IVF cube studie pro rok 2018

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
22.1.19 14:41

Ahoj, holky, taky bych se ráda přidala! Jsem do studie přihlášená, ale první schůzku máme až v únoru, tak vlastně ani nevím, jestli vše splníme. A taky jak to vůbec zvládnu, když Kiki a kocourka prožívám jak na vlastní kůži :D Je super, že tu ta diskuse je, jinak je dost divný mluvit s někým, kdo to nezažívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.1.19 14:46

@kocourek88 no hrdinky jak se to vezme-když jsem pak na monitoru viděla jak jehlou lovi to vajíčko tak říkam -musela jsem odvrátit hlavu.Vidět to jakoby to tu bolest násobilo :lol: :lol: :lol: Uvidime co nám o tom napíše payus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
22.1.19 15:21

@Ba-stet Vitej mezi námi! Budu držet palce, aby Tě do studie vzali a Ty ses k nám mohla připojit naplno se všmi zážitky z down regulace, stimulky atd :mrgreen:

@Tečka1 pro mě ať se to vezme z jakékoliv strany hrdinky jste prostě :lol: já bych jim tam dělala scény, že by mě museli přivázat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
22.1.19 15:25

@Ba-stet naprosto souhlasím, mně ta naše výměna tady taky moc pomáhá, hlavně psychicky :srdce: vítej mezi nás :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.1.19 15:33

@kocourek88, @kiki0709 Děkuju vám ! Jojo, pročetla jsem si ty manuály a přijde mi to jako super způsob, jak trávit čas :D Ale sleduju tu diskusi už od začátku roku a je to jak detektivka, skoro se začínám těšit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
22.1.19 15:37

@kocourek88 Ahojky jj je to proste punkce no ( uz chapu tu narkozu..predstava odsati treba 15ti vajec 8o )…rikam zazitek. Ja na to nekoukala, monitor mela otoceny na sebe. V sobe ultrazvuk, ten tlacila na vajecnik, druha tlacila na brisko, treti drzela za ruku a jehlu jsem si radsi ani nepredstavila :mrgreen: jak rikam vzpomela jsem si na porod nic jinyho me nenapadlo :mrgreen: :mrgreen: kdyby mi to neodsali, tak by ten folik pry mohl narusit stimulaci, proste tam uz nemel co delat, hele zaplat pan buh, ze to slo takhle a muzu jit dal. To me zajmalo jediny, jestli muzu dal pokracovat a jit domu? :mrgreen: :lol: a na tu akusku jsem upa zapomela se zeptat, vlastne jsem asi zapomela na vic veci :roll: ( nastesti si na ne ted nevzpominam 8) ) no byla jsem tam cca hodku a pul se vsim vsudy. Musela jsem se smat jak uz jen psala, protote to nevymyslis…napadlo me vcera spoustu scenaru jak to asi dnes bude..tohle me teda nenapadlo :dance:
Ty jdes zitra odpo vid, budu strasne nervozni za Tebe..tfuj tfuj tfuj vykroc pravou, konene je to tady…pujdes si pro nejvetsi dar :hug:
@Ba-stet ahoj, no jasne ze jo :mavam: unor uz je za rohem, to das, zadne strachy. Jak dlouho se snazite otehotnet?
@Tečka1 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
22.1.19 15:43

@Ba-stet :D detektivka, jsi me rozesmala…myslela jsem na to jako na takou hru …furt se snazis dostat do dalsiho levlu..takze me to taky celkem bavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.1.19 15:49

@Payus Jo to je detailni popis-vidíš to jsem úplně vytěsnila :lol: ale bylo to přesně jak popisuješ jen tedy za ruku mě myslím nikdo nedržel :lol: Chápu že jsi byla zaskočená nejen Ty ale asi i všichni tam-toto opravdu nikdo nečekal ;) Hlavně že můžeš dál pokračovat bez problémů. :potlesk:
Souhlas @Ba-stet vítej mezi námi :hug: a neboj opravdu to uteče jako voda. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.1.19 16:05

@Payus To sis teda dala! Obdivuju, že se ještě směješ. Ale je skvělý, že to nic nenaruší a můžeš na stimulaci…

My se o dítě snažíme tři roky. První jsem byla v klidu, druhý vyšilovala jak blázen :oops: Teď je to tak na střídačku. Ale asi jsem na to měla dupnout dřív, mám pocit, že to psychicky snaším hůř a hůř. Hlavně, když mi někdo, kdo nikdy neměl problém, zasvěceně „radí“. Před pár měsíci jsem se smála nebo ho v duchu odbyla, teď mě to zabíjí. Úplně si vybavuju ty diskuse, co jsem četla, kde si na to holky stěžovaly, a já si říkala: Bóóóže, ty nadělaj. Teď mám chuť je vyhledat a napsat jim, že měli naprostou pravdu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
22.1.19 16:13

@Ba-stet naprosto Tě chápu taky to zkoušíme delší dobu a opakovaně jsem to s lékařem řešila respektive viděl že se nedaří, chtěla jsem po něm nějaký vyšetření, ale pořád mě uklidňoval že je na všechno čas a že je vše v pohodě že se hranice žen s prvním dítětem posouva…pak když už jsem fakt na něj zatlačila že chci HP tak mi řekl že už je vlastně pozdě :zed: já tam jen seděla a nebyla schopná slova… 8o Ano je to i moje chyba že jsem na něj měla tlačit víc ale přehaduj se s doktorem že? :roll: Každopadně mě nejen že mrzí že jsem prodrbčila spoustu času ale taky to že teď už budu platit vše a cítím to jako hroznou nespravedlnost :zed: :,( A taky mám dny kdy v pohodě někoho na dotaz na děti odpálkuju ale pak jsou dny kdy se mi sevře :srdce: a nevím co dál… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
22.1.19 16:27

@Tečka1 mluvíš mi úplně z duše :srdce: , navíc teď mám kolem sebe v práci samé těhotné, nejlepší kámoška nedávno porodila a teď nemluví o ničem jiném… někdy mám chuť fakt jen mlátit hlavou do zdi :zed: a totálně mě rozčilujou hlavně ty chytrý holky, co všude vyprávěj, jak se jim to povedlo přirozeně napoprvé… :pocitac: já to všem přeju, ale… no však vy o tom víte svý.
Já se hlavně snažím v tom neutápět a užívat si život i tak (však nám ta pohodička brzy skončí :lol: ), ale jsou okamžiky, kdy mi je fakt smutno. Není to vůči vám fér, ale já jsem ráda, že v tom nejsem sama. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.1.19 16:29

@Tečka1 Ano, četla jsem už dřív, co jsi psala a vůbec nechápu, co to bylo za doktora! A přesně, dokud nemáš problém, tak nezjistíš, že třeba není dobrej. A je fuk, jestli je to gynekolog, očař nebo účetní. Ale nevěš hlavu, znám ženu, která (vědomě) odkládala a odkládala a porodila daleko po čtyřicítce. Vyjde to!

U nás teda k žádnému fatálnímu zpoždění nedošlo, ten poslední rok jsme spíš sbírali síly. Loni v březnu šel muž na spermio a úplně ho to odrovnalo. Vystresoval ho odběr i výsledky. Měl krátce předtím chřipku, tak mu doporučili test po třech měsících opakovat a on ho pořád odkládal - po dovolené, v září, příští měsíc už určitě. Já na něj nechtěla tlačit, protože vím, že to prožívá hodně těžce (a po dítěti touží snad víc než já). Ale na Silvestra jsme mluvili o tom, že do toho fakt musíme šlápnout a našli tu studii, tak si říkám, že to je osud :) Nejde ani tak o peníze, spíš o to, že jsem překvapeně zjistila, že mi IVF vlastně vadí a že se mi to do toho nechce. A i když jsem si řekla, že dítě chci a musím to překousnout, tak to, že jde vlastně o lékařský výzkum, mi hrozně psychicky pomáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.1.19 16:38

@kiki0709 To je přesný. U mě v okolí jsou snad samý břicha a mimina. Hned otěhotněla známá s morbidní obezitou. ta s vážnýma zdravotníma problémama, i ta která je jen pitomá :) A teď mám kamarádku, která j v tom na první pokus a ta občas pronáší věci, že musím předstírat, že jdu na záchod a tam počítám do desíti. Protože kdybych otevřela pusu, tak se na ní vyvalej takový věci, že to už nikdo nesmaže. Ale pořád si říkám, že to tak nemyslí a že jí hormony zatemnily mozek. A taky jí to přeju, to, co prožíváme my, by nevydržela ani náhodou :mrgreen:

Pro Tebe to musí být ještě horší. Ale zase pravděpodobnost pracuje v Tvůj prospěch. To nový IVF musí vyjít, to je prostě matematická jistota!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
22.1.19 17:03

@Ba-stet :srdce: jsi zlatá, děkuju moc!
A souhlasím, ty holky okolo si občas nevidí do pusy a vůbec nepřemýšlejí, co říkají. Včetně mý sestry, která pořád každému doporučuje mít tři děti, jak je to super (a přitom ví, čím si procházím). :cert:
IVF se neboj, já měla taky strach, hlavně z nějakých vedlejších příznaků (třeba že přiberu děsnou váhu), ale naštěstí to fyzicky snáším dobře. Akorát ta psychika dostává nářez :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
22.1.19 17:45

@kiki0709 Tohle Ti fakt říká ségra??? To je teda drsný. Já fakt nechápu, na co tihle lidi myslej. Já jsem teda taky mistr rychlých názorů a párkrát se mi podařilo říct něco nevhodného, ale prostě když jde o něco, co jsem nezažila, tak se držím zpátky (už jen ze zdvořilosti). A fakt nechápu, že ostatní ne.

No z té mé kamarádky taky vypadla perla, i když jakoby ne vůči mně. Vyprávěla mi o kolegyni, která je na tom úplně stejně jako já (tři roky snahy, blbé spermio). A že jí poradila cvičení a bylinky, ale ta holka nechtěla - a že je to teda fakt těžký, když je tak pohodlná, že jde radši na IVF :zed: No, tak to mě těší, že injekce do břicha jsou pohodlnější než sex :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí