Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Peto, zrovna to ctu.. nevedela jsem to, promin. Ale urcite to nic neni
a volala jsi tam, jestli je to normalni? 4.3. jdes na kontrolu.. to me budou mozna nedal transfer, jestli se tedy nerozhodnou pro prodlouzenou kultivaci.
memka píše:
Peto, zrovna to ctu.. nevedela jsem to, promin. Ale urcite to nic nenia volala jsi tam, jestli je to normalni? 4.3. jdes na kontrolu.. to me budou mozna nedal transfer, jestli se tedy nerozhodnou pro prodlouzenou kultivaci.
no volala, to vis, vcera jsem z toho mirne spanikarila, rekli mi, ze pri IVF je to opravdu „relativne“ normalni, nesmi se to jen zhorsovat, pokud jen obcas vypustim nejakou krev, tak snad by to melo byt v poradku a do par dnu ustat, hlavne mi naridili klid a pohodu, tak snad to bude dobre ![]()
my uz jsme tady o prodlouzene kultivaci mluvili a je to rozhodne lepsi - ale jen pokud to jde, jestli budes mit jen par embryjek 1-3, tak se u nich prodlouzena kultivace nedela, jestli vice, tak urcite to stoji za to, jelikoz se zjisti jestli se vyvijeji a pak se mohou vybrat jen opravdu ty, co 5-6 dni se vyvijeli a tak maji samozrejme sanci u Tebe „zustat“ ![]()
Carmen6 píše:
Ahoj Memko, vitam te u nasto se nam to tady pekne rozrusta
Peti, pokud mas na mysli to, co ja, tak to nehrozi, neprovozovali jsme to uz hodne dlouho
… no jo, ja jen myslela - trisla - nic jineho me nenapadlo
… no my jsme s manzou vyzkouseli par dni po transferu a prdlacky, ja s tim crinonem hrozne „drhnu“, tak jsme to vzdali, holt budeme muset pockat ![]()
..tak uz jsem si o tobe neco precetla z predchozich prispevku
tedy ale reknu ti,jsi strelec
ja sla na neschopnost uz od stimulace - vzhledem k narocnejsi praci a snazim se fakt odpocivat a ty letis dnes paaaa. Asi bych se nemela tak setrit ![]()
memka píše: ..tak uz jsem si o tobe neco precetla z predchozich prispevkutedy ale reknu ti,jsi strelec
ja sla na neschopnost uz od stimulace - vzhledem k narocnejsi praci a snazim se fakt odpocivat a ty letis dnes paaaa. Asi bych se nemela tak setrit
nene, jen se hezky setri, je to naprosto rozumne! … ja jsem nerozum a ze me si priklad neberte
… vsak si myslim, ze se ponaucim a priste budu cucet doma s nohama nahore a nazdar
… nehnu se az do porodu ![]()
Peti, to me mrzi, ze zase krvacis, snad to vazne nic nebude… ale hlavne musis byt v klidu. Vim, ze to dnes asi moc nepujde, kdyz budes litat a pak mimco, ale zkus se setrit, co to jde, myslime na tebe
nam prave zakazali sexovat aspon 7 dni po ET, tak jsme to radsi ani nezkouseli. A predtim jsme taky nemohli, pac me tak bolely vajecniky, ze se to proste nedalo ![]()
Carmen6 píše:Peti, to me mrzi, ze zase krvacis, snad to vazne nic nebude… ale hlavne musis byt v klidu. Vim, ze to dnes asi moc nepujde, kdyz budes litat a pak mimco, ale zkus se setrit, co to jde, myslime na tebe
nam prave zakazali sexovat aspon 7 dni po ET, tak jsme to radsi ani nezkouseli. A predtim jsme taky nemohli, pac me tak bolely vajecniky, ze se to proste nedalo
vidis, nam k sexovani nikdo nic nerekl, no teda, ja se musim priste mnohem vice „teoreticky“ pripravit
… no nic, ja myslim, ze to vse bude dobre, proste se nesmim divit, ze se telo vzpina, kdyz jsem mu tam prdla dva male prizivnicky, to se mu beztak vubec ale vubec nelibi ![]()
skritek Petra píše:memka píše: ..tak uz jsem si o tobe neco precetla z predchozich prispevkunene, jen se hezky setri, je to naprosto rozumne! … ja jsem nerozum a ze me si priklad nebertetedy ale reknu ti,jsi strelec
ja sla na neschopnost uz od stimulace - vzhledem k narocnejsi praci a snazim se fakt odpocivat a ty letis dnes paaaa. Asi bych se nemela tak setrit
… vsak si myslim, ze se ponaucim a priste budu cucet doma s nohama nahore a nazdar
… nehnu se az do porodu
tak tak, lepsi je byt doma v klidu, nez si to pak v pripade neuspechu vycitat ![]()
Peti, drž se!!
Memko já mám dlouhý protokol, který trvá cyklus a půl, takže před MS jsem brala prášky na utlumení vaječníků, od MS si teď stříkám ten sprej na utlumení až do příštího čtvrtku a od pátku budu teprve dávat injekce. My máme taky problém se spermiogramem. Do ICSI půjdeme určitě, ale ještě jsem od tom s doktorem nemluvili. Ale já to budu určitě chtít.
No a jak se při stimulce cítíš? A co děláš za práci, já chci být při stimulce taky minumálně doma, sama doma bych se zbláznila
skritek Petra píše:Carmen6 píše:vidis, nam k sexovani nikdo nic nerekl, no teda, ja se musim priste mnohem vice „teoreticky“ pripravitPeti, to me mrzi, ze zase krvacis, snad to vazne nic nebude… ale hlavne musis byt v klidu. Vim, ze to dnes asi moc nepujde, kdyz budes litat a pak mimco, ale zkus se setrit, co to jde, myslime na tebe
nam prave zakazali sexovat aspon 7 dni po ET, tak jsme to radsi ani nezkouseli. A predtim jsme taky nemohli, pac me tak bolely vajecniky, ze se to proste nedalo
![]()
![]()
… no nic, ja myslim, ze to vse bude dobre, proste se nesmim divit, ze se telo vzpina, kdyz jsem mu tam prdla dva male prizivnicky, to se mu beztak vubec ale vubec nelibi
zadny priste nebude, letos porodis dvojcatka a budes mit vystarano ![]()
Carmen6 píše:skritek Petra píše:tak tak, lepsi je byt doma v klidu, nez si to pak v pripade neuspechu vycitatmemka píše: ..tak uz jsem si o tobe neco precetla z predchozich prispevkunene, jen se hezky setri, je to naprosto rozumne! … ja jsem nerozum a ze me si priklad nebertetedy ale reknu ti,jsi strelec
… nehnu se az do porodu
tak to naprosto souhlasim ![]()
memka píše:Carmen6 píše:tak to naprosto souhlasimskritek Petra píše:tak tak, lepsi je byt doma v klidu, nez si to pak v pripade neuspechu vycitatmemka píše: ..tak uz jsem si o tobe neco precetla z predchozich prispevkunene, jen se hezky setri, je to naprosto rozumne! … ja jsem nerozum a ze me si priklad nebertetedy ale reknu ti,jsi strelec
… nehnu se az do porodu
tak tak, devcata, dlouhy bic a maly dvur na me! ![]()
Ejvi,
je mi fajn, drobet tlak na valecnikach, ale nic hrozneho.. a jehlicky do briska taky neboli - z toho jsem mela docela hruzu, ale zbytecne. Delam obchodniho zastupce, ale zrovna v tomto obdobi je toho dost a narocne, tak jsem nechtela nic riskovat, navic se maji injekce pichat ve stejnou (u me vecerni) dobu a ja bych byla porad nekde pryc a resit, abych stihla pichnout…ne, proste jsem sla na neschopnost, ale dostala jsem vychazky, takze to jde
po delsi dobe si alespon odpocinu ![]()
My ICSI musime.. mame tak mizerny spermiogram, ze vlasnte na vyber neni. Ale to uz je jedno, vse ostatni je stejne..
skritek Petra píše:memka píše:tak tak, devcata, dlouhy bic a maly dvur na me!Carmen6 píše:tak to naprosto souhlasimskritek Petra píše:tak tak, lepsi je byt doma v klidu, nez si to pak v pripade neuspechu vycitatmemka píše: ..tak uz jsem si o tobe neco precetla z predchozich prispevkunene, jen se hezky setri, je to naprosto rozumne! … ja jsem nerozum a ze me si priklad nebertetedy ale reknu ti,jsi strelec
… nehnu se az do porodu
vubec vubec vubec
![]()
Ahojky holky,
také jsem se vám sem vetřela, i když teprve od včera jsem zahájila celý proces IVF. Píchám si Puregon a ráno beru Prednison. Takže mě odběr čeká asi až tak nějak kolem 10.3.2011. Nezlobte se tedy, ale je tu plno prima informací.
Holky je možné, že mi už pobolívá břicho po těch injekcích?
Nebo je to tím, že jsem teĎ nesla 10kg balík? Snad jsem nic neudělala blbě. Ach jo, jsem fakt pitomá. ![]()