Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
No jo, ale on asi ne. A jen ti to zbytečně ublížilo.
@arinecka Mluvila jsem o tom s kamarádkou a ta si myslí, že bych se ho měla zeptat, jak to myslel. Nevím, jestli taková otázka k něčemu bude, ale trápí mě to.
Myslel to tak, jak to řekl. Být tebou, tak se v tom nevrtám.
Nejlepší je dát si studenou sprchu a neřešit kra.viny.
Snad Ti není 15 ![]()
@Apolena05 Pro tebe je kravina, jestli tě tvůj manžel, nebo přítel miluje? Pro mě ne. Nemusíš být hned zlá, jen jsem se zeptala.
Tak asi sama nejlépe víš, jak se k tobě chová, z toho můžeš posoudit jak to je. Když ti bude každý den říkat že tě miluje, ale bude jen ležet na gauči s lahváčem, tak budeš spokojená?
@arinecka Chová se normálně. Občas je nějaká neshoda, jinak spolu trávíme dost volného času. Kino atd. Myslíš si, že jsem blázen, viď. Asi jsem.
Razím zásadu, že nikdy nepokládám otázku, na kterou bych mohla dostat odpověď, kterou nechci slyšet. Už tu zaznělo, že důležitější než slova jsou činy. To u vás doma funguje jak? Cítíš lásku a pozornost, pohodu? Také ta otázka mi přijde už primárně jako blbý nápad, spíše na úrovni puberťačky a její první lásky. Není lepší to vzít opačně a manželovi říct, že ho miluješ? No a podle reakce budeš vědět jasně, na čem jsi. Ale jestli potřebuješ psychickou podporu, tak s ním sdílej své starosti a obavy a buďte na to dva. Ale kvůli tomu nemusíš pokládat tyto otázky.
Jestli Ti můžu něco poradit, tak většina chlapů na podobný otázky a dušezpytné rozhovory není vůbec zvědavá. Tak jestli mu chceš lézt na nervy a otrávit ho, tak vtom klidně pokračuj.
To si jako vážně představuješ že kdyby Tě nemiloval, tak Ti řekne pravdu
?„Maruš sice Tě nemiluju, ale jsem línej hledat někoho jinýho a nechci se dělit o majetek, tak to necháme, jak to je“. ![]()
Snad vidíš sama, jak se chová a jak to je ![]()
Pokud je toho na Tebe hodně, tak to snad normálně komunikujete ne?
Tak asi ví, že je na Tebe toho aktuálně hodně a rád Tě podpoří a vyslechne ne?
To běžně lidi ve vztahu dělají.
Pak se mi slovo nesmírně zdá naprosto super.
A jinak pokud nezvládáš a cítíš, že by to chtělo něco víc, zkusila bych psychologa / terapeuta. Někdy to pomůže kvůli sobě. ![]()
@Apolena05 Tak každý chlap je jiný. My jsme spolu 30 let, chováme se k sobě nějak a i tak si to rádi vzájemně říkáme.
Ale tedy pokud toho má druhý plný kecky, tak ten první ho naprosto automaticky podpoří dle jeho potřeb. Na druhou stranu se ho ptát nemusím, protože to vím ![]()
Příspěvek upraven 03.07.26 v 07:50
No a to je přesně ono. Ty se s něj snažíš dostat, jestli tě miluje. Ale svoji lásku mu nesdělíš.
Já přijít za manželem s touto otázkou, tak se na mě nevěřícně koukne a podle nálady řekne ano nebo ne
naopak mu dost pravidelně říkám sama od sebe, že ho miluju a on odpovídá stejně
@nozu Já pravdu slyšet chci. Proto jsem se ptala. Chová se normálně, no. Asi chci moc, když jsem chtěla slyšet odpověď ano/ne.