Klinické centrum Iscare

Napsat příspěvek
Velikost písma:
163
28.7.13 19:47

Tak děkuju.. gratuluji k početí… Budu věřit že se nám to taky podaří a v srpnu si z Iscare přivezu mimíska… kolik tě stálo IVF? a co jste si nechali dělat?? Já jsem přemýšlela že si nechám za příplatek AZH (narušení vnějšího obalu embrya) prý to podporuje uhnízdění, ale spíš se domluvim s paní dr. stojí to 5.000 :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.13 19:53

@mi.miii dotaz nebyl na mě, ale nevadí, odpovím taky :mrgreen: My si nechali dělat ICSI (zavedení spermie přímo do vajíčka), prodlouženou kultivaci a platili jsme asi necelých 13 000. Skládá se vždycky záloha 16 000, do které se krom výše uvedeného vejde i mražení embryí, které nám bohužel nezbyly…
AH se doporučuje jen v konkrétních případech, kdy je stěna embrya hodně tlustá, jinak je to prý zbytečně…ale to by měli být schopni posoudit embryologové ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
28.7.13 20:01

@mi.miii my jsme pročerpali celou zálohu 16 000 - byl v tom transfer, ICSI, mražení.. nic speciálního jsme neměli. Pak se ještě doplácelo za léky, stimulovala jsem gonalem. Uvidíš, co vám embryolog doporučí za úkony s ohledem na kvalitu spermií a vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
28.7.13 20:03

@mi.miii my jsme platili 16 200 (isci, PK a vše to okolo) + 1000kč léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
28.7.13 20:25

Mě ten dotazník jaržembovská zaškrtala sama a napsala tam u ISCI že jen dle spermiogramu a evidentně napul… Jinak děkuju za informace :) spermio měl manžel tak pruměr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.13 20:34
@mi.miii píše:
Mě ten dotazník jaržembovská zaškrtala sama a napsala tam u ISCI že jen dle spermiogramu a evidentně napul… Jinak děkuju za informace :) spermio měl manžel tak pruměr…

já bych taky volila podle toho kolik bude vajíček…poud míň, neriskovala bych a šla určitě do ICSI (kdy se obvykle oplodní víc vajíček) ;) Pokud hodně, tak klidně zkusit klasické ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
28.7.13 20:49

Moc děkuju za radu… jsem zvědavá jak dopadnu :) už jen musim čekat až to dostanu a hned se na to vrhnem…
:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4753
28.7.13 21:00

@MisTer tak to je škoda, tak se třeba někde ještě potkáme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.13 21:02
@mi.miii píše:
Moc děkuju za radu… jsem zvědavá jak dopadnu :) už jen musim čekat až to dostanu a hned se na to vrhnem… :D

pak už to pofrčí ;) Já měla OPU dokonce už 10. DC tentokrát, byl to fofr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
28.7.13 22:39

@MisTer tak to mi povidej. Vsechny pokusy jsem si musela hradit a take nechapu, proc se imuno…ta nejpodrobnejsi…nedela na zacatku. Usetrilo by to penize a hlavne stresy z nepovedenych pokusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.7.13 22:53

Ahojky, rada bych se pripojila do vasi diskuze.. Jsem ted na druhem cyklu IVF v Iscaru a uz jsem zoufala :( mam jen jedno embryjko, zitra si mam volat zda bude hned transfer. na opu jsem byla včera-v sobotu, tak jsem smutna a moc neverim ze dvoudenni embryjko by se chytlo. minule ivf jsem mela nadherne 5denni po prodlouzene kulivaci a nechytlo se, takze ted verim min :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
29.7.13 06:34
@Snazilkaa píše:
Ahojky, rada bych se pripojila do vasi diskuze.. Jsem ted na druhem cyklu IVF v Iscaru a uz jsem zoufala :( mam jen jedno embryjko, zitra si mam volat zda bude hned transfer. na opu jsem byla včera-v sobotu, tak jsem smutna a moc neverim ze dvoudenni embryjko by se chytlo. minule ivf jsem mela nadherne 5denni po prodlouzene kulivaci a nechytlo se, takze ted verim min :(

Ahoj, neboj a věř ;) Dvoudenní embryo má úplně stejnou šanci jako blastocysta, pokud je kvalitní, ta prodloužená kultivace slouží čistě k selekci kvalitních embryí, kterým určitě na misce není líp než v děloze…takže při těhle rychlých transferech se naopak chytne někdy i embryo, které by PK nepřežilo. Důležité je, aby se správně vyvíjelo do dneška, to bude klíčové…držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
29.7.13 07:45

@Snazilkaa Alenka to napsala přesně, pokud je dobrá kvalita, nemá to vliv. Naopak pokud ta kvalita není, tak v děloze se mu může dařit lépe než v laborce. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
29.7.13 10:34

@Yasmi …mno, první pokus se nepovedl a ještě před druhým jdu příští středu na imunologii k pí doktorce Malíčkové. O víkendu jsem si četla recenze a je šikovná :) Jen než výsledku budou, tak to zase bude chvilku tvrat. Jen mě teda překvapilo, kolik holek mělo z diskuse k tomuto tématu promarněných termínů a doktor je na to neposlal :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
29.7.13 22:51

@mi.miii Ahojky a vítej mezi námi :mavam:
ničeho se neboj, dr. Jaržembovská je super a umí krásná miminka :-) takže Vám taky určitě aspoň 1 „pořídí“ :lol: My čekali 4 roky, nejdřív jsem chodila do Gennetu, ale v lednu jsem přestoupila do Iscare, no a nyní jsem 24tt-povedlo se po IUI. Taky jsem měla abnormálně vysokou hladinu prolaktinu a brala spoustu prášků.
Jak už napsaly holky, ICSI je dobré jen pokud má partner horší spermio, to Vám po odběru řekne/doporučí embryolog. My ho neměli, manža je v pohodě, tak nám i rovnou řekli, že bychom zbytečně vyhodili peníze..ale vždycky je rozhodnutí na Vás. Každopádně se neboj na cokoliv zeptat jak doktorky, tak třeba i nás :lol:
držím palce, ať se Vám co nejdřív zadaří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.