Já chci za babičkou!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4933
10.10.13 14:04

@Tersuita no úplně jak píšeš…u mý mamky by mě to asi ani nenapadlo. ale moje mamka k tomu přistupuje přesně dle mých představ..miluje ho až to hezký není ale patlat čokoládu po zdi si prostě nenechá a když dělá něco přes hranice tak mu vyčiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
983
10.10.13 14:43

@zrzule23 Tak to moje mamča je taky ráznější - nás je 5 sourozenců a navíc učí na 1.stupni základky, takže není z dětí tak poprděná a kromě citu pak přidává i výchovu, ale nejsem si jistá, že je v tom jen tenhle faktor, myslím si, že na mě má vliv i prostě to, že jedno je moje maminka a jedno tchýně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
10.10.13 14:58

@Tersuita no to je 100%…u mě to je taky rozhodující :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
miselka666
10.10.13 21:38

Ahoj, nečetla jsem cleou diskuzi, ale přispěju také :)

My máme taky s malu takové stavy, Lei je rok a jakým způsobem si určuje s kým chce být, je až nehorázné… Bydlíme s tchánovcema v jednom baráku a dost mi to leze na mozek… :zed:

Jak vidí babi nebo dědu, začne za nima běžet a jak ju nepustím tak to je hukot-začně řvat, vztekat se, hystericky brečet…Když ji chci od nich po chvíli vzít tak musíme hrát nějaké divadlo jinak je to s řevem…

Upřímně, vím že sem v tomhle zaujatá páč tohle už dělá i u mých rodičů, že jak jde můj tatka někam do sklepa třeba, tak spustí hysterák, ale v tomhle momentě mi to nevadí :D

Ani mi nevadí když ji dají třeba piškot když má jíst nebo když udělají něco a nezeptají se mě, beru to úplně v klidu. A když se mi něco nelíbí, normálně na rovinu řeknu a tatka to pochopí a už to nedělá, plně mě respektuje jako matku Lei.

Ale jak spustí ten svůj hysterák doma, tak se mi otevírá kudla v kapse, nechci aby na ně byla tak natřepaná, aby za mnou nehctěla jít a chtěla zůstat s nima :( Přijde mi jakoby mě v té chvíli nechtěla… a je mi to pak líto :(

Snažím se si říct, že to dělá i u našich jsem ráda že se mají rády že oni by pro ni cokoli udělali, nedokážu si představit že by ju neměli rádi a nechtěli ju nahoře, ale tenhle extrém mě se.re už taky :D

Vážně nevím co dělat, aby mi to nevadilo…

• Citovat
  • Upravit
4933
11.10.13 08:22

@miselka666 tak to vítej v klubu..naprosto chápu tvoje pocity.

no já začala dělat to že když spustil hysterák tak jsem nepolevila..prostě se jde domů a nazdar. už je to o dost lepší. jen prostě když je na blízku bába tak já neexistuju :oops: :oops:

a upřímně…měla jsem takový stavy že jsem mojí mamce břečela do telefonu že mám tchýni radši než mě a fakt jsem přemýšlela nad tím jestli mě má rád… :zed: :zed: no jo jsem pako no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
3.2.14 20:37

Ahoj maminky, taky jsem nečetla celou diskusi, ale zajímalo by mě jestli to někdy přejde. Malá má 3 roky a je na mojí mamce úplně závislá. Když se malá narodila, tak jsme dva roky bydleli u našich a ta si k mojí mamce vytvořila takový vztah, že když je malá s ní, tak já jdu úplně stranou. A když jsem někde venku s mamkou a malá má jít domů, tak řekne, že chce jít k babičce a když jí to nedovolím, tak spustí strašný řev. Já mám svoji mamku moc ráda, ale trošku žárlím, že malá není závislá tak na mě jak na ní :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.2.14 20:41

My bydlíme od mých rodičů 100 km, takže se vídáme opravdu hodně sporadicky a starší dcera (5) babičku taky zbožňuje. A když se doma zlobí nebo je unavená nebo nemocná, taky chce babičku. Dokonce si vzpomene i uprostřed noci. Nedivím se jí, já mojí mamku taky zbožňuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.14 20:44

Žárlit na vlastní mámu, která je milující babičkou, kterou dcerka zbožňuje je totálně mimo, úchylný. Představ si, jak jsi jednou babičkou, tvoje holčička má miminko, prý ta ládka, říká moje maminka, je srovnatelná, miluje svoje vnučky jako milovala nás, a ta tvoje holčička žárlí na tebe, že tě má vnučka ráda. Já pro tohle nemám pochopení, moje děti mají bybičku vedle v domě, milují ji, i s dědou, a oni milují mé děti, mohou k nim kdykoliv chtějí, jsem šťastná, že se mají, už jsem to psala několikrát, prarodiče jsou nesmírně důležití a každý člověk, který miluje to dítě, jeho život obohatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
3.2.14 20:48

@Sussane Prosím, dopřej ten luxus nádherného vztahu svojí dcerce i babičce, co by jiný ženský za to daly, kdyby jejich dítě mělo milovanou babičku. Myslím, že pro děti je přínosný, když jsou v kontaktu s někým navíc než jen s rodiči, když mají možnost být s někým ob generaci. Nevím, jak daleko bydlíte od sebe, jak často se dcera s babičkou vídá, ale myslím, že časem to přestane být tak intenzivní. Malá půjde do školy, neuvidí třeba babičku tak často apod.
Mí synové moji mámu taky zbožňují, mě mají na háku, když jsou s ní, ale já to beru jako pozitivum. Můžu je k ní kdykoli dovézt, sobě dopřát prázniny a vím, že synové budou šťastní jak blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
3.2.14 20:53

@terinka4444 no to je docela drsný mě to teda úchylný ani tak mimo nepřipadá. Prostě jsou to lidský pocity a ona nikde nepíše nic ošklivýho jen, že trošku žárlí, když se malá dožaduje babičky víc než jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
3.2.14 20:54

@Sussane Tak babičky jsou prostě oblíbenější, protože jsou rozmazlovací :) Aspoň teda předpokládám, že to budete mít podobné - maminka dělá nepopulární činnosti (případně k nim nutí) jako je stříhání nehtů, úklid, odvlékání z hřiště apod. Babička má víc času, víc se s dítětem maže a na ty nepopulární věci dojde málokdy.
Neber si to k srdci, nejsi tu kvůli tomu, abys byla oblíbená, ale abys dceru dobře vychovala a postarala se o ni. To se halt s oblibou občas tluče.
Jak píšou holky, buď ráda, že takovou babičku máš - máš kam odložit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.14 20:56
@medun píše:
@terinka4444 no to je docela drsný mě to teda úchylný ani tak mimo nepřipadá. Prostě jsou to lidský pocity a ona nikde nepíše nic ošklivýho jen, že trošku žárlí, když se malá dožaduje babičky víc než jí.

drsný je žárlit na vlastní mámu a vlastní dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
3.2.14 21:00

Staršímu synovi budou dva, k mým rodičům jezdí 1× měsíčně na víkend od 6m, teď je to občas častěji. Když se tam jentak zastavíme, tak většinou nechce domů, když naši můžou (nejdou druhý den do práce), tak si ho tam nechají a druhý den přivezou. Každopádně každý návrat domů je stejný. Táta mi ho doveze, zavře dveře a malý spustí totální hysterák, všude nudle, válí se po zemi, kope, řve, mlátí mě a strká do mě :roll: klidně hodinu…pak se oklepe, běhá tu, směje se a vše OK. Během týdne se na babi a dědu pořád ptá, chce si prohlížet fotky s nima. Uznávám, že mě zamrzelo, že si po mně ani nevzdechne, ale na druhou stranu jsem za to ráda, jsem ráda, že je má rád. Rodiče od manžela v podstatě nezná, vídá je tak 3× do roka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
3.2.14 21:25

Jsem s dvouletým synem sama a naši bydlí pět minut pěšky od nás, chodíme tam tak 4-5× do týdne na odpoledne, samy si ho moc neberou, z 99 procent jsem tam i já. Což je kámen úrazu, já tam funguju na zákazy, příkazy, nočník, oblíkání, které k smrti nenávidí, babička tam funguje na papání, které syn miluje, na hraní, na blbosti apod. Kdyby jsme tam chodili dvakrát do měsíce, tak je to samozřejmost, že já tam musím fungovat jako rodič a usměrńovat ho a oni jsou na „rozmazlování“, ale chodíme tam fakt skoro každý den tak na čtyři hodiny a to vážně nejde, abych tam byla já pořád za špatnou a syn se chodil vyplakat k babičce a žaloval jí na mě, za mnou vůbec nechtěl, nechtěl si se mnou tam hrát, jen s babičkou za ruku nebo se nechat chovat. Nechtěl chodit domů, to byly neuvěřitelný scény a o vánocích to vyvrcholilo docela velkou hádkou. Mamka to vykládala návštěvě a samozřejmě to brali s humorem. Po návštěvě jsme se k tomu vrátily, řekla jsem jí, že mě to vtipné nepříjde a že by jsme s tím spíš měli něco dělat, protože mě už z toho bylo fakt do breku. Mamka mi na to řekla, že být jeho máma, tak mu při vztekání, že nechce jít domů, vylupala zadek a že by byl klid. Tak to mi ruply nervy úplně, pohádali jsme se, já brečela, protože už toho bylo fakt moc. Mamka mu absolutně nic nezakáže, neustále ho chová, nosí, krmí, dělá z něj úplný miminko a když je s něčím problém, tak se podívá na mě, ať já to vyřídím, ať mu to zakážu apod. Večer před tou hádkou jsme tam i spali, přijela tam i ségra s rodinou, tak jsme tam byli všichni. My máme doma jen sprcháč a naši mají vanu, takže když jsme u našich přes noc, tak syn je celý den natěšený na koupání, ve vaně to miluje. No a ten večer jsem řekla, že se jdu vyčůrat a půjdeme se koupat. Odešla jsem na wc a babi toho hnde využila, syna svlékla a šla s ním do vany, ten v tu chvíli samozřejmě ucvrkával blahem… Nebylo by na tom samozřejmě nic špatného, kdyby asi po deseti minutách, kdy voda už byla skoro studená jsme řekli, že půjde už z vany a babička ve vteřině opustila koupelnu, ať si ho vytáhnu já. Do vany co miluje ho dá babička a z vany co samozřejmě nenávidí, tak ho mám vytahovat já. To byla taknějak poslední kapka, do druhého dne jsem to ještě vydržela, ale druhý den po té návštěvě jsem bouchla a šlo to všchno ven. Když mi řekla, že by mu dala na zadek při vztekání že nechce jít domů, tak jsem totálně nechápala. Zase mě postavila do role té špatné, že ho táhnu domů a navíc mu ještě dám na zadek. Syna nerozmaluji, ví moc dobře co to je dostat na zadek, ale v téhle situaci, kdy mi řve že se mnou nechce jít domů a že chce být s babi mi příjde totálně mimo názor, že mu ještě mám já dát na zadek. No nic, hádka proběhla, já kvůli tomu celý odpoledne a celou noc probulela, protože už jsem nevěděla kudy kam, to fakt bylo neúnosné. No, tři dny na to jsem dostala brutální angínu, horečky skoro 40, takže syn šel k babi a dědovi. Poprvé, co tam byl sám, oni nikdy moc neměli zájem, aby ho hlídali sami, abych tam nebyla já. Vyhovuje jim, aby jsme tam chodili klidně denně, ale abych tam byla právě i já na tu výchovu. No a při angíně si ho vzali a syn tam byl šest dní. Šest dní beze mě. A musím říct, že tím se to totálně změnilo, babi si ho musela srovnat sama, musela ho do vany dát ale i vyndat, musela s ním chodit na nočník, musela mu něco zakázat, dostal od ní dokonce i na zadek nebo přes ruku. Už je to měsíc pryč a od té doby jediná scéna u našich při odchodu, syn si tam se mnou i hraje, nevyžaduje jen babi a je to fakt pohoda. Ale kdyby nebylo té angíny, tak nevím. Nežárlila bych na naše, že ho rozmazlují nebo že je má rád apod., to ne, ale je potřeba aby i prarodiče dítě vychovávali, ne jen rozmazlovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.2.14 21:30

@Kamila Jakub prarodiče nemají vychovávat, vychovává rodič, oni si své už vychovali. Nezlob se, ale proč tam tedy chodíš denně na celá odpoledne, když si tam s tebou syn nehraje a nevyhovuje ti to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí