Já chci za babičkou!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14079
7.9.11 10:51
monamina píše:
Jó, to je totiž druhá věc, která mě štve,když tam chodí. Jakmile přejde jejich práh, už má lentilky,kostíka,šušenku nebo někdy i druhý oběd!!! A to všechno se slovy „ale ona to chtěla“…

A to jí jako babička nechá v patnácti udělat piercing do nosu, protože to chtěla? :lol:
To maso bych třeba já z pusy nekompromisně nechala vyplivnout, jsem děsně háklivá na krmení z cizích talířů, nedej bože olizování zmrzliny nebo lízátka :poblion: - tchýně si s oblibou říká o ochutnávku a na moje odmítnutí tvrdí, že z dětí vyrostou sobci (ale se zdravýma zubama a zdravým zažíváním :lol: ).

Dobrý nápad je to několikadenní bydlení u babičky bez maminky. Babička i dcerka si ujasní priority a ještě rády pojedou podle tebe :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
7.9.11 11:23

díky všem

Moji rodiče jsou velmi rozumní, zatím všechny věci na kterých jsme se domluvili vždy přesně dodrželi ( jídlo, hry, spánkový režim, poslušnost atd. ) Vztahy máme nadstandartně dobré.

Spíš mi jde o to, aby děti věděli kde je jejich domov, a nechali je taky občas oddechnout.

a ještě jedna věc mě zajímá, teď se s nimi vidí tak 1-2 týdně, nezevšední jim potom ? Nebude to místo babička a dědy pro něj jenom dva starý lidi z přízemí ? Jak se vyrovnají s jejich stárnutím ( případně nějakou jejich nemohoucností či omezením )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
7.9.11 11:30

No tak úplně nechápu, proč je to špatně, že malá má ráda babičku, a už vůbec, že matka žárlí. Já bych měla radost, že moje dítě je oblíbené a mají ho rádi. Ono to brzo přejde jak u tebe, až porodíš tak i u malé, příjde škola, kamarádi atd a na babi si nevzpomene. Budeš je ještě posílat ať ze slušnosti jde bábi pozdravit.

• Citovat
  • Upravit
30
7.9.11 11:38
Jenika píše:
No tak úplně nechápu, proč je to špatně, že malá má ráda babičku, a už vůbec, že matka žárlí. Já bych měla radost, že moje dítě je oblíbené a mají ho rádi. Ono to brzo přejde jak u tebe, až porodíš tak i u malé, příjde škola, kamarádi atd a na babi si nevzpomene. Budeš je ještě posílat ať ze slušnosti jde bábi pozdravit.

Asi bys pochopila,kdybys zažila… Kdyby bylo všechno úměrné (bez řvu, bez vztekání, bez trhání od babičky), vůbec bych se tím nezabývala a posílala bych tam malou moooc ráda. Jenže zažívám každodenní muka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
7.9.11 12:13
monamina píše:
Jenika píše:
Asi bys pochopila,kdybys zažila… Kdyby bylo všechno úměrné (bez řvu, bez vztekání, bez trhání od babičky), vůbec bych se tím nezabývala a posílala bych tam malou moooc ráda. Jenže zažívám každodenní muka…

Souhlasím s monami. Takhle to od nás možná zní tak, že nemáme babičky rády a nechceme, aby se naše dítka s ními stýkali, ale když je to každý den s pláčem, vztekem … Čeho je moc, toho je příliš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.9.11 12:42
k acka píše:
monamina píše:
Jenika píše:
Asi bys pochopila,kdybys zažila… Kdyby bylo všechno úměrné (bez řvu, bez vztekání, bez trhání od babičky), vůbec bych se tím nezabývala a posílala bych tam malou moooc ráda. Jenže zažívám každodenní muka…
Souhlasím s monami. Takhle to od nás možná zní tak, že nemáme babičky rády a nechceme, aby se naše dítka s ními stýkali, ale když je to každý den s pláčem, vztekem … Čeho je moc, toho je příliš

Přesně tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 12:52
dalimil píše:
díky všem

Moji rodiče jsou velmi rozumní, zatím všechny věci na kterých jsme se domluvili vždy přesně dodrželi ( jídlo, hry, spánkový režim, poslušnost atd. ) Vztahy máme nadstandartně dobré.

Spíš mi jde o to, aby děti věděli kde je jejich domov, a nechali je taky občas oddechnout.

a ještě jedna věc mě zajímá, teď se s nimi vidí tak 1-2 týdně, nezevšední jim potom ? Nebude to místo babička a dědy pro něj jenom dva starý lidi z přízemí ? Jak se vyrovnají s jejich stárnutím ( případně nějakou jejich nemohoucností či omezením )

Pokud je maji děti rády tak jak píšeš tak nezevšední :wink: naopak, já těm svým někdy říkám, že je k babičce přestěhujem a budou to mít jednodušší než každý pátek stěhovat peřiny - naštěstí nechtějí, přece jen ví kdo je máma a táta :mrgreen: Otázka je co s vámi dospělými udělá dlouhodobé soužití pod jednou střechou.
U nás na baráku nejsou vztahy mezi jednotlivými patry ideální (spíš bych řekla horší), ale děcka to ještě vůbec nevnímají, ani ten nejstarší. A normálně respektují, že babi a děda mají i dost svých starostí, někdy jim není dobře atd. Nic jim extra nevysvětlujeme, prostě každý si potřebuje odpočinout a tak to je. A někdy se to obejde bez slz někdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
7.9.11 13:22
doriang píše:Pokud je maji děti rády tak jak píšeš tak nezevšední

No my dospělí to doufám zvládneme, budeme mít oddělené vchody + samostané topení, vodu atd, tak snad každý své soukromí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
7.9.11 13:35

Soukromí je vážně důležité, vidím to u nás. My ho v podstatě nemáme a tak možná o to je to ještě těžší. I když ono by snad ani nevadilo tolik, že chodí za babičkou, ale bohužel je tam ještě moje švagrová (manželova sestra) a s tou se opravdu nemáme rády!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.9.11 08:05
monamina píše:
Kačko: Tak u nás se sice babička (tchyně) neurazí na dlouho,ale kouká se na mě divně, když jí pořád něčím cpe a mně se to nelíbí.Jó, to je totiž druhá věc, která mě štve,když tam chodí. Jakmile přejde jejich práh, už má lentilky,kostíka,šušenku nebo někdy i druhý oběd!!! A to všechno se slovy „ale ona to chtěla“… nevím jak vám,ale mně se absolutně nelíbí,když je u nás po obědě a během půl hodinky do sebe láduje další velký oběd (knedlíky) u babičky. :poblion: Samozřejmě se mě nikdo nezeptá a já bych docela ráda vedla své dítě ke správnému a pravidelnému stravování,kdy se po obědě nechá vytrávit na odpolední sváču… Nebo jsem jednou vzala náš oběd k babičce,že se jako malá nají v klidu,když uvidí,že všichni jedí.. Měla zeleninové rizotko, babička měla knedlík s masem. Odešla jsem pro ubrousek a než jsem se vrátila, měla pusu narvanou masem!!!! Práskla jsem tenkrát dveřma a šla to rozdýchat, jinak bychom snad stavěli mezi náma plot,jak bych byla sprostá… :pocitac:

Nic ve zlém, ale s tím obědem jsi to musela čekat, že když u nich uvidí něco jiného, tak to bude chtít. Dyť se nic nestalo, bože, tak dostala kousek masa, ochutnala a mohla si normálně dojíst rizoto. Samík by vždycky upřednostnil knedlík s omáčkou před rizotem :lol: Neřeknu, kdyby jí to rizoto vzali, vyhodili a nakrájeli jí tam knedlík s masem :roll:

Já vím, že je tu cílem si spíš zanadávat, ale zase dělat kovbojku z každé prkotiny… :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.9.11 09:57
Angua píše:
Nic ve zlém, ale s tím obědem jsi to musela čekat, že když u nich uvidí něco jiného, tak to bude chtít. Dyť se nic nestalo, bože, tak dostala kousek masa, ochutnala a mohla si normálně dojíst rizoto. Samík by vždycky upřednostnil knedlík s omáčkou před rizotem :lol: Neřeknu, kdyby jí to rizoto vzali, vyhodili a nakrájeli jí tam knedlík s masem :roll:Já vím, že je tu cílem si spíš zanadávat, ale zase dělat kovbojku z každé prkotiny… :nevim: :lol:

Musím souhlasit - kluci chtějí ochutnat od kohokoliv, kdo má něco jiného než oni. A knedlíky mi klidně jedí samotné bez omáčky a bez masa. Já se pouze snažím (a nutím k tomu i okolí), aby kluci měli svoje jídlo snězené, než začne někdo jíst něco jiného než oni. A tatínkovi ani babičce nečiní problém počkat s druhým chodem, dokud kluci nesní svoje porce.

Příspěvek upraven 08.09.11 v 10:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.9.11 10:11
alifie píše:
Angua píše:
Nic ve zlém, ale s tím obědem jsi to musela čekat, že když u nich uvidí něco jiného, tak to bude chtít. Dyť se nic nestalo, bože, tak dostala kousek masa, ochutnala a mohla si normálně dojíst rizoto. Samík by vždycky upřednostnil knedlík s omáčkou před rizotem :lol: Neřeknu, kdyby jí to rizoto vzali, vyhodili a nakrájeli jí tam knedlík s masem :roll:Já vím, že je tu cílem si spíš zanadávat, ale zase dělat kovbojku z každé prkotiny… :nevim: :lol:
Musím souhlasit - kluci chtějí ochutnat od kohokoliv, kdo má něco jiného než oni. A knedlíky mi klidně jedí samotné bez omáčky a bez masa. Já se pouze snažím (a nutm k tomu i okolí), aby kluci měli svoje jídlo snězené, než začne někdo jíst něco jiného než oni. A tatínkovi ani babičce nečiní problém počkat s druhým chodem, dokud kluci nesní svoje porce.

S knedlíkama přesné - nedávno snědl 3 - vždycky si je namočil jenom trochu, jedl to prakticky suché a furt na mě volal „etě tam mám pidat kendik“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.9.11 10:18
alifie píše:
Angua píše:
Musím souhlasit - kluci chtějí ochutnat od kohokoliv, kdo má něco jiného než oni. A knedlíky mi klidně jedí samotné bez omáčky a bez masa. Já se pouze snažím (a nutm k tomu i okolí), aby kluci měli svoje jídlo snězené, než začne někdo jíst něco jiného než oni. A tatínkovi ani babičce nečiní problém počkat s druhým chodem, dokud kluci nesní svoje porce.

Jojo, v pohodě :-) Zapomněla jsem dodat, že jí tím masem zalepila pusu,udělala si z toho nerozžvýkatelnou kuličku (jako vždy ze samotného masa)takže to stejně bylo úplně zbytečné a šla to vyplivnout. V tu chvíli mě spíš naštvalo to,že to udělala v rychlosti za mými zády i přesto že věděla, že se mi to líbit nebude. Nevím,co tím chtěla dokázat no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
8.9.11 10:23

Nojo, naše babi zase klidně dá klukům sladké před obědem a pak se diví, že oběd už nechtějí jíst. Myslím, že tím nechce dokázat nic zvláštního. Prostě babičky mají vnoučátka rády a chtějí jim udělat radost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
8.9.11 10:24

A u nás je to přesně naopak. Když si už potřebuju oddychnout tak řev a prosení JÁ NECHCI K BABIČČE :zed: :zed: :zed: (mojí matce, ale ani se dětem nedivím). To je jediná pravá babička. Potom mají nebiobabičku „tetu“(přítelova maminka) k té jezdí rádi, ale ona na ně nemá moc čas. A potom mají mé babičky-2 prababičky a ty jsou suprové, ale staré :cry: A tebe naprosto chápu. Každý extrém je nezdravý a i mi by to hodně vadilo. Asi bych i žárlila :hug: Myslím si ale, že to přejde :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML