Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Červená je tady, zatím teochu. Takže vše ztraceno. ![]()
Minule mi řekli ať beru ascorutin, ale nemůžu se k nim dovolat. Tak nevím
Takže vše ztraceno, nepovedlo se. No jo už jsem stará, tak nějak zaobalené to doktor řekl, vajíček min a min a kvalita už taky není ideal
![]()
@Myska1984 mě taky. Je mi z toho fakt hrozně. Už jsem doufala, těšila se a nic.
Pomalu ztrácím naději. Muž to bere jinak, že máme zdravého syna. Ale já si prostě připadám neúplná. ![]()
@laurine Chápu Tě. Asi to chce nechat chvilku uzrát a uvidíš, co vymyslíte ![]()
Proboha, to vůbec ne. Já vím, chápu to, je to nároční, emociálně. Já jsem hodně citlivá a prožívala jsem to fakt děsně
Ale doktoři mi moc moc pomohli. Prostě jsem se jim odevzdala, nic jiného mi nezbývalo a čekala jsem, co přijde… A ono to prostě přišlo… Držím moc moc palce.
Ahoj holky je tady teď někdo po KET.
Já byla teď 25.7. A nějak už to na mne padá hodně pomáhá když si člověk čte vaše zkušenosti. Mnela jsem 1. IVF odběr 10 vajíček a 9 embryjek nakonec bylo jen jedno A, den před tím než jsem mnela jít na krev jsem si udělala test a byl pozitivní ale krev bohužel negativní takže mne to docela semlelo. Nakonec mi bylo řečeno že musím čekat na další ivf 2-3 měsíce což mne dostalo ještě víc. Nakonec jsme šli po 3 měsících na další pokus oberu jelikož mám PCO tak problém s OHSS po odběru odebrano 22 vajicek a stoho 19 embryjek nakonec 5 blastocist takže do mrazacku. Jelikož jsem mnela vajecniky 3 krát věci než je normál pak samozřejmě čekání zda bude spontánní ovulace nakonec po 22 dnech spontalni ovulace a plánování KET. Daly jsme embryjo glu. a teď nezbývá nic jiného než čekat a 8.8 na krev. Docela už se bojím těch testu no když byl první pozitivní ale nic s toho. ![]()
@Sabi30 ahoj, mám teď po druhém KETu. Z prvního mám rocniho prcka a druhý byl pozitivní test, krev, ale na ultrazvuku gestacni vacek bez embrya, takže si nevyberes. Každý krok má šanci neuspět. Ale já si říkám, že pokud to nemělo vyjít, tak lepší teď než kdykoli později. Hlavně, že jsou další pokusy a všechno je tak, jak má být. Stres vůbec ničemu nepomůže spíš naopak. Vím moc dobře, jak je to těžký. Chce to zaměstnat hlavu něčím jiným. Vymyslet si program a být šťastná, aby ten prcek věděl, že se narodí do stastnyho života ❤️ ❤️ 🍀. Držím moc palce.
@Myska1984 Ahoj Míšo před 3 lety když jsme se s přítelem rozhodly pro dítě jsme začali u gynekologa že stimulaci jelikož moje menstruace hrůza třeba 3 měsíce vůbec nemám pořád jsem chodila na injekce na vyvolání tudíž spontánní tehotesti vůbec nešlo. Ale po stimulaci se to hned na poprvé povedlo a v 6 týdnu my začalo hrozně klesat HCG miminku se nedařilo a musela jsem jít na revizi. To mi nějak změnilo život a rok jsem to snad ani nebyla já ale už jsem řekla že takhle žít nejde. A doktor nás poslal do centra. Vím že hodně dělá psychika tak jsem se snažila úplně překonat život nejtěžší bylo to že v okolí už mám všechny s dětmi a nebylo to skym pořádně ani probrat. Jelikož tohle pochopí opravdu hlavně ten co si tím prochází. Jsem tady za skupinku moc ráda. Doufám a věřím že teď už se to povede a člověk je klidnější když ví že má ještě 2 pokusy když to neklapne a máme 4 nanuky
a ty sis nechávala zavádět jen jedno embryjko to mne moc mrzí jak ale říkáš lepší dříve než později. Přesně vím o čem mluvíš. A jak to zvládáš ty. ![]()
@Myska1984 mrzí mě že to neklaplo hned první KET. ![]()
Co vás teď čeká?
@Sabi30 @laurine ahoj holky, já si vás tu vůbec nevšimla. Blbne mi občas upozornění. Každopádně celý proces ještě ani není za mnou. Měsíc jsem krvácení, pak jsem dostala nějakou injekcí, protože dle sona ještě neodešlo všechno No a teď ještě špiním, tak doufám že už to je konec. Zase na druhou stranu mám aspoň dost času na srovnání si věcí v hlavě i v životě a nemám takový ten pocit, že mi ujíždí čas a že bych měla jít hned na další pokus.
Tak my čekáme na výsledky genetiky. Přešli jsme do jiného centra. Snad v půlce října budou a budeme vědět co tedy dál.
Teď jsem že začnu chodit na akupunkturu, kamarádka chodila a první IVF klaplo a na začátku prosince má termín.
No a jak mě dr. vysetril (je to gynekolog co tu akupunkturu dělá, ne můj ale ve stejné nemocnici kam chodím na gyndu) tak že tam mám v děloze polyp který by uhnízdění uškodil. Tak v pátek jdu do narkózy a musí pryč.
Tak snad bude vše ok. Držte pěsti. Mě ty narkózy strašně děsí. Jsem roztřepaná jak drahý pes. Možná tam ten polyp už byl dříve. Těžko rict. Takové větší vyšetření mi předtím můj Dr. nedelal.
@laurine No tak super! Každá odstraněná překážka zvyšuje šanci a pomůže i morálně, že má pak člověk pocit, že je šance vyšší než minule. Myslím, že nakonec to budeme mít načasování stejně, než se já vyhrabu z těch svých problémů. Navíc teda moje IVF taky vyšlo po abrazi. Prý se tím taky zvyšuje pravděpodobnost lepšího uhnizdeni. Takže všechno se u Tebe správně.
Moc držím palce ![]()
@Myska1984 já doufám. Mám dycky hrůzu z narkózy. Už tři dny nespím. ![]()
Tak snad se dáme do kupy a vyjde to. ![]()
Holky jaký režim po hysteroskopii?
Vím že vyvarovat se něžnostem
a jen sprcha ne koupel. Ale jinak jste fungovali normálně?
Dr.se mě ptal na neschopenku ale já si připadám cajk, dnes ráno mě pustili a do práce v pondělí. A jestli mám sedet na gauči nebo v kanclu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.