IUI 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3133
10.5.18 13:49

@Salazaret to vypadá nadějně :lol: :lol: :lol:, tak snad! Někdy ty příznaky dělají Pregnyl/Ovitrell - je to vlastně těhotenský hormon, ale pokud jsi otrlejší, můžeš obden testovat, jak ti mizí z těla - a kdy případně naskakuje druhá tlustice :jazyk:. Nicméně doktoři radí testovat nejdříve v den očekávané menstruace, aby jsi nebyla zklamaná, kdyby se povedlo a odešlo to. I když já neviděla na testu // nikdy…takže bych byla ráda i za chemické těhotenství, abych alespon věděla, že to jde…držím palce a dej vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.5.18 14:18

@Lucylooo tak to je super, že se pauza nekoná :potlesk: hodnej manžel :palec:
já jinak obě IUI jela Clostyl 1-0-1 2.-6. den, 9.-10. den UTZ a Ovitrelle a 11. den IUI a pak Urogestan 1-0-2.
z vyšetření už máme snad všechno co jde, já HP, průchodnost, manžel spermio a oba genetiku a imunologii.
Výsledek - já častější anovulační cykly, což připisuju tomu, že mám jen jeden vaječník a tomu se asi prostě nechtělo makat každej měsíc, manžel horší spermio (mršky jsou zdravý, je jich dost ale jsou líný :-)) a na imuno mám ještě zvýšenou buněčnou imunitu, takže ještě na potlačení zobu Prednison

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
10.5.18 14:28

@Piiimiii musim zaklepat, vse je jak ma byt. Prcek roste, zadne spineni, krvaceni. Jen priserne nevolnosti 6-9tyden. Tetka mam dny kdy je ok a dny kdy :poblion: nic na to nepomohlo, mam dole 6kg(puvodne vaha 54,nyni mam 48) za tyden jdeme uz na screening, tak se modlim, at je vse ok, pak si snad oddychnu. Pridavam foto prtavce, fotka je z 9+5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
10.5.18 14:45

@Hanulka2016 gratulujiii a přeji ať je brzo lépe. Krásně se na obrázek kouká :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.5.18 14:54

@Hanulka2016 veliká gratulace a držím pěsti ať je vše v pořádku a ať je ti co nejdřív dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
10.5.18 14:57

@Pedrrita hezký, no tak přemýšlím, jaktože nám neudělali imuno ani genetiku? :roll: 8o :think:? To se musí žádat, platit nebo jaké je pro to pravidlo? Musíš mít nějaké potíže? Zkusím se na to příští týden zeptat, protože, kdyby tam měl být problém, tak 6× IUI může být k prdu, že ano :nevim:
S jakým spermiem vám to dělali? Nám s tímhle a číst v tom neumím :andel:, vysvětlení nám k tomu nedali…

Připojuji spermiogram:
objem: 2,0 ml
vhled: norm.
viskozita: norm
PH 8,0
koncentrace 54,0 mil/ml
pohyb PR: 17 %
pohyb PR+NP: 33 %
morfologie: 89 % abn.form.
kulaté buňky: 2 mil/ml
způsob zpracování: gradient
koncentrace po zpracování: 7,1 mil/ml
pohyb PR po zpracování 46 %
závěr Nativ: asthenozoospermie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2462
10.5.18 15:02

@Lucylooo No já právě testovala jak to mizelo a z těla to bylo už cca po pěti dnech pryč… tak uvidíme, ale i tak se cítím divně. Třeba jsem vypila půl litra mlíka a to já nedělám od dětství protože mi je poněm zle a tak… a stejně… Možná si to jen „nalhávám“ ale co pak ten tlak v břiše? Je to divný ale fakt testování chceme spolu se skoromanželem nejdřív v pondělí pak až ve středu :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
10.5.18 15:03

@Lucylooo V klidu, nám genetiku nikdo taky neděla. Dr. mi to vysvětlil celkem hezky a já jeho vysvětlení beru. Mnohdy stačí fakt málo, pošupnout spermijky tam, kam mají přijít a vyjde to, většinou se tyto případy vyselektují během 2-3 pokusů, vyjímečně napoprvé - to byl náš případ :D no a je to jednak levnější udělat to síto takhle a jednak méně zatěžující - já třeba nepodstoupila ani laparosopii, opět, vysvětlil to pěkně, my jsme se té laparoskopii vyhli a povedlo se i bez ní, kdyby se nepovedlo, podstoupím ji - jenže i ta laparoskopie sebou nese rizika, například srůsty, které bych pocítila při snaze o druhé dítě… čili, začínají tím nejlevnějším a nejméně zatěžujícím, a pak postupují dále. Samozřejmě, v každém IRM mají jiný postup, nemusí se schodovat, ale já jj takhle beru. Navíc, měla jsem na výběr - nabídl mi to, kdybych chtěla začít operací, vyjde mi vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
10.5.18 15:08

@Lucylooo my neměli žádné konkrétní potíže, ani v anamnéze nic zásadního, ale doktorka nás automaticky nahnala na všechno, hned první návštěvu, kdy jsem tam byla mi vypsala všechny žádanky a až když jsme měli všechny výsledky, šli jsme tam znovu, neplatili jsme nic.
Jo a ještě jsem zapomněla, manžel měl navíc test na žloutenku a HIV.

Jinak, výsledky spermio asi budu mít někde v papírech doma, ale pamatuju si, že k tomu taky nikdo žádný „vědecký“ vysvětlení nedal, jen řekli, že to není tak hrozný, že to má dneska každej druhej chlap a v kostce mi to shrnuli jak už jsem psala nahoře - dost, zdravý ale líný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
10.5.18 15:42

@Pedrrita @Hanulka2016 holky díky moc za info, co doktor, to názor 8), ale za zeptání nic nedám. Tak vám pak poreferuji ;).
Nám ještě řekli, že dělají 3 IUI (že je malá úspěšnost a ten můj věk), a pak většinou rovnou IVF, ale do toho se mi nechce, nějak jsem se ještě nesmířila s tím, že bych to měla podstoupit, dokud nebudou všechna vyšetření. Je to psychicky i finančně náročné a přijde mi, že po 3 pokusech iui je to tahání peněz. Chtěla bych případně podstoupit všech 6 IUI než se bude řešit náročnější IVF.
@Pedrrita tak se pak pochlub s testíkama :lol:, držím palce! Manžel už skoro rok jí vitaminy Selzink, E, C, vápník, hořčík, zinek…ale asi to nemá moc účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
10.5.18 15:46

@Salazaret tak uvidíš, už brzo se to snad dozvíš. Každopádně příznaky vypadají slibně :dance:, já už jich za těch 2,5 let měla tolik, všechny asi jen v hlavě :*. Ale některé ženy vědí od začátku, že se povedlo, i tomu věřím, každá jsme originál :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.5.18 19:29

Ahoj holky, ráda se k Vám připojím, už se taky chystáme na IUI, jen čekám na měsíčky a potvory pořád nikde, jak je dostanu mám hned jet k doktorovi a ten mi dá zřejmě nějaké injekci (asi i na doma), tak čekám napjatě, ať si můžu v práci hnedka vzít volno, jezdíme až do Zlína (to je asi hoďka a půl od nás), takže celý den dovča. Kéžby už to vyšlo.. @Hanulka2016 gratuluju k miminku, taková zpráva vždy potěší a dá více naděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2462
10.5.18 19:46

@Lucylooo To mi povídej. Tolik moc si myslím, že to mé tělo jen „hraje“ Říkám si ale kéž by… krásný dárek na den dětí, kdy se s přítelem bereme… :) Pro všechny zůčatněné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
11.5.18 08:09

Ahoj holky, tak jsem dneska nevydržela a zkusila test…a bělější už být nemohl :,(
Ještě to zkusím v neděli, jak mám doporučeno od doktorky, ale moc tomu nevěřím.
Tak asi do třetice všeho dobrého i zlého a pak IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
11.5.18 09:22

@Pedrrita to mě moc mrzí :(, ale vydrž ještě, naděje umírá poslední. Vím přesně, jak ti je…ta bezmoc…A když nic, tak statistika říká, že 3tí je neujúspěšnější :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí