Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Payus no právě, cesta něco zabere a manžel je pracovně taky často dost pryč (třeba i hodinu cesty), takže se fakt trochu jako bojím no ![]()
Ale uvidíme, jak to bude. Teď už to nechám na miminku a budu doufat, že bude rozumný a nechce se narodit někde na benzínce ![]()
Jinak prvního jsem přenášela, tak bych se ani nedivila, kdybys mě předběhla ![]()
@kocourek88 zatím vše ok. Do porodnice jsem checknuta, překvapilo mě že je vše jinak, do porodnice až k porodu, na kontroly pořád na gyndu (1×/14dni) a ten ster prý schválně dělají o nejdéle (takže mě brali brzy a ty to budeš mít akorát, jsem se ptala 😄) koukala jsem do zprávy z porodnice a mám tam napsaný že něco zašlo a hlava naleha, tak já doufám že si tam malá ještě pobude, nerada bych aby nám její příchod zkomplikoval Matyho 15tiny ❤️ chtěla bych aby si je s námi užil ❤️
Tašku mám zbalenou od úterý radši, pro mimino snad vše nachystany. Včera dávali malé lásky, chvíli jsem váhala jestli kouknu ale pak si říkám Pajo uklidni se brzy tě to čeká, nekoukej na to akorát se vypsychujes (nějak se nemůžu naladit na porod, objednala jsem si naparku, prej to je skvělý tak se budu naparovat - malinik, měsíček, heřmánek) u tebe vše v pořádku? Jsem si říkala jestli už se něco nechystá když se ozývas 😄kdy máš kontrolu, zejtra porodnice check in?
@Payus ahojky, já dnes byla v tom Podolí na check in a teda vůbec mě nepotěšili. Masky už je zase příčně
![]()
Takže se z toho asi fakt picnu. Za 2 týdny mám další kontrolu na nějakém velkém ultrazvuku, kde teda se rozhodne, jestli se bude plánovat císař nebo co teda ![]()
Termín mi posunuli o týden, že prý podle transferu je to nejpřesnější, takže se nebudeme řídit screeningy a tím, že je malý větší ![]()
Takže mám být 36+1 (termín 22.6.) a malý má odhad 3070g, což mi teda přijde docela dost ![]()
Takže uvidíme za ty 2 týdny no…
@Payus jinak napářku mám doma taky a chtěla jsem začít v pondělí, tak bohužel nic no
ty jí ale zkus, hodně si to ženský chválí a já na ní popravdě taky sázela ![]()
@kocourek88 si delaj srandu ne, tak teď máme TP o jeden den a váhový odhad teda wauuu 😯 o půl kila víc než malá. Kocoure, hele ať to dopadne jakkoliv věř že malej ví proč je tak jak je, třeba se ještě otočí ale kdyby ne, tak nezoufej, je jedno jak půjde ven, hlavne živý a zdravý 🍀 🍀 🍀 ale je to teda hustý. Stery dělali? Cesta byla?
@Payus máš pravdu, hlavně, aby byl zdravý a v pořádku. Cesta byla docela v pohodě, i když teda dýl, než jsem čekala. Ale to byla má chyba, protože jsem blbě odbočil ![]()
Stěr na streptokoka mi dělali, ale výsledky budu vědět až za ty necelé 2 týdny, tak jsem zvědavá. Ale nějak neočekávám, že by to bylo negativní, když u prvního porodu to bylo pozitivní ![]()
@kocourek88 a jak se to stane že je ten streptokok? Musím o tom něco pocist.. Já měla u obou kluku negativní stery, teď to nevím.. Ale v pátek se zeptám. Zeptám se blbě, bolí te spodek, jako jizvy po šití? Mě spodek bolí vždy večer, ale to si říkám že už jsem prostě hotová po celélym dnu. Ale dneska mě od rána bolí jizvy při každým kroku. Jak zvládáš vedro?
@Payus gynekoložka mi říkala, že ten streptokok je tam vpodstatě vždy, ale někdy se v tom těhotenství přemnoží (něco jako u mykózy nebo tak) a to je potom problém. Ne pro mě, ale pro miminko, které ho při porodu může chytit).
Jinak jizva po nástřihu mě nebolí, jen po masáží hráze, kterou jsem zkoušela, mě potom fakt bolela a bylo to nepříjemné, takže jsem jí dělala jen 2× a vykašlala se na to (fajn, že mám ten drahý olejíček asi za 2 stovky od Saloos
)
Jinak vedra zatím docela jdou. Začaly mi teda otékat trochu nohy (hlavně v pátek, jak jsem dlouho stála na tom registru v Podolí), ale jinak to jde no.
A co ty? Jak se držíš? Vedra problémy nedělají? Už nějak „vypuzuješ“? ![]()
@kocourek88 vedra jsou na prd, mezi jednou a čtvrtou se snažím bejt zalezla, dneska jsem věděla už rano že nezvládnu dojít do MŠ a zpět, tak jsme prostě nešli. Nevypuzuju
ale bolesti už se hlásí o slovo sem tam, dneska v noci zrovna, ale šlo to zapsat, ale ráno pokračovali, tak jsem dyl spala, teď je to fajn. Já mám taky nejakej olejicek na masaz (banhof apatheke), ale upřímně se mi do ní nechce. Dneska planuju poprvé naparovat.. Na to se fakt těším, jaký to bude (věřím že jak se usadim budou všichni něco potřebovat, to je jako s vanou jak tam vlezu tak se vždy něco pose*e, třeba Denis doslova 😄, mami mám bleeea)
@kocourek88 tak jo si sedim, napařuju a samozřejmě oba něco nutně chtějí a potřebují, no hlásila jsem to dopředu, maji smůlu
každopádně je to docela fajn to teplo od spodu, malá nevím jak se na to tváří ale vrtí se celou dobu sem tam, asi ji je teplo na hlavu
doufám ze mi to nevyvolá porod to bych ještě nechtela 🤦♀️
@Payus já myslím, že to vyloženě vyvolat porod asi nemůže. Maximálně to může porovnat, pokud by to stejně mělo samo od sebe přijít a ty cesty byly fakt nachystané.
Jinak já byla včera na kontrole u nás ve městě v porodnici. Nechtěla jsem čekat až do příštího pátku a měla jsem pocit, že se malý snad otočil z té příčky. No prd a šišky, je stále v příčce, takže ten příští pátek mi budou plánovat už císaře no
už se s tím teda začínám smiřovat, že ten CS asi vážně proběhne no. Co se dá dělat no
@kocourek88 ty brdo, tak co zase si vybereš aspoň pěkný datum a posefujes hlídání atd, má to taky své plus ❤️ já byla na kontrole dneska a napářka asi ok. Ptz 14dni zpět cs2 a dnes cs4-5, na dva prsty a po kontrole jsem i spinila, ale to ustalo. Nebuď z té sekce špatná, však díky bohu za ní. Vím že ses těšila na klasiku, ale tak mladý pan to holt vidí jinak, bůh ví proč mu ta podelna pozice nevyhovuje. Hlavně že budete oba v pohodě, a hele ber to že se aspoň nebudeš stresovat cestou že porodís někde na pumpě nebo na odpočívadlo vedle kamionu ![]()
@Payus jooo, takhle to taky beru, že alespoň neporodím nejde cestou no ![]()
Díky bohu za císaře, to máš pravdu. Ještě před pár desítkami let bychom oba s malým u porodu asi umřeli
Takže díky bohu za to, že to jde.
Hezký se Ti to posouvá ty jo, já jsem furt zavřená na 5 západů a nic se nechystá ![]()