Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mihla To je úplně stejný jako u nás
Úplně, jak kdybych to psala já
A ty kecy tchýně, že babičky jsou na rozmazlování a my jí pořád říkáme, že kdyby se s nima prcek viděl jednou za 14 dní na návštěvě, tak samozřejmě, ale když se vidí denně, tak musí taky vychovávat.. Úplně k ničemu! Taky jsem s ním chodila vždy na procházky někam pryč nebo na výlety, do herničky a tak.. Ale teď s miminem je to složitější, takže ta zahrada by pro nás byla ideální. Ale my si nemůžem ani v klidu vypít kafe na terase aniž by nám tchýně hned nestála za zadkem nebo prcek neletěl za ní domů. Je to šaškec
![]()
Ale ty píšeš v minulém čase.. Tvůj prcek už je větší? Zlepšilo se to?
@lentilka297 píše:
@mihla To je úplně stejný jako u násÚplně, jak kdybych to psala já
A ty kecy tchýně, že babičky jsou na rozmazlování a my jí pořád říkáme, že kdyby se s nima prcek viděl jednou za 14 dní na návštěvě, tak samozřejmě, ale když se vidí denně, tak musí taky vychovávat.. Úplně k ničemu! Taky jsem s ním chodila vždy na procházky někam pryč nebo na výlety, do herničky a tak.. Ale teď s miminem je to složitější, takže ta zahrada by pro nás byla ideální. Ale my si nemůžem ani v klidu vypít kafe na terase aniž by nám tchýně hned nestála za zadkem nebo prcek neletěl za ní domů. Je to šaškec
![]()
![]()
Ale ty píšeš v minulém čase.. Tvůj prcek už je větší? Zlepšilo se to?
Po manželově několikáté promluvě přestala běhat věn, jakmile jsme se tam objevili, takže už synovi nebyla pořád za zadkem. Nebo šla ven za ním na chvíli a pak si šla dělat něco svýho a nás nechala na zahradě samotné. Ale nebylo to hned a manžel to musel x krát opakovat. Vysvětloval jí i to, že ho má třeba nechat si na zahradě hrát samotného a neběhat hned za ním, ona to totiž dělala tak, že kam on se hnul, tak ona hned za ním a pořád do něj něco hustila a nenechala ho nic udělat bez její asistence. Vždycky se pak sice trochu urazila, asi si to představovala jinak, jakože s ním bude pořád, ale to fakt nejde.
Teď je synovi 6, pořád si s babičkou rád hraje, ale už je to s normální frekvencí. Ale fakt to chce tu spolupráci babičky, že nebude tolik rozmazlovat a že vás nechá jako rodinu taky někdy o samotě.
@mihla U nás je to trochu jiné.. Synovi jsou 3 roky a za babičkou běhá sám od sebe. Prostě vylezeme na zahradu, on vidí tchýni rýpat se v záhonu a hned za ní běží celý šťastný a chce být jen s ní. Ona i když nemá čas, tak všeho nechá a věnuje se mu nebo případně syn jí chce pomáhat, ale se mnou už si hrát nechce, prostě jen babička. Jediná možnost, jak s ním trávit čas o samotě je buď vypadnout někam na hřiště (což se mi právě teď s miminem moc nechce) nebo být zavření doma a nejlépe se zataženýma žaluziema, aby syn neviděl ven, protože už jen když ji vidí z okna, tak začne hysterák, že chce za ní
Moc doufám, že to brzy přejde, ale spíš se to stupňuje, je na ni úplně fixovaný ![]()