Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj holky,
udělejte si podpisy, aby bylo přehlednější, čím kdo už prošel, je to pak v diskusi lepší na orientaci. Mě je 29 let a o mimi se snažíme skoro 3 roky. Asi rok jsem brala Clostibelgit s přestávkama, pak 7× IUI a teď první IVF. Včera jsem začala brát prášky a čekám na stimulaci do další MS.
Viki, můžu se zeptat odkud jsi? Z tvého psaní je jasné, že nejsi z Čech
Neboj, vše vyjde podruhé dobře ![]()
Ahoj holky
to se nam to tady pekne rozrusta
Mam na vas takovy dotaz… Dnes stimuluju treti den (Puregon+Clostik) a chytla me nejaka chripka ci co. Stalo se vam to nekomu? Muze se pokracovat ve stimulaci? Doufam, ze to do pondeli bude dobry, to jdu na UTZ. Jinak v podbrisku me poboliva uz od 1. dne stimulace a mam zavrate. Jo a je mi 26 ![]()
Ejva píše:
ahoj holky,
udělejte si podpisy, aby bylo přehlednější, čím kdo už prošel, je to pak v diskusi lepší na orientaci. Mě je 29 let a o mimi se snažíme skoro 3 roky. Asi rok jsem brala Clostibelgit s přestávkama, pak 7× IUI a teď první IVF. Včera jsem začala brát prášky a čekám na stimulaci do další MS.
Viki, můžu se zeptat odkud jsi? Z tvého psaní je jasné, že nejsi z ČechNeboj, vše vyjde podruhé dobře
Ahoj všem, je pravda ře nejsem z čeh, jen na ivf jezdim k vam a tak sem z ukrainy, s manřelem jsme samopladce, je to stejna cena za ivf jako i unas jen uvas je to pogodelnejši a bliře centry jeden od druhego, a ukraina je velka takře hapete.
Ivf delalysme v Hradce v sanusu tam mnelysme byt na pronajem tak to nemnelysme daleko 10 minutek, no a tet momentalne jsem na ukraine, v březnu pojedu do čeh na vyšetšeni, a tak buduse připravovat na 2 ivf ušse tješim. A sorri za tak ošklyve psani, ja vim ře to moc neumim.
Carmen já měla taky chřipku když se stimulovala!!! Chce to teplý čaj - toho hodně s citronem a medem, kapky do nosu atd. při stimulaci se prý může vše kromě antibiotik.Tak at je ti lépe ![]()
hrkacka: diky, to jsi me trosku uklidnila. Cajem se nalivam porad, tak snad to pomuze. Myslis, ze by to nevadilo pri OPU? Kdyz mam zahleneny vsecky dutiny v hlave…
Vadit by to mohlo kvůli narkóze.Kdyby si měla jít? Zkus inhalace - napářky.Hlavně aby si neměla velkou rýmu a kašel. ![]()
To jeste nevim, kdy pujdu na OPU, v pondeli mam ji teprv na 1. UTZ, ale tipuju to tak kolem ctvrtka. Prave kvuli te narkoze se bojim. Ze vyhodime tolik penez a pak mi OPU treba ani neudelaji
Kasel mam jen malicko, v krku me neboli, rymu taky zatim nemam, ale citim, jak mam vsecky dutiny zahleneny, tak je asi jen otazka casu, kdy se mi spusti ryma. Mam teplotu a boli me hlava a celej clovek. Premyslela jsem, jestli si nemam naordinovat ACC, ale mam strach, ze by se to jeste zhorsilo. Nevim ![]()
Neboj četla jsem že když nejde udělat narkoza,tak se dávají léky do žíly a to taky usneš na chvíli.Já beru léky na tlak,tak mi možná taky nebudou chtít udělat narkozu.Jdu na to v neděli ![]()
taky jsem četla a vím od známé, že se dá udělat jen částečná narkoza, ne celková. Ale než si něco sama naordinuješ, zavolala bych pro jistotu do CARu, oni ti určitě poradí. Aby se ty léky s hormony neovlivňovaly. Pěkně lež, vypotit a inhalovat, prolévat se čajem a hodně spát. Určitě se z toho dostaneš neboj ![]()
ilonko, to jsem nevedela, ze to jde i takto, potesilas me
Drzim palecky v nedeli. Muzu se zeptat, jak dlouho jsi stimulovala?
Carmen6 píše:
Ahoj holkyto se nam to tady pekne rozrusta
Mam na vas takovy dotaz… Dnes stimuluju treti den (Puregon+Clostik) a chytla me nejaka chripka ci co. Stalo se vam to nekomu? Muze se pokracovat ve stimulaci? Doufam, ze to do pondeli bude dobry, to jdu na UTZ. Jinak v podbrisku me poboliva uz od 1. dne stimulace a mam zavrate. Jo a je mi 26
ahoj já jsem při prvním IVF po odběru dostala druhý den 39 horečky a prodlouženou kultivaci mi dělal DR jen kvůli tomu snížila jsem to po dohodě s DR paralenem a mám holčičku.
Chtěla jsem se zeptat Vás všechny mens jsem dostala v neděli a pořád krvácím přijde mi to divný po předchozích stimulacích jsem to mněla tak 3dny a konec tao nedopadne dobře. Jinak díky všem za podporu
Ejva: diky moc, ale spat moc nemuzu, zitra jdu na zkousku a musim se toho jeste hooodne naucit
Snad to bude dobry do pristiho tydne. Holky, diky moc
tak to se ti toho teda nakupilo holka, to je na prd. A nejde tu zkoušku odložit, aby ses teď mohla soustředit na uzdravení?
Blani, ja to vzdycky taky mela jen max 3 dny, ale nezoufej, vsechno bude dobry, musis verit ![]()
Ejva: Odlozit bohuzel nejde, tohle je uz muj druhy pokus a zitra konci zkouskove, takze nevim, na kdy bych ji odlozila
Je to naprd. Mam strach, aby se mi to zitra nezhorsilo, kdyz pojedu hodku salinou do skoly, pak pisemka, pak 2 hodky cekat nekde ve meste na opraveni a pak se jeste dozkusuji lidi, kterym chybel 1 bod…lidi je tam 60, takze to bude na dlooouho
a pak zas hodku salinou zpatky…a jak asi vsichni vime, v salinach obvykle lidi kaslaji, kychaji atd, takze to taky neni to prave orechove. No nevim.