Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mafinnko a jak vis, kolik mas vajicek??
jakto, ze ja to nevim, jesli mam mit take 1.3. OPU (tedy jestli spravne rozumim, ze OPU je odběr folikul) ![]()
mně taky vždy říkal DR kolik mám folikul a podle UZ při 1 IVF mi jich nakonec dorostlo i víc než bylo na UZ.
jo taaak, no tak to mi rikal dnes, ze mam na kazde strane k deseti folikulum, ale pry ne v kazdym musi byt vajicko.. tak proto mi prekvapilo, ze Mafinna vi, kolik jich ma ![]()
no to nemusí, ale umně
1 IVF 7 odebraných a 6 ok = dvouletá holčička
2 IVF 2 odebrané a 2 ok
3 IVF 1 odebrané a 1 ok
já mám jeden vaječník tak mám málo vajec
a taky jsem stará 32 let
ale hus, jak stara.. ![]()
dekuji za osvetu, jeste se v tom tolik nevyznam ![]()
Jj myslela jsem folikuly, to se omlouvám
třeba mi taky ještě dorostou. Říkali mi, že reaguju hezky, tak snad je to dost 6 folikulů. Mám jen minimální stimulaci…a třeba mi ještě dorostou. Teprve stimuluji 4.den a jsem 7.DC. To mi přijde ažaž.
Jinak jsem taky stará 33 let
![]()
memko tak to máš o hodně víc než já ![]()
Blanka S píše:
zavádím si 2×2 a půlku prednisonu polykámchtěla jsem zavolat znova, ale bylo už obsazeno a nechtěla jsem se moc rozčilovat. Do Pronatalu chodím výhradně jen kvůli laboratoři jinak doktoři a sestry stojí za prd a chování mají ještě horší jako,že je obtěžujete konkrétně Vobořil a Slámová hrůza přijde mi to jak továrna na děti hlavně prachy prachy a prachy
Já na Vobořila a Slámovou ještě nenarazila, chodím do Pronatalu v Praze, ale třeba mě rozhořčilo, že nám v papírech MUDra zakroužkovala všechno co mohla aniž by se ptala zda o vše máme zájem
.
Jinak já dnes dobrala Utroš na srovnání cyklu a čekám na MS, minule došla až do pěti dní a pak mám ten 1.DC volat a objednat se na 2.DC, abychom podepsali papíry a vyzvedli si injekce a případné další léky na stimulaci
Blanka S píše:
já mám jeden vaječník tak mám málo vajeca taky jsem stará 32 let
Co bych měla říkat já, když se ve 35 letech s mažou snažíme o první dítko
Carmen6 píše:
Ahoj Stenatko,
ja taky beru Femibion, je pry nejlepsi. Kdyz citim, ze na me leze zanet mocaku (docela na to trpim), tak se zacnu dopovat Urinalem (nejlepe Urinal Akut) nebo susenyma brusinkama a vzdycky to prejde. Muze se to i v tehu![]()
Ja co neberu HA, tak mam pocit, ze jsem musela projit snad vsemi typicky zenskymi problemy
Takze dekuji za radu - zatim jsem to resila brusinkami a urologickym cajem.
Carmen6 píše:
Jen tak pro info: tusim 10.-13.3. je v Brne veletrh s detskyma vecma PRO DITE. To jen tak, kdybyste se chtely odreagovat
Carmen,
taky se tam chystam - proste VERIM. Sice nebudu nic kupovat - na to jsem moc poverciva - ale alespon si to prohlednu a posbiram info, letacky, slevicky… VERIM, ze s enam to povede a tak si to chci projit. Na nektere diskusi holky psaly, ze jim pohled na miminka, nebo tehu rve srdce. No ja mam v okoli 4 tehu a 12 miminek - takze si myslim, ze to preziju. a jestli neodolam a prece jen neco koupim, tak si porad muzu rikat, ze jako hodna teta jsem to prece koupila tem nenarozenym spuntum odvedle
Nikdo nemusi vedet, ze je to pro to nase budouci ![]()
skritek Petra píše:Ejva píše:
já si právě takové věci zakazuju, jako třeba dívat se na kočárky, který je pěkný atd. kupuju jen synovcům a neteřím, ale na své budoucí děti vůbec nemyslím v reálné podobě, takže zatím ještě nic. Ale věřím Peti, že až budu jednou vědět, že jsem těhotná, tak to taky bude na začátku těžké nic nekupovat a nedívat se na něco. Jak píšeš, do 12-ho týdne je riziko vysoké, ale neboj, ty to určitě zvládneš. Takže už klidně něco kupnezlob, nekoupim
je, decka a uz jsem vam rekla, ze pokud vse dobre dopadne, ze budeme rodit v kanade? fakt nam s manzou hrabe, ale vypada to, ze se v zari stehujeme na rok do kanady… jsem trooosku poverciva, tak si rikam, ze to vazne musim vydrzet
… ale sranda, ja vetsinou nakupuji on-line, jelikoz jsem porad mimo CR … a tak uz mam vytvorene nakupni kosiky na plno strankach a az bude duben, tak jen tuknu na „prejit k zaplaceni“
… ale do te doby nic
Peti, to snad neni mozne
Vy jste proste super - moc vam fandim. Kanada je skvela zeme - uz se zacinas ucit francouzsky ![]()
Ahoj holky,moc se omlouvám,že jsem se tu neukázala
,byla jsem ráno s 8letou dcerkou u doktorky,protože marodila.Na tu státnici v Brně jsem měla jít letos v červnu,ale mám pocit,že to nezvládnu
V březnu mne čeká poslední opravný pokus ze surdopedie a pak odevzdat do 10.dubna bakalářku.Mne cesta do MU Praha-Brno-Praha štve a nevím,jestli mám risknout na tu zkoušku?
Další věc ,už 3den slabě špiním něco jako výtok,al v Iscaru mi řekli,že to není nic,že to je úplně normální po ET.Že to může být,jak mi prováděli tenkým plastovým katétrem, který se zavede přes hrdlo děložní za jeho vnitřní branku do dutiny děložní.Prý si mám hlídat mezi 9.-10.dnem,abych opravdu silně nekrvácela,že to je vlastně jako by „potrat“
Takže musíme být všechny holky opatrné ![]()
ilona38 píše:
Ahoj holky,dneska jsem testovala 9 den po et a mám dvě čárky,sice je slabší ale je!!!Držím všem palečky,at to taky vyjde napoprvé
Ahoj Ilco,
velka gratulace - tak at se Ti bobisci pekne hnizdi ![]()
Peti,
to krvaceni me moc mrzi - ale urcite to nebude nic vazneho - nesmi!!! Vzdyt Ty tvoje bublinky se u Tebe maji tak hezky - uvidis - nebudou Te chtit za nic na svete opustit… Odpocivej a pokud to pujde, tak treba zkus zustat na „navsteve“ dyl. Hlavne odpocivej.