Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@jahoda 2 on tř. zvedne hlavičku na chvilku, když mu jakoby hladím záda nebo držím zadeček, prostě nějaká stimulace, potom trošku zvedne, ale i tak je to špatně bo dává hlavičku do strany. No ale snad lepší než nic..
@verunka slunicko Máš opravdu krásnýho kluka - ten zasněnej výraz… úžasný!
To bude jednou balič!
![]()
@ta Mišel @Lasislava1 @verunka slunicko
Holky, to máte moc šikovné děti.
To u nás bojujeme pořád s prdíkama, není to tak hrozný, neřve, ale po kojení se vždycky kroutí a občas sténá. Takže pořád rozháním prdy. Skoro celý den. Někdy se nestihnu ani najíst.
Spát mi taky moc nespí, přes den jen po chvílích, ale aspoň zase spí v noci, no… Takže kolotoč moc nežere, hrací deka - na ní vydrží chvíli a už pofňukává a lehátko nemám, bo mi ho doktorka nedoporučila. ![]()
Jo, a @slunce.v.duši - náš malej řve i v korbě, tak si z toho nic nedělej. Zrovna dnes jsem si vzpomněla na tvýho manžela, co říkal o vašem malým, a napadalo mě to stejný - nikam s ním nemůžu, protože v kočáru je prostě za trest…
Možná ho blbě oblíkám - je mu horko, nevím. Já někdy fakt ale nevím, jak ho oblíct… máte to některá taky tak ![]()
@verunka slunicko Neboj, toje ok.Ne to delala spatne jeste nedavno.Pak se zacela obracet a bylo to lepsi, ale ted kdyz je na brise tak rve jako das. A kdyz ji obratim tak se vsteka. Vsteka se tak i tak.
No ja treba delala, vse co je na zapinani na zadech zapinam popretoceni na brisko, zada utiram na brisku, a jeste jipisi cisla od 1do 20na zadicka prstem a rikam ji to.Pak sipred ni lehnu a delam kukykukykukyny a ona se utoho este rechta.Ale vzdalim se a rve. Takze neboj. Paseni konickuni dobre delala az na konci 3mesice.:-) Pak se mi v postylce zacela posouvat/couvat/vecnej rev,/,pak se obracela na bok s knouranim, pak pretacet na bricho, celkem ok, ale po pretoceni to je rev.Ale nejak se mi snad boji nebo co pretocit nazada.Tez nechapu.
Ma tendenci si na zadech pritahnout za kolena do sedu, al nejde ji t a rve taky.tak nikdy nevim jestli rve, ze neco chce nebo jstli nadava, ze ji to nejde.Kdo vi.
Ale neboj je to fakt normalka.Mate hraci deku?
@verunka slunicko
neboj má ještě spousta času, já to mám opačně Kubík mě až překvapuje jak už pomalu zvedá hlavičku, ale Tomík byl dlouho gumoví ležel jak pecka a ani milimetr nic, takže opravdu buď klidná ![]()
Jinak všechny zdravím, máme se fajn a máme už přes 5kg
k sobě se kluci chovají parádně, jen Tomík zlobí a hodně až mě to trápí. Začal se počůrávat a vzteká se hrůza. No nic snad to přejde ted nemám starší a mladší dítě ale spíš dvojčátka ![]()
Kubíka musím tak 2× denně dokrmovat sunarem a nutrilonem nestíhá se mi tvořit mléko jak mám zápřah.
Pak hodím aktuální foto, Kubík vypadá jak 3měsíční ![]()
@Smajlinka123 Ahoj,mame.
Zrovna mynuly tyden jsem byla s moc hodnou pani venku.Je z emimino a kupovala si ode mne nejake vecicky.:-) Je moc hodna a ma malou holcicku 2mesicni.No droboucke miminko.Ale neustale rve, vzpomela jsem si na nasi malou jak v prvnich 2,5mesicich rvala skoro nepretrzite. Rvala mi vsude, doma, v kocaru,vsude.Kdyz nam pak rvala nepretrzite i vecer a vstekala se, kopala a tak kolem sebe.Tak jsme ji proste nechaly vyrvat. A byl klid. Vecer mi celkem usina ok a spi celou noc.Ve dne mi do 6 tynu i spala po 10-15minutach 5-10min. a mezi tim mi furt rvala.Dr neDr. jsem vzala lehatko a byla v nem cely den nalezato a houpala jem a houpala. Nakonec mi pak i spala.
Ale houpat.:-) Pak jsem s ni zacela chodit a jezdit na dlouhe vylety a prochazky v kocarku a najednou se ji to zacelo libit.Pak jsem vitahla autosedacku a kolibala i v autosedacce, vzdy se mi tam dobre vyprdela a vykadila. Pakcestovala ve 2m. na hraci deku.Tam milovala kdyz jsme v DM koupily ten nafukovaci mic a snurkou privazaly 2cm nad brisko a ona se do nej trefovala vsim co ji napadlo. Takhle vydrzela cca mesic.Pak si zacela hrat i s jinymi hrackami a od te doby co zacela dobre videt tak zacela sledovat fotbal a hokej.
Takhle
![]()
A pk sem tky natolola paci rezimek, ted i rika i sama, ze chce spat, jinak je pretazena a rve jeste vic.Zkus kdyz zcne zivat 3×, mit cerveny oci, mnut si je, pochvily zacne rvat.Tak hned jAk zacne uspat.Kdyz neni vedro, zavinout a uspat. Nebude se lekat.Nebo ve vedru zavin jen v pline, ale ne do rychlozaviny, ale do pleny, duce k telu, delej ssssss, a houej. A uvidis do 5-10min. a bude spat jak vedne tak v noci.:-) Ale ve 4m mi to trosku prestalo fungovat/dostala se z toho a ebo bylo vedro/.Jinak dnes a vcera diy tomu spala odpolko 2h.:-) ![]()
@evaprochy Helet a nema zacpu? Natalka mela p Nutrilonu zacpu, tak jsme davaly jn Sunar.To zase mela zelenou stolici, ale uz je to ok.As bych nemichala dve mlika. ![]()
@jahoda 2 Jahů, díky za rady, vyzkouším.
To s tím fotbalem a hokejem jsi napsala hezky.
Jsem se nachechtala…
Jinak já moc ty dlouhý vycházky neužiju, protože každý dvě hodiny kojím, trvá to tak cca 40 minut i s přebalováním, takže mi zbývá zase do dalšího kojení hodinka a něco. Pak se vracím na kojení domů no… ![]()
@Ecil píše:
@slunce.v.duši Řekla jsi mu to přesně, dítě si musi zvyknout na změny prostředí, na lidi kolem… Jinak neví, co se děje a pláče. Bára je v akci skoro denne od svých 3 tydnu. Moji rodiče, prace (přijdu, zapomenu ji klidne kolegům a mažu na jednání), návštěvy, výlety, dovolené… Spí v různých prostředích, postylkach… Kam přijdeme, je středem pozornosti, hned se na každého chechtá. Myslím, za @1985bara tohle potvrdí. Jsou ženské, které tohle tvrdě odsuzují, ale podle mne zbytečně. Je na ni vidět, jak je strasně spokojena. Nejlepší je, kdyz někdo tuhle „výchovu“ tvrdě odsoudí a za půl hodiny se mne ptá, jestli nemám patent na pohodové děti a nepodělim se
. U Tebe je skoda, ze neřídíš, my jsme samostatná jednotka a chlap, kdyz chce, tak se přidá
Ono se to zlepší i u vás, Krasoň si postupně zvykne.
Ecilko napsalas to naprosto presne a verim, ze je to duvod, proc je mala takova pohidarka. Uz ji asi jen tak neco nerozhodi a kojila jsem ji snad na vsech moznych i nemoznych mistech (napr.pri cekani u vydejniho skladu nabytku, za volantem mezi ostatnimi auty
)
Taky ji v praci frknu kolegynim a letim na schuzi a pribiham vetsinou jen na kojeni
Jezdim nekam s ni skoro kazdy den a tatinek teda dost casto s nami. Brusle, kafco, nakupy, vylety, srazy s kamoskama a jejich mimcama… Kaja se teda rozhodne nenudi, ale zase pak celou noc pekne spi ![]()
@1985bara píše:![]()
To jsou bozi fotky! Musim ukazat Kaje, jestli by se ji nelibil takovej pohodar jako je ona
![]()
@jahoda 2
zácpu nemá kadí dobře i stolici má pěknou ty míchaná vajíčka. Ono to míchání není na dlouho míchám to proto že mu občas udělám u našich nutrilon co tam mám tak ho zdělám, když jsme u nich jinak mu dělám sunar.
@Leňásek27 píše:
S vlasama jsem odskákala obě starší děti a teď se toho úplně děsím. Nechala jsem si po xx letech narůst delší a nerada bych o ně přišla. Navíc se mi v těhotentví přestaly i tak moc mastit, že si je doslova užívám
Jojo v tehotenstvi jsem mela vlasy krasny a husty. Kdepak jsou ted ![]()
@Smajlinka123 Ja taky kolikrat nevim, jak Tobiaska oblict. Pocasi se meni jak na houpacce. U nas na horach uz je navic chladneji, rano i osm stupnu a odpoledne 15. Jsem zvedava, zda tu ted bude jeste vedro. V Tescu a Kiku zadne podzimni klucici bundy, budem muset do HM a CA do Nemec.
@Smajlinka123 A holcicich veci maji vsude vic a hezcich.
Co u vas?
@Smajlinka123 píše:
@ta Mišel @Lasislava1 @verunka slunicko
Jo, a @slunce.v.duši - náš malej řve i v korbě, tak si z toho nic nedělej. Zrovna dnes jsem si vzpomněla na tvýho manžela, co říkal o vašem malým, a napadalo mě to stejný - nikam s ním nemůžu, protože v kočáru je prostě za trest…Možná ho blbě oblíkám - je mu horko, nevím. Já někdy fakt ale nevím, jak ho oblíct… máte to některá taky tak
tož u nás se sporťákem snad celkem pokrok. včera jsem mu ho předvedla, jako špičkový podomní prodejce, vysvětlila jak je boží a že na mě může koukat přes okýnko a celkem i dobrý. přes den v něm byl na zahradě přes hodinu a večer sme jeli na procházku a taky byl v pohodě. ještě dneska to vyzkoušim, aby si fakt zvykl a zítra bych chtěla na celodenní výlet, tak jsem na to zvědavá
. manžela sem zaúkolovala aby někde koupil tu náhradní vložku, aby mi to tam bylo příjemnější.
tak zkus oblékat méně, náš je hodně horkokrevný a pořád spařený jak jetel. takže raději dam to co sobě a deku, kterou můžu kdyžtak sundat a nebo přes něj hodim jen látkovou plenu. ale na začátku jsem se taky bála, aby mu nebylo zima tak jsem vrstvila jak divá a časem mě to přešlo.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat