Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@peluche než se vám vyřídí žádost na pojišťovně na IVF tak vyzkoušejte IUI třeba se zadaří. ![]()
@medmenka holky děkuju za rady. Je to pro nás teď hodně nové, takový krok do jiného světa.
A jinak tedy musím říct, že doktorka Turková, která na nás na vstupní pohovor vyšla, mi moc nepřidala. V podstatě moc nepřipouštěla možnost, že by něco mohli zkusit udělat s manželem, což jsem tak nějak od návštěvy očekávala. Jednak mě vystresovala ještě tím, že mě prohlásila za starou a moje plodné období za zenitem. Snažila jsem se to obrátit v žert, aby mě takovýhle věci neříkala (sice mám ráda, když se nematlá med kolem pusy, ale s tímhle zrovna opravdu ani nic udělat nemůžu, tak moc nevidím důvod, proč mě tím ještě takhle nervovat), ale zopakovala mi to s vážnou tváří ještě jednou.
@peluche - ona turková je drsnější, ale je fajn, prostě jen nemá ten chlácholivý přístup, ale jinak je fajn… jen prostě bere vše velmi věcně… a má pravdu, po 30tce je to fakt za zenitem, já to vidím na sobě teď s prckem, kdybych byla mladší, zvládala bych to líp…
@peluche Turková je je zvláštní, také mě umí pěkně vystresovat, ale jak píše lili tak není úplně nejhorší je prostě svá. Také mi řekla že už jsem stará
můj manžel jí odpověděl že už také něco pamatuje, raději dělala že to neslyší ![]()
Tak už máme výsledky teda jen telefonicky zatím takže co jsem pochytila. Spermiogram slabší, ale nic drastického pohyblivost menší, jinak vše v pohodě. U mě nějaký autoprotilátky reprodukční což nevím přesně co znamená budu muset brát prednison nějakou dobu a za 3měsíce další kontrola, poté by asi mohl být KET. Na druhou stranu jsem ráda, že se našla nějaká příčina proč to nejde.
@MisTer tak už aspoň víš na čem jsi, budeš pár měsíců zobat prednisol a pak můžete hurá pro zmrzlíka. A nebo se zadaří doma, to by byla ta nejlepší varianta ![]()
Já zatím stále výsledky s imuna nemám v ruce, doktorka mi říkala že mi zavolají abych si pro ně mohla přijet už je to 14 dní a pořád se nic neděje.
![]()
@medmenka a co tobě teda našli taky to musíš zobat???NO uvidíme teď tomu necháme volnej průběh ještě teda musim do car jim pak odnést zprávu a prokonzulotovat aby mi ty prášky napsali no a pak uvidíme co bude docela jsem na to zvědavá.
@MisTer já budu taky zobat prášíčky, ale na štítnou žlázu, štve mě že se zase nic neděje, žádanku na endokrinologii mě mají vystavit právě na tom imuno dostanu to do ruky s výsledky které už tam mají těch 14 dní jen není schopná napsat lékařskou zprávu. ![]()
Asi se na ně vykašlu a dojdu si ke své doktorce aby mi vystavila žádanku, protože si myslím že to nějakou dobu bude trvat než mě objednají. Chci tento měsíc na ket a chtěla bych mít tu štítnou žlázu sledovanou.
@medmenka ty jsi v Synlabu na florenci jako já nebo na Karláku už v tom mám bordel kde kdo je, nám slíbila, že koncem týden ta zpráva bude a vyzvedneme si jí n oradši se do Iscaru objednám až tu zprávu budu mít v ruce než to pak přeobjednávat!
Tak štítka je taky překážka, takže prášky třeba taky pomůžou. Já jsem se přistihla, že si dávám stejné naděje jako tenkrát s clostíkem
@MisTer jsem na Florenci jsem tě tam viděla s pejsky
Štítka má určitě vliv na těhu, proto to chci už před ket řešit.
Tak třeba se opravdu zadaří přirozeně po tom prednisolu.
@medmenka jo a jo vlastně už vim
to mi ani neřikej, že jí to trvá tak dlouho jsi také u Hybenové (snad si to jméno pamatuju dobře).
@MisTer jj přesně tak. Taky mě slibovala jak to budu mít brzo a nějak na mě asi zapoměla. ![]()
@MisTer ahoj, vypadá to, že se našla příčina tvých problémů, můžu tě uklidnit, že se s tím dá otěhotnět, měla jsem je také před prvním Ivfkem a hned se povedlo, druh se tedy nedaří, ale to asi nebude tímto problémem.. Nicméně to opravdu funguje, důležité je dodržet gumosex a vyhnout se zánětům ![]()
Jinak Turková je opravdu zvláštní, ale jak tady bylo psáno, není špatná. Já s ní měla dokonce hodně dobré zkušenosti a byla na mne i milá, taky tedy nejsem nejmladší (31), na věk mi nic neříkala a naopak i po telefonu se zajímala co a jak…, naopak dr. Kubínová
, pevně doufám, že se s ní už nepotkám
![]()
@MR ale neotěhotněla si sama musela jsi na IVF???Já právě na KET chci jít později někde na jaře a ne třeba v lednu kdy doberu prášky 3měsíce. Je potřeba gumi sex???spousta holke psala, že to nedodrželi a otěhotněli i přirozeně.
@MisTer já na Ivf musela, ale měla jsem (a pořád máme) víc potíží, tohle bylo jen zrnko v hromadě, nicméně Jaržembovská říkala, že se to hodně přeceňuje a nakonec se dá otěhotnět i s tímto problémem a když se bere prednison, gumisex není třeba, v Podolí ale říkají, že ano… Záleží, jak moc máš ty hodnoty mimo normu, pokud to bude hodně, pak je asi třeba ten gumisex dodržovat, počkat na přeléčení a pak zkoušet jen v době ovulace, jestli ji poznáš
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.