Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
To je jak debata o kuřatech - lepší čerstvé než mražené
Asi máte pravdu,logicky jsou lepší čerstvé ![]()
Sue,to mě mrzí,že menses dorazil,jak budete pokračovat dál ![]()
Sue,jak to myslíš,že by bylo lepší o tom vůbec nedebatovat,myslela jsem,že kvůli tomu tu vlastně jsme
Pročítala jsem tvé téma „ovulace ano,či ne“ docela mě vyšokovalo,že Ti lékař řekl,že se má tulit pořád,mě řekli,že nejčastěji obden,že jinak spermie neuzrají a nemá to žádnou cenu
Jak Ti dopadla vyšetření?
Jsem nešťastná výsledky budou všeho až v lednu takže suma sumárum to trvá celkem 8 měcíců . Jsem naštvaná , že genetika a sono trvá 5 měsíců. Ztratila jsem možnost mít dítě v zimě kvůla alergii na včelu bylo mě doporučeno počít dítě v zimních měsících ,aby nebylo poškozeno.
taky jste tak dlouho čekali na výsledky ????
Nepalko,my měli výsledky genetiky za 5 týdnů
proč 5 měsíců na sono? To jsi tak dlouho objednaná?
sono bylo hned ,ale na genetiku čekáme tři měcíce takže, mě možná tou liknavostí připravili o dítě chtěla jse mít totiž tři a to do těch slavných 38 nemám šanci stihnout.
Nepalko,nehaž flintu do žita,jestli máte tak dlouhou objednací dobu,zkusila bych se objednat jinam,třeba někam do Prahy,kde Tě vezmnou dřív.Nechceš to zkusit? Nenech si od doktorů zkazit sen! ![]()
příště se objednám asi do Prahy nebo jinde kam my jede dobře vlak v brně na ně už kašlu.. mi budeme mít po 8 měsících snad všechny výsledky hotové což je 1 těhotenství . Moc jsem chtěla tři děti ,ale a s takovou budu ráda za jedno. Včera mě z toho ruply nervy jsem nasraná a asi mě to ani hned tak nepřejde. Jsem zvědavá co mi řekne dr . zítra , teď třeba začnu chodit já na vyšetření a rok bude pryč možná jsem mohla chodit po svých vyšetřeních v tom mezičase než bude mít vše hotové manžel.
Nepalko, úplně chápu,jak si naštvaná
Taky jsem vždycky chtěla 3 děti,ale když vidím,jak je cesta trnitá,budu nejspíš ráda za 1
Bojím se aby to netrvalo takhle dlouho,tak se budu na konzultaci snažit prosadit si všechna vyšetření co nejdřív,ale jestli nám nabídnou rovnou ivf,asi ten jeden pokus rysknu a vyšetření nechám až na případný druhý pokus
Nevím,jestli je to nejchytřejší,ale nechci čekat,snad toho nebudu litovat ![]()
agy to půjdete na prvníkonzultaci ??, nezapomen ,že za IVF se taky doplácí dle toho co ti dopořučí a může to být od 14 do caa.50 tisíc. nevím zda víš co a jak jinak jsi to přešti v brožuře asi jsem ti www posílala ,že ??jinak www.ivfbrno.cz průvodce neplodností
Nepalko,díky za odkaz,informací není nikdy dost
Co jsem tak zatím všude možně pročítala,tak u párů s problémem jako máme my to většinou ta nejvyší pálka nebyla,ale rozhodně počítáme s tím,že letošní úspory na dovču padnou na těhotnění
První konzultace nás čeká v lednu,kdyby tak šel popohnat čas,viď ![]()
Přesně tak . v lednu až březen na to prdim (je možné ,že mě to třeba přejde) pojedu lyžovat nebyla jsem 2 roky.Je pravda ,že jsem taky slyšela a četla ,že všechny pokusy i lépe vychází na jaře. mám na mysli jako z biologie. také zvířata se páří na jaře.Nám nabídli jen IVF. manžovy se ale od té doby zlepšil SPG tak chci zkusit jen IUI 6 pokusu pak uvidím co dál . Otevřeně jsem se zeptala zda mi hrozí rakoviny je to možné při vysokých dávkách hormunů. U nás je to totiž v rodině. nádory spodku .jak všude možně holky psaly tak se snaží hodně tlačit do toho na čem vydělají a ne do toho co je pro nás výhodné jak finančně tak pro naše zdraví.Jé a odkud jsi
No,to mě taky pěkně štve,z lékařství se stal byznys
A u Tebe zjistili nějaký problém? IUI Vám udělají AŽ po těch výsledcích?
Ty to asi taky nemáš se zdravím jednoduché,viď(co jsem tak pročítala i na ostatních dizkuzích tady,zmiňovala ses o epilepsii a alergiích na léky,jestli se nepletu)
Věřím,že Tě ta naštvanost přejde a vrhneš se do dalšího snažení zase s nadšením
Já jsem z malého města na jihu Čech u Českých Budějovic ![]()
To jsi si popletla já mám alergii pouze na včelu , jinak zatím vše Ok možná trošku zlobí levý vaječník dovím se to v pondělí co a jak.
tak to promiň,já měla za to,že si někde psala,že si nechtěla nějaké léky,že ses bála epil.záchvatů a alergické reakce
Tak přeji ať Ti zítra řeknou,že vaječník je ok ![]()