Já chci za babičkou!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5052
3.2.14 21:45

Taky nechápu, proč tam tedy chodíš…

Já mám prarodiče na písknutí taky za rohem, ale je to ocuť pocuť. Starší 5 let miluje mojí mámu a já jsem šťastná jako blecha… mladší 1 rok miluje můj táta Týně je to zatím šumák… já jsem šťastná, že si vklidu uklidím a nakoupím, uvařím a děti mám venku a pak mají odpočatou mamku co na ně neřve.

Žárlit? to fakt nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
3.2.14 21:48

@terinka4444 Tak tohle rozhodně dle mě není pravda, že prarodiče nemají vychovávat. Jak jsem psala, kdyby jsme tam chodili 2× do měsíce na odpoledne, tak samozřejmě na výchovu z jejich strany nebude příležitost, čas a ani to nikdo po nich nebude chtít. Ale pokud jsme tam se synem skoro furt, tak to nemůže být založeno pouze na rozmazlování. A proč tam chodíme? Jak jsem psala, jsem s ním sama, jeho otec o něj nemá zájem stejně jako nikdo z jejich rodiny, moje sestra s rodinou bydlí 250km od nás, takže syn má jen mě a mé rodiče. To je hlavní důvod proč tam chodíme. Nechci aby byl pořád jen se mnou sám doma. Navíc taťka už se rok léčí s leukémií, tak i to je důvod. A celkově, chci tam chodit, je mi tam líp než když sedíme sami dva doma, ale posledních pár měsíců bylo už neúnosných, jak tam návštěvy probíhaly. Když se tam dva dny neukážeme, tak už jsou telefony a skype a nevím co, kde jsme a kdy příjdeme a co děláme, že se nestavíme. Naši sem chodí 1× do roka na narozeniny, jinak prostě zvednou telefon ať příjdeme, když nepříjdeme, tak je babi uražená, ale rozhodně ji to nedonutí, aby přišli sem nebo aby si kluka vzali sami. Tohle je těžké se tady o všem rozepisovat, ale jen jsem tím chtěla říct, že každá situace je jiná a rozhodně to nejde hodit všechno do jednoho pytle, že je úchylný žárlit na rodiče. Úchylný to rozhodně není. Záleží na všech, jak na rodičích tak i na prarodičích, jaké vztahy tam fungují. Všude říkám, že mám ty nejlepší rodiče na světě, vážím si jich neuvěřitelně moc, ale ten poslední půl rok to babi opravdu přeháněla a nebylo to dobré k ničemu, to říkal i děda i moje sestra, všichni jsme jí to říkaly, že tím ubližuje všem, kluk nechtěl za nikým jiným a s babi měl totálně omotanou kolem prstu a moc toho využíval. A teď je situace úplně jiná a stačilo málo - občas se naučit říct vnukovi „Ne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
3.2.14 21:56
@Blanka S píše:
já jsem šťastná, že si vklidu uklidím a nakoupím, uvařím a děti mám venku a pak mají odpočatou mamku co na ně neřve.

Ano, také bych byla šťastná, že si můžu v klidu uklidit a odpočnout si, ale bohužel. Naši si ho sami nevezmou. Když řeknu, že dneska tam nepůjdu, protože mám práci doma, tak mi mamka řekne „Hm, tak příjďte zítra“. Proč tam s ním chodím, když mi to nevyhovuje? Protože jinak bych s ním stejně byla buď doma nebo možná někde na návštěvě, ale rozhodně by nebyl u našich sám, protože do toho se našim nechce. Takže tady jsi spletla dvě věci. Neříkám, že bych žárlila na rodiče, že mi hlídají vnuka. Oni nehlídají, takže v tomhle směru na ně žárlit nemůžu. A že tvoje děti mají odpočatou mamku? To moje dítě bohužel nemá, ale nenadělám nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
3.2.14 22:36

Naprostý souhlas s terinkou4444, no a hlavně, nedělejme z toho vědu. Děti brzo pochopí, že co projde u babky, neprojde doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
4.2.14 09:44

@medun dekuji za pochopeni @terinka4444 nevim co ti na tom prijde nechutnyho! Nevim jak by se tobe libilo kdyby se ti v noci dite budilo ze spani a dostavalo zachvaty breku, ze chce babicku a ze ja mam jit pryc…Ja mam svoji mamu moc rada, mame skvely vztah a jsem rada, ze i moje dcera, ale mrzi me, ze jsem odsunuta na druhou kolej, kdyz je moje mamka na obzoru. Bydlime 10 min.od sebe, takze se kazdy den vidime. Nesmim nic, oblect, umyt, ani kocarek nesmim vezt :) a koupat uz vubec ne. Mamka ji sice vic povoli, ale v ramci mezi a to je samozrejmy…Ja jsem do tohoto clanku napsala z toho duvodu abych dostala trosku podpory od ostatnich maminek a ze v takove situaci nejsem sama, takze moc vam holky (krome terinky4444) dekuji :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
4.2.14 09:55

@Sussane Určitě v tom nejsi sama :) Jo, v tom vození kočárku taky nejsi sama :) To by mě taky vždycky omyli, když má histerák že držím kočár já a ne babi a to třeba jen na chvilku při nastupování do busu nebo když babi telefonuje apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
4.2.14 10:15

@Kamila Jakub Promiň, to je asi mimo, ale nechápu proč vysedávat každý den s dvouleťákem u rodičů, kor když tobě to nevyhovuje. S dvouletým dítětem se dá přece trávit čas uplně jinak, než někde sedět, naše holky od dvou let chodí na cvičení s rodičema, chodíme na dlouhé procházky, nebo do dětských center, kde se učí něco vytvářet :nevim: Mě by z tohohle brzo hráblo

• Citovat
  • Upravit
69235
4.2.14 10:21

@Sussane nelíbí se ti jiný názor. Hm, jen souhlasný kývání, tak jo, klidně si dál žárli na to, že tvoje malá má ráda tvoji babičku. Bezva. Rozumný člověk ocení nesouhlasný ázor, přečte ho a zapřemýšlí. Tak nic, jsi fakt chudák, hrozný, takový odsunutá na vedlejší kolej, je to nespravedlivé, malá by měla uvažovat a ne tě takhle odsouvat a ubližovat ti. Je to fakt děsný, co se ti děje a ty jsi chudák, že musíš mít takové pocity.
Karma, ti něco říká? A jednou taky budeš babičkou, a tvoje malá v tvé pozici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
4.2.14 10:30

@terinka4444 zajimalo by me jak je to u tebe? Co tve dite jak to ma s babickama???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.2.14 10:42
@Sussane píše:
@terinka4444 zajimalo by me jak je to u tebe? Co tve dite jak to ma s babickama???

jak to má moje dítě s babičkama? Ráno otevře oči, vezme si oejska, vyleze z postele, vezme telefon, a řve babíbabí, takže musíme babí volat, bydlí vedle v baráku 5metrů od nás, babí přijde, když chce odejít, dítě řve, jdeme ven, než si obuju boty, dítě je u babí v chodbě a řve, když ho táhnu ven. Jíst chce zásadně s babí a to nikoliv zeleninu, ale ty boo(bonbony, z kterých já kvetu a bybí má plný šuplík. Ona chce i na záchod chodit s babí, babí asi umí líp utřít zadek. Jo, starší právě měla první vysvědčení, samé jedničky, tak jsme jí řekli, že půjdeme odpoledne do mekáče na oslavu, jinak tam nechodíme a ona to má ráda, kdo jí to asi naučil?, a odpověď byla, že ona už jde s babí a dědou. Že už t mají domluvené.
Babí a Děda jsou bohové nesesaditelní ze svého trůnu, holky je milují, já někdy koukám z okna, jak si hrají a vidím tu lásku mezi nimi. A říkám si, že jsou moje děti šťastné děti, protože mají takové prarodiče.
Rozhodně nežárlím, nezávidím, neužírám se, necítím se nedoceněná. Já jsem mámou, jsem nejdůležitějším člověkem v jejich životech. A nečekám vděk a upřednostňování od svých dětí.

Když mě točí jejich výchova, spíš nevýchova, o výchově nemůže být řeč, snažím se to korigovat, protože jsou s nimi denně v kontaktu, stejně je mi to houby platné. A světe div se, obě děti od mala ví, že u mě je to tak a u babí onak, že je zbytečné zkoušet móresy alá babička, protože to u maminky neprochází, tak to ani nezkoušejí. Tož tak to vidím já.
A je mi líto všech dětí a babiček, na které mají potřebu jejich mámy a dcery žárlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
4.2.14 11:03

@terinka4444 krásně si to napsala. Ale prosím tě buď té lásky a ochoty a neodsuzuj hned někoho když ho neznáš! Jsem ráda za každý názor, ale z tvého pohledu jsem nějaká chuděra, která žárlí na svou dceru a mámu, což určitě nejsem! A víš co nebudu se tady s tebou hádat ani o tom s tebou diskutovat. O karmě mi nemluv, moc dobře vím co to znamená. Jen mě mrzí, že tady někdo něco napíše, napíše jedno blbý slůvko a je za to hned odsouzen. Ale tak každý jsme nějaký, že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
4.2.14 11:22

Podle mě žárlivost a žárlivost jsou dvě rozdílné věci. Jedna je taková, kdy vidíme rudě před očima a ta druhá je taková ta malá, jemná kdy víme, že je všechno v pořádku a nic se neděje, ale prostě to naše ego ji tam má a vypouští ji ven i když my sami ani nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.2.14 11:32

Hele, já mohla reagovat jen na to, co jsi napsala v prvním příspěvku a to tam bylo napsáno jen, že mají úzký a vztah a doslova : Já mám svoji mamku moc ráda, ale trošku žárlím, že malá není závislá tak na mě jak na ní…

A prostě říkej si co chceš, ikdyž to třeba většina chápe, já to prostě nechápu a je to pro mne smutné a nepochopitelné. Ještě bych to mohla pochopit, pocitově, kdyby to byla tchýně, ale vlastní máma? Vlastní maminka a vlastní dcera?

Víš co říká moje maminka, že ta vnoučata miluje stejně, jako miluje své děti, že si to neuměla představit, jaké to asi bude, když jsem byla těhotná, ale když se pak narodila a ona ji měla v náručí, říká, že ta láska je stejná. Vztah k dítěti a dítě k tobě se buduje, takže pokud jste ještě u vašich bydleli, to pouto je silnější než u víkendové babičky.

Problém bude v tvé nejistotě, protože třeba mě ani nenapdane, že by moje pozice matky mohla být jakkoliv ohrožena. A ani tvoje pozice mámy není ohrožena, nijak, a už vůbec ji neohrožuje tvoje máma, ona je babičkou a ty mámou, tak to je a vždycky bude. navíc, malá byla od miminka zvyklá, že babí je součástí její smečky, teď to tak není, tak je nažhavenější.

Znáš karmu, to je fajn, od té doby, co znám karmu a přemýšlím, jednodušeji se mi chová vůči okolí, všechno se ti jednou vrátí. A tak já vychovávám své děti, tak doufám, že mi to pak jednou moje děti vrátí a já budu moct ke svým vnoučatům bez pocitu, že by má dcera na mě mohla žárlit a mohlo by jí vadít, že se se svou vnučkou milujeme a dáváme si to najevo.

Můžu ti odkývat, že máš pravdu, můžu, celkem jsi cizí člověk, je to stejně jedno. sem tam, když mě uvidíš v nějaké diskuzi, tak vzpomeneš, jak jse tě vytočila, ale to je asi tak všechno, ale tím, že nesouhlasím, možná zapřemýšlíš, až příšě uvidíš malou s babičkou, možná se na ně podíváš a řekneš si, že až jednou budeš babičkou, taky budeš chtít, aby tě tvoje vnouče takhle zbožňovalo a že tvoje pocity z druhé koleje jsou úplně zbytečné. Třeba jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
4.2.14 11:38

@terinka4444 prprpr já jsem nikde nepsala, že si myslím nebo cítím, že moje pozice matky je ohrožena. Tak toto by mě ani ve snu nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
4.2.14 12:48

@Kamila Jakub My jsme s mojí 2 letou dcerkou taky denně u mojí mamky která bydlí o patro níž.. my sice máme tatínka ale jakmile jde do práce nebo něco dělá tak jdeme aspon na chvíli dolů protože malá taky chce pořád babí.. ale musím říct že naštěstí je moje mamka opak té tvojí i ona sama mi řekla že jí nebere jako svojí vnučku ale jako vlastní dceru chová se k ní stejně jako se chovala ke mě když jsem byla malá.. takže když jsme u ní na záchod sní chodí ona někdy já záleží kdo se zrovna zvedne.. máma nemá problém dcerce něco zakázat a už několikrát od ní dostala přes zadek nebo přes ruku.. je moc dobře že už se to srovnalo a tvoje mamka si to musela zkusit i bez tebe já stebou souhlasím stím že prarodiče by neměli jen rozmazlovat opravdu to k rodičům není fér proto jsem opravdu štastná že v tomhle je moje mamka jaká je a umí k ní být i příšná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí