Já chci za babičkou!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
7.9.11 09:22

Kačko: Tak u nás se sice babička (tchyně) neurazí na dlouho,ale kouká se na mě divně, když jí pořád něčím cpe a mně se to nelíbí.

Jó, to je totiž druhá věc, která mě štve,když tam chodí. Jakmile přejde jejich práh, už má lentilky,kostíka,šušenku nebo někdy i druhý oběd!!! A to všechno se slovy „ale ona to chtěla“… nevím jak vám,ale mně se absolutně nelíbí,když je u nás po obědě a během půl hodinky do sebe láduje další velký oběd (knedlíky) u babičky. :poblion: Samozřejmě se mě nikdo nezeptá a já bych docela ráda vedla své dítě ke správnému a pravidelnému stravování,kdy se po obědě nechá vytrávit na odpolední sváču… Nebo jsem jednou vzala náš oběd k babičce,že se jako malá nají v klidu,když uvidí,že všichni jedí.. Měla zeleninové rizotko, babička měla knedlík s masem. Odešla jsem pro ubrousek a než jsem se vrátila, měla pusu narvanou masem!!!! Práskla jsem tenkrát dveřma a šla to rozdýchat, jinak bychom snad stavěli mezi náma plot,jak bych byla sprostá… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
7.9.11 09:26

Ahoj. Jak já ti rozumím. Já si doteď stěžovala, ale jsem na tom jak koukám ještě dobře. Malá taky tchýni zbožňuje, naštěstí nebydlí vedle nás nebo ve stejném baráku, ale asi 5 minut chůze od nás. Pokaždé, když jdeme poblíž (jakože procházíme často, nakoupit nebo na hřiště, do parku, vše máme směrem k nim), tak malá řve, že chce jít k babičce, já ji samozřejmě nevyhovím, ale malá je pak protivná a vydrží třeba celou cestu domů řvát. Když jdeme od nich, zase je řev, že nechce domů. Já se taky nedivím, babička ji cpe sladkým, rozmazluje, každou chvíli ve 3 letech nosí na ruce, ve všem vyhoví, má u nich víc hraček než doma. Kdyby jsme bydleli společně, dcera je tam taky pořád. Ale je zase pravda, jak tady už někdo psal, že když jsme někde mimo, nebo třeba týden u mých rodičů, tak si za celou dobu na babičku ani nevzpomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.9.11 09:28
Pájinka25 píše:
no holky já se tohohle bojím do budoucna :think: zatím je prcek malej, ale tchýně už teď pořád o něm mluví jako „moje láska“ a když ho něco trápí, pláče, tak mi ho bere, chce ho chovat, že u ní mu je nejlíp :pocitac: sotva kníkne, hned k němu letí a tahá ho. :pocitac: bojím se aby z něj neudělala rozmazlenýho fakánka :nevim: to, že soupeří o přízeň malého s mojí mamčou je smutný, ale smutnější je, že se chce rovnat se mnou. Ona je taky ten typ, co mu bude věčně stát za zadkem a ťu ťu ňu ňu. Moje mamča neudělá nic, co si nepřeju, ale tchýně si myslí, že jsem ho snad porodila jí :pocitac: :pocitac: :pocitac:

hmmm.. Tak jestli jsem svědkem rozmazlování, okamžitě říkám babičce, nedělej to! Sice je to jako bych mluvila do větru, protože když se malá bouchne,musí se přece jít honem rychle poňuchňat a politovat. Nejlépe jí ještě rozbrečet,aby se mohlo ňuchňat víc a víc!!!! :pocitac: Malá je jinak v tomhle v pohodě,když upadne nebo se bouchne, není uřvánek, snažím se jí k tomu tak vést. Babička samozřejmě naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
7.9.11 09:29

Jediné co nám zbývá je věřit v to, že to časem ty naše dítka přejde. Že za babičkou (babičkami) budou chodit rádi, ale budou se na nás maminy těšit a nebudou odcházet s pláčem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
7.9.11 09:31

Jsem myslela, že je to daň za to se bydlí pod jednou střechou nebo vedle , ale jak tak čtu tak to mže nastat i když babi bydlí jinde .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204

to ma zajímá, plánujeme společné bydleníá s mými rodiči. Starší syn se v babičce a dědovi vidí, je s nimi moc rád a oni s ním taky.
Lze nějak nastavit hranice, aby to bylo pro všechny únosné ? Máte s tím některé zkušenost ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918

Ale co mě opravdu štve je to, že když malá opravdu zlobí jakože hodně moc zlobí a nepomáhá už ani domlouvání a je u toho babička, tak dostanu jednu malou výchovnou na prdítko a to babička hned na ní ťuťuťu a to mě může vzít čert :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
7.9.11 09:32
dalimil píše:
to ma zajímá, plánujeme společné bydleníá s mými rodiči. Starší syn se v babičce a dědovi vidí, je s nimi moc rád a oni s ním taky.
Lze nějak nastavit hranice, aby to bylo pro všechny únosné ? Máte s tím některé zkušenost ?

Musíš si ty pravidla a hranice stanovit ještě než s nimi budete bydlet, protože pak už se to dá podle mě hodně těžko. Tak držím :palec:, ať jsi na tom líp než my ostatní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.9.11 09:40
k acka píše:
Jediné co nám zbývá je věřit v to, že to časem ty naše dítka přejde. Že za babičkou (babičkami) budou chodit rádi, ale budou se na nás maminy těšit a nebudou odcházet s pláčem :wink:

Asi nám nic jiného nezbývá…a já už na to dva roky čekám…a čekám… a čekám… a ono je to pořád stejné… a stejné…někdy i horší… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
7.9.11 09:43
dalimil píše:
Lze nějak nastavit hranice, aby to bylo pro všechny únosné ? Máte s tím některé zkušenost ?

Jansě když jsou obě strany toleratní a nejsou tvrdohlaví a nastaví si pravidla a kceptují je pak je to pohoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.9.11 09:50
dalimil píše:

Já už bych dnes věděla, že bych bydlení řešila o něco dál, než jen pár metrů od babičky. Nemůžu si stěžovat,jsme bez dluhů,opravili jsme starý baráček,který přítel dostal darem. Takže tohle, co tady řeším, je teď naše daň…
Určitě bych také stanovila pravidla hned ze začátku. Ale kdo může vědět, jaké to ve vašich vztazích bude či nebude… Já to tenkrát také netušila,co mě jednou bude trápit.. Sice můžeš stanovit pravidla, ale záleží,jak to prarodiče potom budou respektovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
7.9.11 09:50
dalimil píše:

Dali, neboj jasně že lze nastavit hranice, otázka je zda je bude druhá strana dodržovat :lol:

já tady s tchánovcema v baráku bydlim už 12 let a mohla bych o soužití napsat román na pokračování :-D po narození Jiříka to byl totiž s tchýní lítý boj kdo z koho a já vyhrála :wink: strašně důležitý ale je, aby Váš chlap stál na Vaší straně …jinak Vám garantuju, že to nedopadne dobře …ted´když je Jiříkovi 7 let a narodil se nám druhý syn už je naštěstí klid a dokonce se s ní dá i normálně bavit (což dřív fakt nešlo)…jelikož svou opičí lásku napřáhla směrem ke švagrovo malý, které je tady u ní nasazená neustále (jelikož rodiče na ní tak trochu kašlou ..ale to je jiný příběh) a já mám svatej klid 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.9.11 10:26

Dali, neboj jasně že lze nastavit hranice, otázka je zda je bude druhá strana dodržovat :lol:

já tady s tchánovcema v baráku bydlim už 12 let a mohla bych o soužití napsat román na pokračování :-D po narození Jiříka to byl totiž s tchýní lítý boj kdo z koho a já vyhrála :wink: strašně důležitý ale je, aby Váš chlap stál na Vaší straně …jinak Vám garantuju, že to nedopadne dobře …ted´když je Jiříkovi 7 let a narodil se nám druhý syn už je naštěstí klid a dokonce se s ní dá i normálně bavit (což dřív fakt nešlo)…jelikož svou opičí lásku napřáhla směrem ke švagrovo malý, které je tady u ní nasazená neustále (jelikož rodiče na ní tak trochu kašlou ..ale to je jiný příběh) a já mám svatej klid 8-)

Tak na to já taky čekám - až švagrová porodí babičce vnouče (bude to vlastně vnouče od dcery), my budeme mít klídeček a nebude se na naši dceru tolik upínat :mrgreen: Jenže si švagrová pořídila psa :roll: .............

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 10:39

Nečetla jsem celou diskusi, ale mám tchýni hned o patro níž a pod ní ještě babičku (maminku tchýně).
Děti tam taky chtějí být pořád… sotva přijdem ze školy a školky už se ptají jestli můžou za babičkou. Naštěstí babi pracuje, takže většinou chodí z práce později než my.
Hlavní mi přijde vytyčit si pravidla s babičkou. Dát jí na srozuměnou, že bys ráda někdy měla dítko i doma a že by bylo fajn, kdyby občas dceři řekla „teď nemám čas, přijď až zítra.“
Ze začátku to bylo pekelný, ale postupně jsme třeba zavedli, že ve všední dny jsme doma a k babi se chodí pouze večer na Animáčka (my nemáme televizi), případně pouze pokud si pro ně babi přijde sama. Víkendy je necháváme běhat jak chtějí, ale zase jen pokud se zeptají a babi s tím souhlasí.
Jinak režim je u babičky taky trochu jiný, ale děcka se prostě naučily, že doma je to tak a tak bez ohledu na to jak je to u babi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 10:42
dalimil píše:

Hlavní podle mě je, aby babička i děda byli schopní říct vnoučkům „dnes ne“ Ono je to těžký, moje tchýně se to naučila až po roce a půl společného soužití, ale to je asi jediný způsob jak to ukočírovat, aby babi s dědou neměli pocit, že jim vnuky berete a zakazujete k nim chodit a vy zase, že babi a dědu využíváte tolik, že to až hraničí se zneužíváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí