Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky jak jsem tu minulý týden zmiňovala, tak před IVF nenabírají z krve test na chlamidie pouze na základní pohl. nemoci. Tak doufám, že mi to na tom imunu ještě k tomu zaškrtnou, ať je to vše komplet!
Ahojky, dnešní kontrola 23tt, Verunka váží 538g-je prý trošku větší-a já od začátku přibrala jen 3kg-juchůůů
jinak je malá naprosto v pořádku ![]()
@MR píše:
@merienka fakt? já to mam stejné, jsem osmý den po ET a krvácím, vše považuji za ztracené, takže si asi radši ještě udělám test, léky teda beru, ale už tak jen aby se neřeklo a utroš polykám… držím palce, ať je vše jak má
Ahojdi, tak jak dopadl testík? Já jdu dnes odpo, tak mám knedlík v krku…ale dnes ráno testík opět negativní…takže by to musel být vážně zázrak ![]()
@Shari81 no tak to je parááááááda jen takový příbytek váhy!!!
@Shari81 gratuluji, toto letí! A slečna už je pěkně velká! S tou váhou jsem na tom podobně, spíš o trošku méně.. ale asi sama víš, že to není žádný med. Už mě vytáčí, když někdo rádoby vtipně poznamenává, že nejsem těhotná, ale dobře najezená, kde to mimčo schovávám a tak. Pak mě to stresuje, zda je vše v pořádku a drobeček roste, jak má.. Jinak bezva, že i přes jiné zdravotní problémy máš těhu bez komplikací. Já se také cítím fajn, těhu si až na bříško ani nepřipadám, ale bohužel i přesto jsem zase musela minulý týden do nemocnice. Dělali mi cerkláž (steh čípku). Dr. mě kvůli stavu čípku sledoval každý týden asi od 22. týdne a teď mi řekl, že jede na 14 dní na dovču a má strach, že už bych nemusela vydržet do jeho návratu, takže mě poslal na konzultaci do nemocnice, co si o tom myslí a tam řekli to samé. To mě fakt vyděsilo. Bylo tam velké riziko předčasného porodu, teda ono tam je i teď, ale ten steh by měl děťátko u mě o něco déle podržet. Takže teď už budu jen ležet a doufat, že princezna nebude chtít vykouknout dřív. Možná mě teď straší, a pak se jí nebude chtít ven. ![]()
@f-l-e-a budu moc držet palce!!!Holčina vedle v diskuzi porodila nečekaně ve 26týdnů a zatím vše v pořádku. Nepřipouštěj si to bude to dobrý!
@MisTer jj, každý den dobrý.. už budu končit 29.tt, takže do bezpečného období už nezbývá moc. V 36.tt mi ten steh přestřihnou a do té doby to snad vydržíme a jak říkám, třeba se jí pak ani nebude chtít.
@f-l-e-a tak to držím moc palce, aby bylo všechno v pořádku…neboj, pak se malé nebude chtít na svět a porodíš v termínu ![]()
jinak mě bříško roste, prý ho mám naprosto normální jak podle učebnice, jen prostě nepřibývám na váze. Pravda, že moc nejím-nemám chutě, nemlsám, snídám, pak svačinka-ovoce, malý oběd, svačinka-jogurt nebo něco a večeře zelenina, případně maso, ale jen málo, když se najím víc, tak je mi blbě, pálí mě žáha a mám pocit, že mám v břiše kamení. Snažím se jíst hodně pestrou stravu, tak třeba dneska budu dělat svíčkovou-máme s manžou výročí svatby, tak ho chci potěšit až večer příjde z práce ![]()
na druhou stranu, jsem docela ráda, aspoň nebudu mít toho tolik co shazovat…kamarádka nabrala v těhu 28kg-no to by mě asi hráblo…
@Shari81 dekuji moc, mam o ni ted strach diky placente a te veliksoti, snad nebudeme mit zadne potize a kez by mela aspon 2500g!!! no uvidime v pondeli, uz aby bylo jsem nervozni zda neni neco hur a hur…Verunka je taky krasne jmeno a u curkovky drzim pesti at neni, ja ji mam a diky tomu je ta placenta asi a ta dieta je vopruz, ale prezit se da…dneska sem vracela glukometr a cekam na vysledky krve, snad budou v norme. Pak urcite napis, jak jsi dopadla..:)
@Malvajs nojo, holt clove nemuze mit nic jednoduche, doufam ze bude malicka zdrava, ted hlidam kazdy pphyb a jsem nesva, ale snad zbytecne, ale dekuji, to s tou kamaradkou je taky nadeje
ja uz jsem 9 mesic takze je dovyvinuta no, jen ma malo vyzivy a tudiz drobna, tak snad nebude jinej problem i a doufam ze aspon do pondeli bude vse fungovat, at v pondeli dostanu dobre zpravy…a jak se dari tobe?
Holky, držím Vám palce, at děti donosíte až do konce. Mě taky strašili, že mam malou dělohu, že porodím předčasně atd.., od 34 tt to viděli na porod každým dnem a já porodila 37+1 naprosto zdravého synka.
Jinak test negativní stále, vzali mi v Iscaru krev pro jistotu, protože se Jaržembovské zdála slinici i tak dost vysoká, doufám, že tam nebude nějaký háček
, jinak ona je skvělá, řekla mi, že pokud chci kety u nich, tak můžu chodit k ní, i když u nich nejsem hlášená, všechno se mnou probrala, je prostě úžasná. Měla jsem tam s sebou manžela se synem, který tam udělal v čekárně hezký rozruch ![]()
@MisTer
to ano, je hrozně lidská, měla jsem pocit, že si povídám s kamarádkou a ne doktorkou, nemusela jsem se bát na cokoliv zeptat, všechno probrala, dokonce si dohledala i min. stimulaci před 3 roky, porovnala to, povzbudila, za mě by měli doktoři skládat diplom ne jenom z toho co umí, ale také z přístupu k pacientům, protože to je půl úspěchu
![]()
@MR tak uvidíme co z krve bude může být miminko mladší třeba! Kolik jsi měla sliznici??
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.