IVF 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3208
21.2.16 09:33

@barca77 to musi vyjit!! A je to vase prvni IVF? Uz nejake deti mate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
21.2.16 10:04

@Tomička snad ano, mam z toho vseho takovy divny pocit. Je to naše první IVF, po skoro 2 letech snažení se o druhé. Máme skoro 3 letého syna, ten se nám povedl téměř hned, bez jakýchkoli problémů. Pak když jsme chtěli druhé, skoro hned jsem otěhotněla, ale potratila, pak opět hned otěhotněla a vzápětí potratila, a teď se to nějak seklo a už skoro rok nemůžu pro změnu otěhotnět vůbec. Tak po pár pokusech s clostilbegytem, pregnylem a plánovaným stykem jsme se rozhodli, že jdeme do IVF, že už na to nemáme nervy. Dr. říkal, že je možné, že mám po těch potratech srůsty na vejcovodech. Ale že to stejně málokdy jde vyřešit operativně, tak jsme se rozhodli, že už ani tu laparoskopii zkoušet nebudeme. navíc syn jde v září do školky a já vůbec nevím, jak s prací, myslela jsem, že půjdu hned znovu po dvou letech na mateřskou a teď pořád tak nějak přešlapujeme na místě, nevím, jestli teda v září budu hledat práci nebo budu mít chvilku před mateřskou… no už mě to začíná docela ubíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.2.16 10:13

@Tomička
Tak jsem si 12. den po transferu udělala test a je negativní….to je v háji, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
21.2.16 10:34
@Tomička píše:
@Ecil ahojky :mavam: Koukam, ze princezne je rok, takze jdete do druheho jo? ;) A proc musite pres IVF? Ten decapepthyl pichas od predchoziho cyklu nebo od zacatku noveho? A jak probihala tvoje predchozi IVF? :mrgreen: Vetsina jdem prvne tak ani nevime co cekat…

Ahoj :mavam: Jj, jdeme do druhého. U nás je problém spermio, konkrétně morfologie. Já prošla všemi možnými vyšetřeními a vše bylo v pohodě. Decapeptyl se píchá od cca 20.-22.dne cyklu 14-16 dní, během toho musí přijít menstruace a pak začínáš stimulovat. Jinak jsem pak pokaždé stimulovala GOnalem, tentoktrát ho mám v kombinaci s Merionalem. Obě minulé IVF jsem měla stejně - tento dlouhý protokol, to první dopadlo fiaskem, všechna embrya byla špatná, jedno teda zkusili zavést, ale už s tím, že je malá šance. Druhé dopadlo dobře, zbyla 2 perfektní a 1 ještě celkem dobré embryo. Ty dvě jsme nechali zavést a z těch je Barča, jedno je ještě u ledu. Jinak teda já mívám celkem malou reakci na stimulaci, musím mít větší dávky hormonů a stejně mám málo vajíček. Ale co, stejně je to nakonec o kvalitě, ne kvantitě. :lol: Ale protože se mi blíží 39 let, jdu teď do celého IVF ještě jednou, pak už by mi to nehradila pojišťovna. A to jedno z minula nechávám ještě zamražené.
Já IVF snáším fyzicky dobře, chodím pokaždé normálně celou dobu do práce, abych zaměstnala hlavu a pořád nemyslela na výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
21.2.16 10:41

@Tomička Injekce už mám od poslední návštěvy CARu v lednicče, zítra první vpich :dance: K OHSS, kdybys ho nakonec měla a posunul by se ti tím transfer, zkus to brát z té lepší stránky. Budeš mít hromadu krásných embryí nachystaných na příští měsíc a tělo si aspoň odpočine od stimulace. Vím, že je to skličující, tak se těšíme a chceme mít všechno hned a nakonec se objeví něco, čím se vše oddálí.. Ale třeba k tomu u tebe ani nedojde ;) a ty budeš na začátku března krásně těhotná.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
21.2.16 10:45
@Vitalka píše:
@Tomička @markyjprotože mi v CARU řekli, že ho mám dělat 14 dní po transferu, aby to bylo jistý

Já testovala 7.den po transferu a bylatam slabá čárka. Máš pevnou vůli :palec:, já to nikdy nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
21.2.16 10:46

@Vitalka Já ti nevím. Při prvním těhotenství, jsem měla první pozitivní test až skoro dva týdny po normálním termínu MS a to navíc byla jen velmi slabá čárečka. Pak postupně sílila. Ale nevím, možná jsem měla málo hormonu či co. Bylo to přirozené otěhotnění, tak netuším, jak je to při IVF s hormony a tím vším.. Moc bych ti přála, aby to vyšlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
21.2.16 10:47
@Vitalka píše:
Ahoj holky, jak se máte???
Mám na vás dotaz?
Od rána mě bolí břicho, ne nějak hrozně, ale celý den cítím tlaky a chodím pořád na malou….ale tak, že mám pocit, že to nevydržim….mám pocit jako kdybych měla zánět močových cest….neměla některá z vás nějaký zánět např. z toho utrogestanu??? Já fakt nevím, co to je :(

Já to měla v menší míře taky, po stimulaci jsou zvětšené vaječníky aty můžou tlačit na močák. A když to vyjde, tak HCG to může ještě podpořit. Každopádně držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22446
21.2.16 10:51
@Vitalka píše:
@Tomička
Tak jsem si 12. den po transferu udělala test a je negativní….to je v háji, co?

Tak úplně v háji to být nemusí, v jiné skupině je holčina, co měla testy negativní, až ten 14.den se jí objevil úplně slaboučký duch a vyšlo to. Každopádně častější je, že už by tam něco být mělo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
21.2.16 11:23

@esprit1 tak az zitra zabodnes prvni injekci, mysli jak ja usinam v Caru :mrgreen: Jako ja tech injekci tolik nemela, 7 tusim, ale mam modrinky a boli me z nich bricho jako by me nekdo nakopal :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
21.2.16 11:24

@Vitalka nejsem ta, co umi mazat med kolem pusy…takze kdyby to byl muj test, asi by me vira opoustela :nevim: Ale kazda jsme jina, neni zadne meritko, ze nekdo ma neznamena, ze druhy nema dyl… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
21.2.16 11:29

@Ecil taky mam dlouhy protokol, vcera jsme podepsali i PK, tak doufam, ze bude aspon nekolik kvalitnich vajicek… Ja vas holky vsechny obdivuju!!! Ja na IVF nikdy jit nechtela, jsem proti tomu…a jak jsem dopadla :pocitac: Uz jsem mela predrakoviny stav na cipku, tak se bojim, jaky ty hormony budou mit nasledky… A co si budem povidat, oproti vam my se vejdem do 15tis., ale pro me jsou to silene penize… Taky jsem doufala, ze navazu rodicak, na me navic cekala vypoved v pracu protoze zrusili pobocku…nakonec jsem na up, bez penez, tak jako posledni vykrik zkousim tohle…a do druheho ivf temer jiste nepujdeme 8o Sourozenec je fajn, ale hlavne, ze uz to jedno ditko mame…no ne??? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2140
21.2.16 11:38

@Tomička Zrovna včera jsem přemýšlela, kolik pokusů bych byla schopna absolvovat, kdyby to nevyšlo na poprvé. Ale těžko hodnotit, když jsem na úplném začátku. Nicméně, když už doma jedno dítě máme, není asi třeba si huntovat zdraví za každou cenu. To si aspoň myslím já :nevim: Takže neuvažuješ ani o mražení embryí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
21.2.16 11:57

Holky má se vysadit utrogestan když jsem to právě dostala??? Volala jsem do caru, ale nikdo to nezvedá, asi tam dnes nikdo není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
21.2.16 12:04

@Vitalka :hug: tak alespoň máš jasno a nemusíš se trápit domněnkami. Moc mě to mrzí, že to nevyšlo :hug: to bylo tvoje první IVF? Utrogestan se myslím vysadit má, on se používá spíš právě proto, aby MS oddálil, takže pro něj asi není důvod, pokud jsi si jistá, že to je MS. Ale určitě nic nepokazíš, když si ho ještě dnes vezměš a zítra ráno zavoláš do CARu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí