Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sojkka ano řešila, v tomhle případě jsem to taky tak myslela, dala bych mu kontakty, sjednala schůzku, ale zbytek je už na něm
a já si myslím, že prostě s někým jiným bude spíš spolupracovat než s ní
měli by držet při sobě, ale ona zakladatelka, taky moc nedrží při rodině a dětech
to je těžké…vím jak je to náročné pro rodinu i když starý člověk spolupracuje, co to musí být za peklo, když se děje toto si neumím představit a nedokážu odsoudit člověka co to nezvládl ![]()
@catherine100 Já to právě pochopila tak, že tady máš číslo, zavolej si na příslušné úřady a vybav si to. Souhlasím, že když dojdou ze soc. odboru, vysvětlí mu situaci oni, může reagovat úplně jinak než na zakl. Základem však je, aby ona sama věděla co vlastně chce. A to bohužel mám pocit, že dodnes nebyla schopná si ujasnit.
@Lili měla jsi to s nimi řešit okamžitě že prostě s ním doma být nemůžeš a doma je sám x hodin protože co ted s ním. Furt je lepší když se to řeší přes nemocnici S čím tam vůbec byl? Protože sám tam být nemůže tak měl být v nemocnici do doby než bude schopný se relativně o sebe postarat nebo by oni zajistili LDN ![]()
@Markéta80 my ted resili neco podobneho se sousedem a doktor rekl, ze pokud odmitne jit LDN, tak ho nutit nemuzou a proste ho pusti. Co se bude dit potom, to uz nikdo neresi.
@vokishka to je na prd protože co bude sám dělat doma? Ne každý může být doma. jasně že on řekne že s nim žije dcera a ta se postará ale realita je jiná, i kdyby měly vztahy super tak co tam on sám bude dělat až do odpoledne sám?
@Markéta80 no ten nas soused je po zlomenine krcku a planuje jit domu po skonceni rehabilitaci (asi 4tydny po operaci). Zije uplne dam, je mu 78. Nedokazu si predstavit, co bude. Doktor proste rekl, ze drzet ho nemuzou. Ted se to teda trochu zkomplikovalo, takze co bude dal je ve hvezdach. Predstsvuje si, ze se budeme zrejme starat my.
@vokishka presne tak oni to neresi zaleci zapal plic srovnaji cukrovku a odvezou ho
Tohle jsou situace, kdy je fakt každá rada drahá… Manželova babička po zlomenině krčku taky trvala na tom, že půjde z nemocnice domů. Dopoledne se o ni staral její manžel, který sám bojoval s rakovinou plic v konečné fázi, odpoledne dcera s manželem - oba po operaci kyčlí, takže zvedat ji, koupat atd. pro ně bylo na pokraji jejich možností. Ona navíc naprosto nespolupracovala co se týče nějakého cvičení a rehabilitace, stal se z ní absolutní ležák, ačkoliv podle doktorů tak hrozně na tom nebyla a cvičením by se to i zlepšilo. Mohla jít do nového zařízení, kde by měla i odpovídající rehabilitace, v normální dojezdové vzdálenosti, takže rodina by u ní byla tak často, jak by to jen šlo, aspoň do doby, než se pohyblivost a samoobslužnost trochu zlepší, ale řekla, že se radši oběsí, tak co pak s tím ![]()
@Lili A jak se chová je alespon hodnější? a zkoušela jsi kontaktovat přítele jestli je to definitivní? ![]()
@kacenka8 ano je to definitivni, chova se zatim pekne a slusne
@Lili Třeba si to ted táta uvědomuje ale docela pozdě no
zkus ještě s přítelem promluvit stejně se táta bude muset nějak vyřešit, když chodíš do práce
@kacenka8 jak s nim mam promluvit?? Napsal mi od rana toho dost, volala mi nejaka pani z domaci pece ze zitra dorazi nevim co to je
@Lili to možná zařídili v nemocnici…hlavně dohlidni, aby jim to podepsal děda, ne ty, peníze pak budou chtít po něm, mohou ti pomocí zařídit i příspěvek na péči…ale zas bude na dědu, jedině mu prostě nechat natvrdo podepsat plnou moc, aby to chodilo tobě na ucet ![]()