Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33
10.3.13 20:11

Ahoj holky, tak druhé IUI tiež nevyšlo :(, na tretie IUI už nemám silu, tak pojdem rovno na IVF. V utorok budem mat 2dc, tak to všetko začne…Možte mi prosím povedat aký dlhý je krátky a dlhý protokol a podla čoho sa rozhoduje, ktorý podstúpim? Ďakujem a všetkým držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4273
10.3.13 20:13

@Romimi to s IUI me mrzi a držím pěstičky, aby IVF vyšlo, já ho neměla, takže neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
10.3.13 20:17
@Romimi píše:
Ahoj holky, tak druhé IUI tiež nevyšlo :(, na tretie IUI už nemám silu, tak pojdem rovno na IVF. V utorok budem mat 2dc, tak to všetko začne…Možte mi prosím povedat aký dlhý je krátky a dlhý protokol a podla čoho sa rozhoduje, ktorý podstúpim? Ďakujem a všetkým držím palce :)

to mě mrzí, měla jsem to podobně, dvě iui a na třetí nedošlo, protože už jsem na to neměla nervy…podle čeho se vybírá ten porotkol na ivf bohužel netuším :nevim: To ti řekne spíš doktor se kterým to budeš konzultovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
10.3.13 20:22

@Romimi - chápu, já to měla stejně, 2 IUI a radši IVF!! dlouhý protokol začíná myslím cca 14dc a stříká se něco do nosu nebo taky dlouhý protokol je s antikoncepcí… ve většině případů se první IVF dělá krátký protokol, tj. 2dc se začínají píchat injekce. Pokud máš žádost schválenou, 2 dc ti udělají UTZ, jestli tam není cysta a pak začneš píchat, cca na 6 dní injekce, pak kontrolní UTZ, jak rostou folíky, přidá se cetrotide nebo jiná injekce, aby folíky nepraskly dřív a už se cca určí, do kterého dc budeš píchat, většinou následují ještě 2 kontrolní ultrazvuky, pak ovitrelle a cca 12-15dc je OPU - odběr vajíček. Pak už je to více méně o tom, jestli prodlouženou kultivaci nebo ne, jestli bude OHSS nebo ne, ale většinou tedy pak pátý den od OPU zavádí blastocysty… cca za 8 dní si můžeš udělat test, protože blasty se zahryzávají do 24 hodin - pokud se nezahryznou, tak umírají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.3.13 20:33
@lilia81 píše:
@Romimi - chápu, já to měla stejně, 2 IUI a radši IVF!! dlouhý protokol začíná myslím cca 14dc a stříká se něco do nosu nebo taky dlouhý protokol je s antikoncepcí… ve většině případů se první IVF dělá krátký protokol, tj. 2dc se začínají píchat injekce. Pokud máš žádost schválenou, 2 dc ti udělají UTZ, jestli tam není cysta a pak začneš píchat, cca na 6 dní injekce, pak kontrolní UTZ, jak rostou folíky, přidá se cetrotide nebo jiná injekce, aby folíky nepraskly dřív a už se cca určí, do kterého dc budeš píchat, většinou následují ještě 2 kontrolní ultrazvuky, pak ovitrelle a cca 12-15dc je OPU - odběr vajíček. Pak už je to více méně o tom, jestli prodlouženou kultivaci nebo ne, jestli bude OHSS nebo ne, ale většinou tedy pak pátý den od OPU zavádí blastocysty… cca za 8 dní si můžeš udělat test, protože blasty se zahryzávají do 24 hodin - pokud se nezahryznou, tak umírají.
Ďakujem veľmi pekne, no predpokladám, že to teda bude ten krátky protokol, keďže mám prísť 2dc. Takže ma čakajú perné týždne :) ale na tom vôbec nezáleží…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.3.13 20:34
@alenka84 píše:
to mě mrzí, měla jsem to podobně, dvě iui a na třetí nedošlo, protože už jsem na to neměla nervy…podle čeho se vybírá ten porotkol na ivf bohužel netuším :nevim: To ti řekne spíš doktor se kterým to budeš konzultovat…
ďakujem za podporu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
10.3.13 20:35
@Luca89 píše:
@Romimi to s IUI me mrzi a držím pěstičky, aby IVF vyšlo, já ho neměla, takže neporadím
Ďakujem :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
11.3.13 14:07

@kackaaaa ahoj, tak blahopřeji, že je vše ok! Važ si toho! ;) Já až do minulé středy si také lebedila, žádné těhu příznaky, žádné chutě a nic, žádné problémy. No a ve středu v půl páté jsem začala hodně krvácet, tak jsem měla docela hysterické stavy, brečela jsem jako blbá a vyběhla jsem z práce hned do nemocnice. Ani jsem se neodhlásila z počítače, nezamkla razítka, neschovala prachy, prostě jak jsem vyletěla z wc, tak už jsem běžela ven. V nemocnici docela šok, dr. mi řekla, že je to tak 50/50, zda u mě miminko zůstane, že prý krvácím z dělohy bez zjevné příčiny a to není nikdy dobré, ale děťátko i :srdce: tam v tu chvíli bylo. Takže jsem si prožila asi nejhorší noc ve svém životě, druhý den znovu UTZ, miminko v pořádku, ale byl tam objeven malý hematom, který to asi způsobil. Ještě jsem pak trošku zakrvácela, od pátku už dobré a dnes mě z nemocnice propustili. Zatím musím jen ležet, max. si dojít na wc či pro jídlo. Podle všeho už asi zůstanu doma… :-( Takhle jsem si to nepředstavovala, navíc když v práci k 28.2. skončili dva kolegové z naší pětičlenné sestavy. Ale pro miminko cokoli a práce jde stranou! Teď už to snad bude dobré, jen se holt musím šetřit. Možná to byla takovým blbým způsobem facka pro mě, ať začnu myslet v prvé řadě na sebe. Na NT se jdu domluvit k lékaři teď ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4273
11.3.13 14:16

@f-l-e-a tak hlavně, že miminko zůstalo a ty se šetři a určitě to zvládnete!!!moc držím pěstičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
11.3.13 14:27

Flea teda holka nic příjemného držím palce at je vše v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
11.3.13 16:11

@f-l-e-a - ješinkote, tak hlavně že jsi ty i prcek v pořádku! a šetři se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
11.3.13 16:21

Díky holky, tak snad to v pořádku už dobojujeme! Jsem teď 10tt, tak ještě chvílka, abych se překulila přes tu pitomou hranici 12 týdnů, a pak už snad bude lépe. :D Doma teď budu ležet a nic nedělat, jsem strašně ráda, že už mě pustili, v tej nemocnici už mi byla děsně dlouhá chvíle, na druhou stranu jsem byla dost v klidu, když jsem věděla, že případná pomoc je hned při ruce.

@lilia81 a co ty holka, pořád nic? Já myslela, že jsi Sebíkovi domluvila! 8) A nebo je záznam v popisu ze 6.3. porodní váha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
11.3.13 16:23

@f-l-e-a - neeeeee, já tu budu strašit do léééééta… v podpisu je odhad váhy z UTZ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
11.3.13 16:26

@lilia81 :D nooo, neříkej dvakrát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
11.3.13 16:44

@f-l-e-a - já už se s tím smířila, že budu první ženská co přenáší tak o 4 měsíce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.