Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak děkuju.. gratuluji k početí… Budu věřit že se nám to taky podaří a v srpnu si z Iscare přivezu mimíska… kolik tě stálo IVF? a co jste si nechali dělat?? Já jsem přemýšlela že si nechám za příplatek AZH (narušení vnějšího obalu embrya) prý to podporuje uhnízdění, ale spíš se domluvim s paní dr. stojí to 5.000 ![]()
@mi.miii dotaz nebyl na mě, ale nevadí, odpovím taky
My si nechali dělat ICSI (zavedení spermie přímo do vajíčka), prodlouženou kultivaci a platili jsme asi necelých 13 000. Skládá se vždycky záloha 16 000, do které se krom výše uvedeného vejde i mražení embryí, které nám bohužel nezbyly…
AH se doporučuje jen v konkrétních případech, kdy je stěna embrya hodně tlustá, jinak je to prý zbytečně…ale to by měli být schopni posoudit embryologové ![]()
@mi.miii my jsme pročerpali celou zálohu 16 000 - byl v tom transfer, ICSI, mražení.. nic speciálního jsme neměli. Pak se ještě doplácelo za léky, stimulovala jsem gonalem. Uvidíš, co vám embryolog doporučí za úkony s ohledem na kvalitu spermií a vajíček.
@mi.miii my jsme platili 16 200 (isci, PK a vše to okolo) + 1000kč léky.
Mě ten dotazník jaržembovská zaškrtala sama a napsala tam u ISCI že jen dle spermiogramu a evidentně napul… Jinak děkuju za informace
spermio měl manžel tak pruměr…
@mi.miii píše:
Mě ten dotazník jaržembovská zaškrtala sama a napsala tam u ISCI že jen dle spermiogramu a evidentně napul… Jinak děkuju za informacespermio měl manžel tak pruměr…
já bych taky volila podle toho kolik bude vajíček…poud míň, neriskovala bych a šla určitě do ICSI (kdy se obvykle oplodní víc vajíček)
Pokud hodně, tak klidně zkusit klasické ivf
Moc děkuju za radu… jsem zvědavá jak dopadnu
už jen musim čekat až to dostanu a hned se na to vrhnem…
![]()
@mi.miii píše:
Moc děkuju za radu… jsem zvědavá jak dopadnuuž jen musim čekat až to dostanu a hned se na to vrhnem…
pak už to pofrčí
Já měla OPU dokonce už 10. DC tentokrát, byl to fofr ![]()
@MisTer tak to mi povidej. Vsechny pokusy jsem si musela hradit a take nechapu, proc se imuno…ta nejpodrobnejsi…nedela na zacatku. Usetrilo by to penize a hlavne stresy z nepovedenych pokusu.
Ahojky, rada bych se pripojila do vasi diskuze.. Jsem ted na druhem cyklu IVF v Iscaru a uz jsem zoufala
mam jen jedno embryjko, zitra si mam volat zda bude hned transfer. na opu jsem byla včera-v sobotu, tak jsem smutna a moc neverim ze dvoudenni embryjko by se chytlo. minule ivf jsem mela nadherne 5denni po prodlouzene kulivaci a nechytlo se, takze ted verim min ![]()
@Snazilkaa píše:
Ahojky, rada bych se pripojila do vasi diskuze.. Jsem ted na druhem cyklu IVF v Iscaru a uz jsem zoufalamam jen jedno embryjko, zitra si mam volat zda bude hned transfer. na opu jsem byla včera-v sobotu, tak jsem smutna a moc neverim ze dvoudenni embryjko by se chytlo. minule ivf jsem mela nadherne 5denni po prodlouzene kulivaci a nechytlo se, takze ted verim min
Ahoj, neboj a věř
Dvoudenní embryo má úplně stejnou šanci jako blastocysta, pokud je kvalitní, ta prodloužená kultivace slouží čistě k selekci kvalitních embryí, kterým určitě na misce není líp než v děloze…takže při těhle rychlých transferech se naopak chytne někdy i embryo, které by PK nepřežilo. Důležité je, aby se správně vyvíjelo do dneška, to bude klíčové…držím palce ![]()
@Snazilkaa Alenka to napsala přesně, pokud je dobrá kvalita, nemá to vliv. Naopak pokud ta kvalita není, tak v děloze se mu může dařit lépe než v laborce. Hodně štěstí!
@Yasmi …mno, první pokus se nepovedl a ještě před druhým jdu příští středu na imunologii k pí doktorce Malíčkové. O víkendu jsem si četla recenze a je šikovná
Jen než výsledku budou, tak to zase bude chvilku tvrat. Jen mě teda překvapilo, kolik holek mělo z diskuse k tomuto tématu promarněných termínů a doktor je na to neposlal ![]()
@mi.miii Ahojky a vítej mezi námi ![]()
ničeho se neboj, dr. Jaržembovská je super a umí krásná miminka
takže Vám taky určitě aspoň 1 „pořídí“
My čekali 4 roky, nejdřív jsem chodila do Gennetu, ale v lednu jsem přestoupila do Iscare, no a nyní jsem 24tt-povedlo se po IUI. Taky jsem měla abnormálně vysokou hladinu prolaktinu a brala spoustu prášků.
Jak už napsaly holky, ICSI je dobré jen pokud má partner horší spermio, to Vám po odběru řekne/doporučí embryolog. My ho neměli, manža je v pohodě, tak nám i rovnou řekli, že bychom zbytečně vyhodili peníze..ale vždycky je rozhodnutí na Vás. Každopádně se neboj na cokoliv zeptat jak doktorky, tak třeba i nás ![]()
držím palce, ať se Vám co nejdřív zadaří ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.