Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, holky, taky bych se ráda přidala! Jsem do studie přihlášená, ale první schůzku máme až v únoru, tak vlastně ani nevím, jestli vše splníme. A taky jak to vůbec zvládnu, když Kiki a kocourka prožívám jak na vlastní kůži
Je super, že tu ta diskuse je, jinak je dost divný mluvit s někým, kdo to nezažívá…
@kocourek88 no hrdinky jak se to vezme-když jsem pak na monitoru viděla jak jehlou lovi to vajíčko tak říkam -musela jsem odvrátit hlavu.Vidět to jakoby to tu bolest násobilo
Uvidime co nám o tom napíše payus ![]()
@Ba-stet Vitej mezi námi! Budu držet palce, aby Tě do studie vzali a Ty ses k nám mohla připojit naplno se všmi zážitky z down regulace, stimulky atd ![]()
@Tečka1 pro mě ať se to vezme z jakékoliv strany hrdinky jste prostě
já bych jim tam dělala scény, že by mě museli přivázat
![]()
@Ba-stet naprosto souhlasím, mně ta naše výměna tady taky moc pomáhá, hlavně psychicky
vítej mezi nás ![]()
@kocourek88, @kiki0709 Děkuju vám ! Jojo, pročetla jsem si ty manuály a přijde mi to jako super způsob, jak trávit čas
Ale sleduju tu diskusi už od začátku roku a je to jak detektivka, skoro se začínám těšit!
@kocourek88 Ahojky jj je to proste punkce no ( uz chapu tu narkozu..predstava odsati treba 15ti vajec
)…rikam zazitek. Ja na to nekoukala, monitor mela otoceny na sebe. V sobe ultrazvuk, ten tlacila na vajecnik, druha tlacila na brisko, treti drzela za ruku a jehlu jsem si radsi ani nepredstavila
jak rikam vzpomela jsem si na porod nic jinyho me nenapadlo
kdyby mi to neodsali, tak by ten folik pry mohl narusit stimulaci, proste tam uz nemel co delat, hele zaplat pan buh, ze to slo takhle a muzu jit dal. To me zajmalo jediny, jestli muzu dal pokracovat a jit domu?
a na tu akusku jsem upa zapomela se zeptat, vlastne jsem asi zapomela na vic veci
( nastesti si na ne ted nevzpominam
) no byla jsem tam cca hodku a pul se vsim vsudy. Musela jsem se smat jak uz jen psala, protote to nevymyslis…napadlo me vcera spoustu scenaru jak to asi dnes bude..tohle me teda nenapadlo ![]()
Ty jdes zitra odpo vid, budu strasne nervozni za Tebe..tfuj tfuj tfuj vykroc pravou, konene je to tady…pujdes si pro nejvetsi dar ![]()
@Ba-stet ahoj, no jasne ze jo
unor uz je za rohem, to das, zadne strachy. Jak dlouho se snazite otehotnet?
@Tečka1 ![]()
@Ba-stet
detektivka, jsi me rozesmala…myslela jsem na to jako na takou hru …furt se snazis dostat do dalsiho levlu..takze me to taky celkem bavi.
@Payus Jo to je detailni popis-vidíš to jsem úplně vytěsnila
ale bylo to přesně jak popisuješ jen tedy za ruku mě myslím nikdo nedržel
Chápu že jsi byla zaskočená nejen Ty ale asi i všichni tam-toto opravdu nikdo nečekal
Hlavně že můžeš dál pokračovat bez problémů. ![]()
Souhlas @Ba-stet vítej mezi námi
a neboj opravdu to uteče jako voda. ![]()
@Payus To sis teda dala! Obdivuju, že se ještě směješ. Ale je skvělý, že to nic nenaruší a můžeš na stimulaci…
My se o dítě snažíme tři roky. První jsem byla v klidu, druhý vyšilovala jak blázen
Teď je to tak na střídačku. Ale asi jsem na to měla dupnout dřív, mám pocit, že to psychicky snaším hůř a hůř. Hlavně, když mi někdo, kdo nikdy neměl problém, zasvěceně „radí“. Před pár měsíci jsem se smála nebo ho v duchu odbyla, teď mě to zabíjí. Úplně si vybavuju ty diskuse, co jsem četla, kde si na to holky stěžovaly, a já si říkala: Bóóóže, ty nadělaj. Teď mám chuť je vyhledat a napsat jim, že měli naprostou pravdu ![]()
@Ba-stet naprosto Tě chápu taky to zkoušíme delší dobu a opakovaně jsem to s lékařem řešila respektive viděl že se nedaří, chtěla jsem po něm nějaký vyšetření, ale pořád mě uklidňoval že je na všechno čas a že je vše v pohodě že se hranice žen s prvním dítětem posouva…pak když už jsem fakt na něj zatlačila že chci HP tak mi řekl že už je vlastně pozdě
já tam jen seděla a nebyla schopná slova…
Ano je to i moje chyba že jsem na něj měla tlačit víc ale přehaduj se s doktorem že?
Každopadně mě nejen že mrzí že jsem prodrbčila spoustu času ale taky to že teď už budu platit vše a cítím to jako hroznou nespravedlnost
A taky mám dny kdy v pohodě někoho na dotaz na děti odpálkuju ale pak jsou dny kdy se mi sevře
a nevím co dál… ![]()
@Tečka1 mluvíš mi úplně z duše
, navíc teď mám kolem sebe v práci samé těhotné, nejlepší kámoška nedávno porodila a teď nemluví o ničem jiném… někdy mám chuť fakt jen mlátit hlavou do zdi
a totálně mě rozčilujou hlavně ty chytrý holky, co všude vyprávěj, jak se jim to povedlo přirozeně napoprvé…
já to všem přeju, ale… no však vy o tom víte svý.
Já se hlavně snažím v tom neutápět a užívat si život i tak (však nám ta pohodička brzy skončí
), ale jsou okamžiky, kdy mi je fakt smutno. Není to vůči vám fér, ale já jsem ráda, že v tom nejsem sama. ![]()
@Tečka1 Ano, četla jsem už dřív, co jsi psala a vůbec nechápu, co to bylo za doktora! A přesně, dokud nemáš problém, tak nezjistíš, že třeba není dobrej. A je fuk, jestli je to gynekolog, očař nebo účetní. Ale nevěš hlavu, znám ženu, která (vědomě) odkládala a odkládala a porodila daleko po čtyřicítce. Vyjde to!
U nás teda k žádnému fatálnímu zpoždění nedošlo, ten poslední rok jsme spíš sbírali síly. Loni v březnu šel muž na spermio a úplně ho to odrovnalo. Vystresoval ho odběr i výsledky. Měl krátce předtím chřipku, tak mu doporučili test po třech měsících opakovat a on ho pořád odkládal - po dovolené, v září, příští měsíc už určitě. Já na něj nechtěla tlačit, protože vím, že to prožívá hodně těžce (a po dítěti touží snad víc než já). Ale na Silvestra jsme mluvili o tom, že do toho fakt musíme šlápnout a našli tu studii, tak si říkám, že to je osud
Nejde ani tak o peníze, spíš o to, že jsem překvapeně zjistila, že mi IVF vlastně vadí a že se mi to do toho nechce. A i když jsem si řekla, že dítě chci a musím to překousnout, tak to, že jde vlastně o lékařský výzkum, mi hrozně psychicky pomáhá…
@kiki0709 To je přesný. U mě v okolí jsou snad samý břicha a mimina. Hned otěhotněla známá s morbidní obezitou. ta s vážnýma zdravotníma problémama, i ta která je jen pitomá
A teď mám kamarádku, která j v tom na první pokus a ta občas pronáší věci, že musím předstírat, že jdu na záchod a tam počítám do desíti. Protože kdybych otevřela pusu, tak se na ní vyvalej takový věci, že to už nikdo nesmaže. Ale pořád si říkám, že to tak nemyslí a že jí hormony zatemnily mozek. A taky jí to přeju, to, co prožíváme my, by nevydržela ani náhodou ![]()
Pro Tebe to musí být ještě horší. Ale zase pravděpodobnost pracuje v Tvůj prospěch. To nový IVF musí vyjít, to je prostě matematická jistota!
@Ba-stet
jsi zlatá, děkuju moc!
A souhlasím, ty holky okolo si občas nevidí do pusy a vůbec nepřemýšlejí, co říkají. Včetně mý sestry, která pořád každému doporučuje mít tři děti, jak je to super (a přitom ví, čím si procházím). ![]()
IVF se neboj, já měla taky strach, hlavně z nějakých vedlejších příznaků (třeba že přiberu děsnou váhu), ale naštěstí to fyzicky snáším dobře. Akorát ta psychika dostává nářez ![]()
@kiki0709 Tohle Ti fakt říká ségra??? To je teda drsný. Já fakt nechápu, na co tihle lidi myslej. Já jsem teda taky mistr rychlých názorů a párkrát se mi podařilo říct něco nevhodného, ale prostě když jde o něco, co jsem nezažila, tak se držím zpátky (už jen ze zdvořilosti). A fakt nechápu, že ostatní ne.
No z té mé kamarádky taky vypadla perla, i když jakoby ne vůči mně. Vyprávěla mi o kolegyni, která je na tom úplně stejně jako já (tři roky snahy, blbé spermio). A že jí poradila cvičení a bylinky, ale ta holka nechtěla - a že je to teda fakt těžký, když je tak pohodlná, že jde radši na IVF
No, tak to mě těší, že injekce do břicha jsou pohodlnější než sex ![]()