zjistit jen biopsii streva, z krve ani ze stolice se to nepozna. U nas to laktoze nahrava, ze mela mala problemy hned od narozeni, ac byla plne kojena. A ve stolici nemela nikdy krev (u ABKM je ve stolici krev), u alergie se vetsinou problemy objevi az po zacedeni um. Navic ja jsem pri kojeni od 2. Mesice nepila mliko a nejedla jsem mlecne vyrobky, pac jsem na alergii na mliko mela podezreni u maly, ale vubec to nepomohlo. Laktoza je i v mm, takze i pri kojeni jsou problemy. U nas je to z 99% intolerance…
@Ter85 Můj byltaké kojený. A kakal moooc.Ale až po přechodu na Um se to ještě zhoršilo. vyžádala bych si testy na zádech.
@Ter85 Můj byltaké kojený. A kakal moooc.Ale až po přechodu na Um se to ještě zhoršilo. vyžádala bych si testy na zádech.
Ono totiz mliko a mlecne vyrobky vubec ve strave nejsou potreba. Kdyz jsem cetla jeden clanek, kde se psalo, ze clovek je jediny tvor, ktery v dospelosti konzumuje mliko, nejdriv mi to prislo jako blbost, ale kdyz jsem se zamyslela, tak je to pravda. Mleko ani mlecne vyrobky vlastne v jidelnicku nejsou potreba, je to vlastne jen nase „uchylka nebo zavislost“, kterou si od utleho detstvi prenasime do dospelosti
My ksme se s muzem shodli, ze se od ty doby, co solidarne drzime dietu s dcerou, citime daleko lip…
@Petra2829
Zkusim se na to zeptat za mesic na kontrole na gastru. Oni nam stejne ty testy na alergie budou opakovat, pac ve 13 mesicich je pry brzy na 100%ni alergologicke vysledky. ![]()
@Ter85 http://www.znamylekar.cz/…ha-9-letnany
neměnila bych za jiného lékaře nikdy..
@Ter85 píše:
@MarieOVMUCOno totiz mliko a mlecne vyrobky vubec ve strave nejsou potreba. Kdyz jsem cetla jeden clanek, kde se psalo, ze clovek je jediny tvor, ktery v dospelosti konzumuje mliko, nejdriv mi to prislo jako blbost, ale kdyz jsem se zamyslela, tak je to pravda. Mleko ani mlecne vyrobky vlastne v jidelnicku nejsou potreba, je to vlastne jen nase „uchylka nebo zavislost“, kterou si od utleho detstvi prenasime do dospelostiMy ksme se s muzem shodli, ze se od ty doby, co solidarne drzime dietu s dcerou, citime daleko lip…
Je pravda, že nejsou potřeba, ale ten článek byl uhozeny a spousta dospělých savců si mléko ráda dá. To je ale jiný příběh
kdybych nekojila, tak mlikuju ve velkém, ale čerstvě mléko, ne tetrapak, to je humus. Mléko mám moc ráda
@MarieOVMUC To jsi jedna z mála která ví, jak chutná mléko. To jelahoda co?
@Petra2829 píše:
@MarieOVMUC To jsi jedna z mála která ví, jak chutná mléko. To jelahoda co?
Njn, byli jsme každý víkend celé dětství u babí na vesnici, tam krabičky a sáčky neexistovaly ![]()
@MarieOVMUC píše:
Je pravda, že nejsou potřeba, ale ten článek byl uhozeny a spousta dospělých savců si mléko ráda dá. To je ale jiný příběhkdybych nekojila, tak mlikuju ve velkém, ale čerstvě mléko, ne tetrapak, to je humus. Mléko mám moc ráda
Uhozenej byl, jen mi prislo, kdyz se clovek zamyslel, ze na tom neco je
Jinak to byl clanek nejakyho makrobiotickyho fanatika ![]()
@Petra2829 píše:Ééé, teplé mlicko nemusím, taky jsem z toho odskrabala všechen tuhý povrch
@MarieOVMUC A teplé to bylo nej…
Jinak ja plavu v pecivu. Pecu doma chleba i rohliky i sladky. Pac suseny mliko dneska sypaji i do chleba-nejake topy na pecivo?
@Ter85 píše:
Uhozenej byl, jen mi prislo, kdyz se clovek zamyslel, ze na tom neco jeJinak to byl clanek nejakyho makrobiotickyho fanatika
Jednoduše, savci mámy nemohou své potomky kojit do nekonečna, strategie přežití to vymyslela jen jako rychlý a bohatý start. Je to hodně náročný proces. Hodně lidem mléko nedělá dobře, ale je to spíše procesem tetrapakovani než mlékem samým.
@Ter85 píše:
Uhozenej byl, jen mi prislo, kdyz se clovek zamyslel, ze na tom neco jeJinak to byl clanek nejakyho makrobiotickyho fanatika
Jednoduše, savci mámy nemohou své potomky kojit do nekonečna, strategie přežití to vymyslela jen jako rychlý a bohatý start. Je to hodně náročný proces. Hodně lidem mléko nedělá dobře, ale je to spíše procesem tetrapakovani než mlékem samým.