Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MR jak moc to mám mimo ještě nevím nemám ty papíry zatím u sebe byla to jen telefonická konzultace, takže se pak dohodnu v caru, snad to potřeba nebude. Díky za odpověď!
Ahoj holky, tak mam dneska et za sebou, dvě blasty v bříšku, ale zážitek z Iscaru opět „nezklamali“, naštěstí mi et dělala Jaržemb, takže to byl velké plus, jinak ale informace a zájem o pacientku nula, vůbec žádný pohovor s embryoložkou, jako to bylo dřív, prostě rovnou do dvojky a manža pryč, musela jsem se sama rozhodovat na sále, zda dáme jedno nebo dvě, vůbec jsem nevěděla jak jsou na tom, sdělili mi jen, jedno hezké, druhé horší a až když zaváděli, tak jsem se zeptala, zda to jsou vůbec blasty. No a o sestřičkách ani nemluvím, žádné milé slovo, úsměv, prostě totální pasivita, byly tam nějaké co jsem ještě neviděla, hodně mladé, ale tak člověk by čekal, že po výkonu nabídnou alespoň pití, prostě nic.. Nevím, asi jsem naivní, ale patřím zrovna k těm pacientkám, které se dost stresují a takovýhle jednání mi fakt nepřidá.. No nic, promiňte, že je takhle „pomlouvám“, můžu být ráda, že mam embrya u sebe, ale tak nějak mne to celé zklamalo…
Holky, ale ten Iscare mne zase dneska tak naštvali nebo spíš potvrdili mojí domněnku o totálním nezájmu o pacientky, vůbec se už s námi nebavil žádný embryolog, rovnou jsem šla na pokoj a manžel pryč, musela jsem se rozhodovat až na sále, zda dám jedno nebo dvě, ani jsem nevěděla jak jsou na tom, jediné co mi řekli, že jedno hezké druhé horší a na můj dotaz, zda jsou to vůbec blasty, mi řekli, že jo…, sestřičky žádný úsměv, jen znuděné výrazy a řešili furt své soukromé problémy i při převozu ze sálu, že by vám nabídli nějaké pití nebo tak, prostě nic nic! fakt mne tento car zklamal na celé čáře, i když tam chodím jen externě
, jediné pozitivum bylo, že jsem měla výbornou dr, která mi dělala transfer a ta jediná se se mnou vůbec bavila…
@MR to jemi líto teda, co jste zažili. Já byla v červenci a vše v pohodě pohovor s embryoložkou jsem měla na ambulanci pak mě poslali na pokoj tam jsem ležela a pak šla na sál odvezli mě zase na pokoj měla jsem vodu všechno a ležela jsem tam hodinku pak jsem mohla odjet domů-nemůžu si stěžovat.
Už na to nemysli a držím moc palce máš velkou šanci s blastama!!! ![]()
Fakt to nechápu, možná proto, že byla sobota, nevím… připadala jsem si tam fakt hrozně, ale v tom červenci tohle fungovalo a zase transfer horor, nějak mam na ten Iscare smůlu, tak snad to klapne a už tam nebudu muset, tobě také moc držím palce
![]()
@MR snad jo, neboj držím palce pak dej určitě vědět jak jsi dopadla.
@MR Ahojdi, tak to mě moc mrzí, tam záleží opravdu na sestřičkách
Předtím jsem tam měla takovou černdlouhovlasou…ta se tvářila, přesně jak Ty říkáš…k nakopnutí
Teď jsem byla minulý čtvrtek na odběru vajíček, byla ta blond sestřička s naušničkou nad rtem, úplně úžasná…dala nám napít, embrioložka vše vysvětlila ![]()
MR..jlavně, že se povedlo zavést…budu Ti držet moc pěsti
Já jdu zítra, jen dnes jsem dostala nepříjemné zprávy od gynekologa, našli mi bičíkovce, tak dnes do mne perou léky a mast a zítra ráno ještě taky, pak už jen krémík. Tak uvidíme, jestli to pomůže, nebo se to zlikviduje, každopádně mi doktor řekl, že pořád lepší řešit před, než při. Mno prostě taky na zvencnutí
Ale vajíček se urodilo, tak jsou konečně i mrazáčci ![]()
Jen mám druhý IVF, takže musím zavést jen jedno
je to tak? (jinak bych prý přišla o 4. IVF ![]()
@merienka děkuju
, taky ti moc držím palce, kolik embroušů máš? a jsou to blastocysty? Jinak myslím, že jsme natrefili na tu samou, nedalo mi to a napsala jsem email té Brandami, aby věděla, co je tam za sestry. Já tam minule měla taky takovou blondýnu nakrátko, jak píšeš a ta byla super, povídala si se mnou, že má asi desetiletou holku a pejsky atd…, ale tentokrát nějaké dvě mladé čůzy /pardon ten výraz/, které vypadaly, že je ta práce vyloženě „baví“ ![]()
TAk hlavně držím palce, at ty potvory zlikvidujete včas a můžeš na transfer, je to někdy fakt mazec, ty komplikace kolem
![]()
@MR tuhle blondýnku jsem měla taky byla hrozně milá! Jsem zvědavá, co ti Brandini odepíše.
Holky, můžu se ještě zeptat, která jste podstupovala v Iscare ket, zda rozmrazují embrya (blastocysty) den předem, že? takže to jsou potom 6 denní blasty, když se vkládají? já jsem nyní totálně neinformovaná a pěkně mne to štve, na moje mejly nikdo neodepsal a volat se mi tam nechce, spíš by mne zajímalo, jak tohle funguje a také mne štve, že je mrazí po dvou, chtěla jsem původně zavést jen jedno embryo, ale nedokázala jsem to druhé prostě „vyhodit“
@MR netušim, ale taky by mě to zajímalo. já mám taky dvě blasty schované a musím rovnou po dvou
@MR ajojdi, děkuju
tak už mám ET za sebou, zavolali i primáři, aby pořešili můj problémek, což mne příjemně překvapilo. Zavedeno jedna blastocysta, ale prý krásná
tak uvídíme, jestli bude trošičku štěstíčka
na zamražení se dozvím až zítra, ale zbylých 8 prý vyvýjí hezky…tak jsem zvědavá
Jen to zavedené vajíčko má malý ocásek
to předtím nebylo
Ju a děkuju moc za podporu ![]()
@merienka držím úplně všechny palečky co mám, aby Vám to vyšlo ![]()
@merienka nebude to už hatchující blasta s ocáskem???Jinak držím palce!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.