Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kiki0709 Já bych šla
Mám někde to číslo od kolegyně, ale chci se jí zeptat na podrobnosti a uvidím ji až příští týden. Ta každopádně na aku. A jsem zvědavá, co Ti řekne kocourek na tu imunologii. To je teda darda…
@kiki0709 @Ba-stet holky já zkusím zjistit od kolegyňky měla fajn paní na akupunkturu,kterou ji taky někdo doporučil a využívala jí pro dceru která trpívala na uši (museli jí je často píchat ) a bývala celkově často nemocná.Jezdili tam nejakou dobu a byli moc spokojení
.Bylo by to pro nás všechny Praha a okolí fajn vyzjistim a dam vědět,věřím že se nespecializuje jen na děti ![]()
@Ba-stet já jsem tedy primárně pejskař a musím říct že je neuvěřitelný jak pes dokáže svojí radostí a elánem zvednout člověku náladu nejen když je mu uplně zle…Navíc člověk se s nimi musí hýbat i když se mu nechce.A když na mě jdou smutky vychajda s nimi a čerstvý vzduch mě vždy zvedne náladu.
Tady je moje ,,pečovatelka"
která jako by to věděla když jsem přijela po kyretáži a nebylo mi dvakrát dobře… ![]()
@kiki0709 nene neplatila jsem nic - byla jsem u svého gynekologa, řekla mu, že chci imunologii (popravdě teda moc nechtěl, ale byla jsem neoblomná), tak mi napsal žádanku a tím pádem to bylo na pojišťovnu ![]()
@Ba-stet to je dobrý plán
myslím, že Ti vyjde ![]()
@Tečka1 to je krásná fotka!
stejně bez zvířete ten domov není úplným domovem
já si vůbec neumím představit, že někdo přijde domů a nic tam nemá, nic ho neotravuje s mazlením, nevítá atd
to musí být fakt smutné
@Tečka1
závidím vám ta zvířátka, holky… my doma nemáme nikoho, uvidíme časem, teď hodně jezdíme pryč… ![]()
Budeš moc hodná @Tečka1 jestli zjistíš a dáš vědět, já bych na aku někam šla… ale spíš na čínskou, aku mi dělal párkrát takový alternativní gynekolog, ale nic mi to nedalo ![]()
Děkuju @kocourek88, žádanku mám a už jsem objednaná na 1.3. k MUDr Malíčkové ![]()
@kocourek88 já musím říct že jsem po zákroku byla ,,rozbitá" fyzicky i psychicky a ona je hodně mazlivá ale co předváděla bylo neskutečný
Souhlasím taky si to vůbec neumím představit ,nebyl by to pro mě úplný domov-bylo by to tam tak nějak ,,prázdné" ![]()
@kiki0709 No já myslím že jim dávala i nějaké podpůrné produkty TČM, ale vzhledem k tomu že moje kolegyně je k těmto věcem spíše skeptik a šla na doporučení a zafungovalo to věřím, že to snad bude člověk na pravém místě.
Jinak Tě tedy na tom imuno vzali rychle to je super
-to je jak tady @kocourek88 zmiňovala ta lékařka v ISCARe?
@Tečka1 Tak to je slušný domácí mazlíček. Takový drobeček ![]()
@kocourek88 Souhlasím, prázdný byt je prostě pruda. A já teda věřím, že zvířata jsou dobré i pro děti. Nejen kvůli zodpovědnosti, ale i zdravotně. Můžu si 100× přečíst, že alergie je vrozená, ale neznám nikoho, kdo by byl odmala ve styku se zvířaty a nějakou měl.
@kiki0709 Chápu, že Ti zvíře chybí, někdy to holt nejde… A jsem ráda, že imuno jde i na pojišťovnu. Já chápu, že nemůžou proplácet úplně všechno a že na dítě není nárok ze zákona, ale kdybychom si musely platit i všechny tyhle testy, tak to je fakt randál…
@Ba-stet s těmi alergiemi zastavám podobný názor ale rozumím také tomu že pokud někdo hodně cestuje a není možné vždy cestovat se zvířetem trápili by se obě strany-čas na mazlíčka prostě přijde později
Přemýšlím že pokud imuno jde na pojišťovnu zkusila bych to případně také
přeci jen už nemám toliko času
otázkou je zda to není jako s IVF cykly ty taky jdou na pojistovnu ale jen do určitého věku…Jsem zvědava co @kiki0709 řeknou a jak to bude probíhat …věřím ale že vše bude OK ![]()
@Tečka Zkus se zeptat… Co já vím (nebo co jsem spíš zaslechla), tak je samozřejmě lepší všechno tohle udělat předem. Ale protože ty testy jsou drahé (a zřejmě je taky opruz mrazit emrya, aby vydržela), tak se prostě udělá IVF cestou nejmenšího odporu a teprve když to nefunguje, hledají se lepší cesty.
Je otázkou, do jaké míry to jde udělat v rámci té studie, kde jde o to, aby výsledky byly pokud možno univerzální. Ale pokud to půjde, tak bych se zeptala, zda Ti to doporučí, i za cenu, že bys to musela zaplatit. Je to risk, ale kdyby to tu šanci mělo nějak zásadně zvýšit, tak Ti to třeba ušetří celé příští IVF natvrdo…
Že Tě tlačí věk, to chápu, ale nedělej si starosti. Kdybys byla „neperspektivní“, tak Tě do studie nezařadí
A i když věk je samozřejmě důležitý faktor, tak podle mě záleží, v jakém jsi celkově stavu a co máš v genech. Ta žena, o které jsem psala, že rodila dost po 40, vypadá a působí mladší minimálně o 10 let. Její máma je velmi vitální, když je 70+. Myslím, že mladistvé geny dělají hrozně moc (a závidím je, já je nemám ![]()
@Ba-stet no já spíše myslila kdyby studie nevyšla tak pak…Abych minimalizovala rizika a maximalizovala úspěšnost
tak pro ty metody MACS a ICSI jsem víceméně rozhodnutá si doplatit k placenému cyklu ale pokud bych mohla navýšit šance tou imunologii a předepsali mi ji bylo by to fajn-jak to ted napsat…
prostě počítám že jedno IVF mě vyjde na cca 100 tis a chápu že tu imunologii doporučují až po několika nezdařených pokusech ale projit např. 3 placenými pokusy a pak řešit proč to nejde no nejsem žádný,,Onanis ",že? ![]()
@Tečka1 Aha, s tím souhlasím beze zbytku. Navíc i když opominu peníze (a že 300 tisíc nejsou zrovna drobné), tak tři neúspěšné cykly Ti určitě nepřidají ani na psychice ani na zdraví.
Ale nemusíme myslet na nejhorší. I kdyby to teď nevyšlo, tak je velká šance, že zbydou nějací mrazíci, takže těch pokusů může být víc.
A v rámci studie si připlatíš macs a isci? Já o tom pořád přemýšlím a nemůžu se rozhodnout…
@Ba-stet vzhledem k tomu že to lze čehož je kocourek důkazem tak ano i v rámci studie bych do toho šla a doplatila si abych zvýšila šanci-přeci jen i kocourek to psala že úspěšnost byla vyšší-alespoň tak jsem to pochopila
A navíc i hned budu vědět,(spermiogram má sice ok) jak na tom spermio s kvalitou je a zda v případném dalším cyklu to bude nutné nebo ne.
Jsem moc ráda že to holky zmínily-tím že těch pokusů za sebou nemám tolik tak ani všechny možné a nemožné metody neznám a toto mi přijde super,doma jsem o tom partnerovi říkala a hned byl bez váhání pro ![]()
holky já myslím, že to je určitě dobré rozhodnutí. Když to vezmu kolem a kolem, tak to, co my jsme si platili (MACS + PICSI) ná stálo 12 500 Kč v rámci studie. Kdybychom na studii nebyli, tak za toto dáme v „klasickém IVF cyklu“ cca 55 000 Kč podle toho, co jsem počítala, že jsem ze studie měli zdarma. Tak si myslím, že se to určitě vyplatí to tam teď dát a zaplatit jen to „něco málo“, než pak muset platit celou palbu ![]()
Jinak já si myslím, že nám to MACS + PICSI určitě pomohlo. Vzhledem k tomu, že minule nám hodně embryek pomřelo, tak tentokrát jsem přesvědčená, že nemít ty metody, možná jsme neměli ani co zavádět, jak by vše pomřelo
ale to je jen teorie, to se může člověk jen domnívat nooo
@Ba-stet jinak jak jsi psala s těmi alergiemi - já jsem zrovna člověk, co od mala má všude zvířata, protože je miluju a mám snad všechny obvyklé alergie, co se vyskytují už od mala
tak nevím no ![]()