Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, spíš by mě zajímalo, proč se ti malý budí co hodinu? To chce mlíčko nebo jen houpat, hrát si? Co kdyby ho uspal manžel? Jinak já mám 18ti měsíční dcerku a sex s mužem tak dvakrát až třikrát týdně, někdy se ale zadaří, že není i 14 dní, ale to neprospívá ani jednomu z nás ![]()
Důležitý je,aby partner nebyl kvůli tomu naštvaný a chápal to.U nás je to tak ani nevím
..rači to nepočítám
…Malá má půl roku a spinká hezky,ale unava je i tak a muže mám často pryč.Ale někdy to je i dva dny po sobě a zas musím říct,že si to více užijem.Kecnu od boku že jednou za 14 dní?Jak kdy no
.A co si udělat večer bez mimíska?Neměl by kdo pohlídat?U nás to tak funguje skvěle a je dopředu jasný,že bude divoká noc a nebojím se,že malá bude chtít papat ![]()
A nemusíš se ptát anonymně,i když mě osobně to nevadí,ale nemáš se za co stydět
.Já doufám,že si vrznem o víkendu,má být hezky
![]()
Máme dvě děti - 2 roky a 5 měsíců a poslední dobou se hádáme jen kvůli sexu
Já bych chtěla víc, přítel by chtěl víc, ale nějak se ne a ne sejít. Někdy se sejdem, že třeba 3× za víkend, ale převážně 1× týdně a já jsem z toho na palici ![]()
Nedavno jsem tady četla nějaký dotaz, že snad jestli sex 2 x týdně je málo
..nebo tak nějak,už nevím přesně
To mě pobavilo ![]()
Naše dítko bude mít za měsíc 2 roky, je brutálně akční, v noci se budí pořád /teď už míň,tak 2×/, muž je v práci 6-7 dní v týdnu ,do večera, já jsem každý den vyšťavená,jak kdybych skládala 80 metráků uhlí někam na půdu do 10 patra
…mám jěště psát,jak často sexujeme? ![]()
No, tak 2 -3 x za měsíc je to zázrak
Chutě jsou velké,ale když konečně naše dcerenky spí,tak odpadneme jako Shrek s Fionou…„A co teď??“ ![]()
Ideální by to bylo přes den…čož je momentálně nemožné ![]()
Hm, tak já mám 8 týdnů od porodu a ještě jsme spolu nespali ![]()
Takže radši anonymně… ![]()
My jsme se po porodu opět vrátili k osvědčenému modelu ob den… praktikovali jsme to při snažení se o mimi, v těhotenství až do porodu, tak proč to po porodu měnit, že jo ![]()
Pokud to chápe partner tak to neřeš
já bych chuť taky měla, ale po celým dni jsem večer tak unavená, že padnu a do 5 minut jsem tuhá (to si většinou manžel ani od počítače nestihne všimnout, že už ležím vedle něj
). U nás je to jak na horské dráze, týden denně a pak zas třeba měsíc nic ![]()
Jo a Anonymní 2 - po prvním porodu jsme spolu nespali 9 měsíců, prostě mi to nešlo, bolelo, neměla jsem ani chuť atd. Takže 8 týdnů je ještě dost v klidu ![]()
Kl.
@Anonymní píše:
Hm, tak já mám 8 týdnů od porodu a ještě jsme spolu nespali
Takže radši anonymně…
já mám sedm měsíců od porodu a nic.
@Anonymní píše:
Hm, tak já mám 8 týdnů od porodu a ještě jsme spolu nespali
Takže radši anonymně…
8 týdnů od porodu je správně dva týdny bez sexu
…v 6-ti nedělí by se mělo ještě vydržet.Ne každá potřebuje takovou dobu,některá i delší. ![]()
Holky proč vás je tolik anonymně
?Já nechápu za co se stydíte?Tohle je podle mě běžná věc,která k mateřství patří ![]()
@wildcherry píše:
8 týdnů od porodu je správně dva týdny bez sexu…v 6-ti nedělí by se mělo ještě vydržet.Ne každá potřebuje takovou dobu,některá i delší.
Ok, tak teda kašlu na anonymitu. Zdá se mi, že jsem úplně neschopná, protože všude čtu a poslouchám, jak mnozí to šestinedělí ani nedodrželi a já… ještě 8 týdnů po nic, no
Přitom stehy už mám zahojený, ale… Mám z toho strach, no. ![]()
@Suzume píše:
Ok, tak teda kašlu na anonymitu. Zdá se mi, že jsem úplně neschopná, protože všude čtu a poslouchám, jak mnozí to šestinedělí ani nedodrželi a já… ještě 8 týdnů po nic, noPřitom stehy už mám zahojený, ale… Mám z toho strach, no.
nestresuj seeee!!!já byla po CS a bála se taky hodně.a náš první ,,sex,, byl když malá měla necelý dva měsíce.A co,intimnosti kolem jsou i bez divokých nocí:-).Tělo se musí zahoji i duševně po porodu.Udělejte si na to příjemný večer,sami, a tvůj přítel/manžílek bude muset být hodně opatrný a nespichat
,dovolíš mu to,co tě nebude bolet
![]()
@wildcherry manžel je chápavý, má se mnou trpělivost. Vynahrazuju mu to jinak
, ale vím, že už by chtěl normální sex…
Především je potřeba odstranit (pokusit se odstraňovat) příčinu těch problémů - únavy apod., jestli budeš jen nějak „hasit“ následky, tak to není dobře. I za cenu, že se 2× týdně půjdeš prospat jinam (k rodičům) apod. Spousta žen si v tomhle období myslí, že ze sebe musí dát dítěti všechno - 100% sebe času a energie. A to je největší chyba - jak pro dítě, tak i pro vzah. Spoustu žen na to doplatilo a doplatí. (a nedají si říct a nedají ![]()