Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj vítej,
no já mám za sebou 3 neúspěšné IUI, ale na netu jsem našla pár holek, co se jim povedla 1.IUI, takže nezoufej. Příznaky nemusíš mít žádné. Držím moc palce. Pak napiš, jak si dopadla.@Lehrerin píše:
Ahoj holky, můžu se k vám nabourat?koukám, že jste úspěšné ve //
my čekáme na výsledek 1. IUI, jak jsem si tak pročítala, kdo má jaké příznaky pomale tři tny po inseminaci, tak se obávám, jak dopadneme, protože já necítím celkem nic..
IUI bylo 16.5., byl to zároveň 16. den cyklu, takže dnes jsem 5. den po, zpočátku mě pobolíval podbříšek, ale to se asi dá přičítat pregnylu. odedneška beru utrogestan 3× denně, tak čekám, jak na něj budu reagovat…vyšlo vůbec někomu IUI napoprvé??
aHOJKY, TAK VIDÍM V POPISKU, ŽE JSI NA TOM STEJNĚ JAKO MY, VŠECHNO V POŘÁDKU, TAK KDE JE PROBLÉM??? JÁ JSEM DNESKA TÝDEN PO 2 iui, TAKŽE ZAŽÍVÁM CO TY, MĚ TAKY Z POČÁTKU BOLEL PODBŘIŠEK, ALE TEĎ UŽ NECÍTÍM NIC…
16dc IUI, TY MÁŠ TAK DLOUHÉ CYKLY???
HANDI,CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT, TO,ŽE JSEM ALERGICKÁ NA SPERMIE,NEBO VYTVÁŘÍM NĚJAKÉ PROTILÁTKY TO SE DOZVÍM JAK?? KDE SI O TO MŮŽU ZAŽÁDAT?? DĚKUJI MOC…NIC JINÉHO MĚ UŽ TEDA NENAPADÁ ![]()
no já mám hlavně cykly dlouhé různě
tím pádem se dost těžko něco plánuje, každopádně 14.den jsem měla folík 20mm, takže pregnyl a 16. IUI a myslím, přestože jsem se bála a říkala si, jak ten doktor ví, že folík nepraskne dřív, že ovulace opravdu byla až toho 16., fakt mi bylo šoufl a to normálně ovulaci nepoznám.
Dodnes ale stejně nechápu - co když folík praskne ještě před IUI? je pak všechno ztraceno? mně totiž lékař před samotnou IUI nedělal ultrazvuk.
Handi to je přesný, kdo se v tom má vyznat..Abych řekla pravdu, tak mě doktorky nabily negativné energií a vlastně si ani neuvědomuju, že jsem po IUI, protože nevěřím že by to mělo vyjít. Nedávám si pozor a dělám všechno. Potřebovala bych někoho kdo by mi řekl, jak na tom jsem. Jestli je zbytečné podstupovat IUI nebo naopak. Ale to mi asi nikdo neřekne.. A jak si na tom ty?
Bkrocek ahoj. To je super, moc moc moc držím palečky
Lehrerin ahoj. Tak to držím palečky, aby ti to vyšlo. Já teda nevím co by za příznaky mělo být. U prvního dítka byl můj první příznak vynechaná menstruace. Ale jinak jsem nic necítila a nevěděla o tom
Tak se příznakama netrap, důležité je aby na testu byly // ![]()
@slunečnice81 píše:
HANDI,CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT, TO,ŽE JSEM ALERGICKÁ NA SPERMIE,NEBO VYTVÁŘÍM NĚJAKÉ PROTILÁTKY TO SE DOZVÍM JAK?? KDE SI O TO MŮŽU ZAŽÁDAT?? DĚKUJI MOC…NIC JINÉHO MĚ UŽ TEDA NENAPADÁ
Byla jsem na imunologickém vyšetření, vyžádala jsem si ho. Doktoři ho většinou dělají až po nevydařeném IVF, ale já to chtěla už před tím. Sice nevím, zda jsem tím něco vyřešila. Ale teď aspoň vím, že jinak než s IVF neotěhotním. S IVF se totiž imunologické příčiny neplodnosti řeší. Takže opravdu už spoléhám jen na to.
Pavli, já vím. Taky si říkám, proč mě tou cestou neplodnosti někdo nevede a neříká mi co mám dělat. Ty už máš dítě, tak se neboj, druhého se dočkáš. Třeba IUI vyjde ![]()
Handi není to lehký. Já věřím, že u tebe IVF určitě vyjde, jen sis na to musela dýl počkat a nešlo to tou nejlehčí cestou, ale dítko určitě budeš mít. Bylo by fajn, kdyby IUI vyšlo, dokonce jsem tomu věřila, ale ta doktorka mě tak rozhodila, že tohle IUI s tím nepočítám- o to menší zklamání bude
@Dana 79 píše:
Jé to to letí,jinak jak píšeš 10+2,tak jsi začátek 11tt,protože 10+0 je ukončený 10tt aspoň mě to bylo takto vysvětleno. Moc ti držím pěstičky na dnešní kontrolu,já jdu zítra 12+1 na první velké měření a budou i výsledky krve. Já už mám bříško vidět, co ty? přijde mi to strašně brzy a blbě mi je taky pořád
.
Dani, jj, letí to. S tím počítáním týdnů mě to taky překvapilo, asi co doktor, to názor. Ale to je jedno. Jinak břicho mám mega velké, asi tak jako v pátém měsíci s Adámkem, ale to je i tím, že jsem hrozně přibrala, jsem celkově tlustá, je to ostuda, ale teď s tím nic nemůžu dělat.
Ahoj Ivčo,tak jsem byla taky na kontrole včera a vše ok a dneska mě začíná bolet ledvina a pořád lítám na záchod na malou,tak se obávám nějakého zánětu
.
Dani, tak to je superky, že je vše v pořádku, moc gratuluji
. Jo, to jsem měla taky v těhu s Adámkem, hodně na to pij, chce to hodně tekutin. Kdyby ti to nepomohlo, tak si skoč k doktorce pro antibiotika, mě na to tenkrát dali nějaké, co se mohou v těhu, ale nakonec jsem je ani nenasadila, protože mě to přešlo samo.
@Ivča78 píše:
Dani, tak to je superky, že je vše v pořádku, moc gratuluji. Jo, to jsem měla taky v těhu s Adámkem, hodně na to pij, chce to hodně tekutin. Kdyby ti to nepomohlo, tak si skoč k doktorce pro antibiotika, mě na to tenkrát dali nějaké, co se mohou v těhu, ale nakonec jsem je ani nenasadila, protože mě to přešlo samo.
Jo jo dneska jsem mazala k doktorce , abych něco nezanedbala a mám trošku zvíšenou bílkovinu,tak ráno vezu moč do laborky na rozbor,ale výsledky mají být až v úterý
. Nevím jestli to vydržím teď večer mě to bolí ,ale u dr mi bylo fajn ,tak nevim . Bojím se těch antibiotik kůli mimi,tak snad to bude ok. A co ty jak tvoje mimi roste?
Dani, tak držím pěsti, aby se ti udělalo brzy líp. Jejda a nechceš si zítra skočit radši i na gyndu nebo doktorovi zavolat? Ono čekat s nějakými bolestmi do úterka, to je teda dost. Nechápu, proč ty výsledky nenechaly udělat hned. A antibiotika třeba nebudou potřeba, uvidíš, co se z toho vyklube a i kdyby jo, tak jsou pro mimi bezpečná. Mě mimi snad roste hezky, na utlrazvuku jsem byla v pondělí, tak prý vše v pořádku. Zítra jdu na krev a přes příští týden mě čeká screening, bojim bojim.
@Ivča78 píše:
Dani, tak držím pěsti, aby se ti udělalo brzy líp. Jejda a nechceš si zítra skočit radši i na gyndu nebo doktorovi zavolat? Ono čekat s nějakými bolestmi do úterka, to je teda dost. Nechápu, proč ty výsledky nenechaly udělat hned. A antibiotika třeba nebudou potřeba, uvidíš, co se z toho vyklube a i kdyby jo, tak jsou pro mimi bezpečná. Mě mimi snad roste hezky, na utlrazvuku jsem byla v pondělí, tak prý vše v pořádku. Zítra jdu na krev a přes příští týden mě čeká screening, bojim bojim.
No jo snad to přejde samo,dneska je to daleko lepší,prolejvám se brusinkama a hodně piju,tak uvidíme. Dr.říkala pokud se to zhorší ať mažu na pohotovost a gyndař má dnes operační den , tak neordinuje. Jinak se neboj screningu je to pěkný jak tam mimi hopsá a bude vše ok neboj. Podívej ,jak mě sedí na močáku ![]()
Dani, fotečka je moc krásná. Tak třeba tě to i bolí, jak ti sedí na tom močáku, ne? Jen teda ty bílkoviny jsou divný, no. Tak držím pěsti, ať je brzy líp. Já mám za sebou dneska krev a ob týden v pondělí ten ultrazvuk, tak na mě mysli
.