Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fire_CarCoolCa píše: Více
Nj, ale zakladatelka je v úplně jiné životní situaci, kde zkrátka ta dvě láskyplná slova, potřebuje slyšet. ![]()
Tzn., že to pro ni znamená mnohem víc, než jen pouhé klišé nebo momentální odbytí, jen proto, aby měl její muž klid…
@Černá Madonna
Já chápu, že to potřebuje slyšet, ale má to říct přesně tak, jak to napsala tady. Že je teď rozbitá a potřebuje, aby jí dával víc najevo lásku tím, že jí to bude říkat, víc dělat láskyplná gesta a trochu si jakoby zahrát na malou holku, co potřebuje jeho náruč a ne na něj vypálit otázku, jestli jí miluje. Kdyby jí nemiloval, tak s ní není nekupuje jí parfém, co před čaaem chtěla, nemá s ní každý den sex a celkově není v pohodě.
Je v pořádku chtít ve vztahu cokoliv, co člověk potřehuje, aby byl v pohodě, ale musí si o to říct a u chlapů obzvlášť jasně a konkrétně, co chce a proč to chce.
My si to říkáme taky, dokážeme si sednout a občas si fakt vyznat lásku, není to tak, že si to neříkáme, ale kdyby jeden z nás vypálil takovpu otázku jen tak, druhý ho setře a zasmějeme se, ptž proč bysme spolu asi jako byli, kdybysme se nemilovali.
@Fire_CarCoolCa Proč by spolu lidé byli, kdyby se nemilovali?. Důvodů může být spousta, např. finance, děti, servis od manželky/manžela až po zvyk, než se objeví někdo jiný. Řešit to nebudu a ptát se taky ne. V poslední době mám pocit, že se mi zbořil celý svět a bude trvat, než se vše srovná. Zkusím toho psychologa nebo nějaké kurzy a zaměřím se na věci, na které už teď zase mám čas.
@Anonymní píše: Více
Podle toho, co jste vše psala, vás manžel miluje a chce být s vámi a věřím, že když bude vědět, co přesně potřebujete, bude se snažit vám to dávat. Zkuste nějakou tu terapii, nemusí to být ani psycholog, stačí nějaký certifikovaný kouč, uvidíte, že se vám uleví i jen tím, že to budete moct na někoho všechno vysypat…
Bude to zase všechno dobrý, uvidíte ![]()
Přiznám se, že kdyby se mě partner z ničeho nic zeptal, zda ho miluju, bylo by mi proti srsti říct, že ano. Ze dvou důvodů. První je, že v takové otázce je vždycky nátlak na správnou odpověď. Ať ten člověk říká cokoliv, chce slyšet jenom ano. Ale tohle nejsou věci, které se říkají na povel. Tohle se říká ve chvíli, kdy to člověk chce říct. Jinak se z toho stanou jenom prázdná slova. A druhým důvodem je, že se mnou přece ten člověk denně žije. Vidí, co pro něj dělám, jak se k němu chovám. Jestli ani to nestačí na to, aby věděl, že ho miluju, tak fakt nevím… Láska není ve slovech. Je v pohledu, v chování, v tom, co pro vás druhý dělá. Muž, který vás nemiluje, nebude mít nejmenší problém vám vyznávat lásku třikrát denně. Ale bude mít velký problém tu lásku dokazovat… To „nesmírně“ řekl pravděpodobně s podtónem humoru, protože tu otázku považoval za vtip. Stejně jako by ji za něj považoval jakýkoliv muž, který denně ženě dokazuje, že ji miluje… Zkuste být příště spíš přímá, aby měl možnost pochopit, co se vlastně děje. „Poslední dobou je to pro mě všechno hrozně těžký. Můžeš mě na chvíli obejmout a říct mi, že mě miluješ?“ A on pochopí, že si nechcete nic vymáhat a nekladete nesmyslné otázky (pro něj, protože nezná kontext ve vaší hlavě), ale potřebujete jen utěšit…
Spíš než řešit jeho odpověď bych začala pracovat na svém sebevědomí ![]()
@Nikloida Možná je to i kamarádkou. Pořád mi říká, že mám být víc ostražitá, že mě stejně podvede. Je rozvedená a říká mi to deně. Vlastně nad tím často přemýšlím a ani nevím proč. Včera jsme měli krásný večer a dnes ráno mi psala a zase jsem s nervy v kýblu.
Fakt jsi tak hloupa, a nechas se ovlivnit kamaradkou?? Ji posli do haje, neni to kamaradka, jen nekdo kdo chce abys byla v haji stejne jako ona. Nechapu ze se nechas a nicis si to hezky.
Nechat si kazit život mindrákem kamarádky, která stále žije v nějaké rozbité minulosti je přece strašná škoda.
Někteří lidé mají tendence cpát své problémy i ostatním a u rozvedených žen je to docela častý jev. Měla bys jí jasně říct, že ti je líto, co se stalo jí, ale ať přestane „útočit“ na tvého manžela a skrze vás si chladit žáhu.
Podle toho, cos psala, máte hezky vztah a manžel tě má fakt rád, tak to nepo$er tím, že do něj budeš šít, i když je v pohodě jen proto, že do tebe šije kamarádka, která teď chce, aby byl někdo nešťastný s ní…
Takže ne možná, ale jak jsi to teď napsala, tak určitě za to můžou blbý kecy tvojí kamarádky.
@Anonymní píše: VíceKamarádku neposlouchat! Manžel ji podvedl, je nešťastná, zraněná a háže všechny muže do jednoho pytle kurevníků. To, že její podvedl ji, v žádném případě automaticky neznamená, že tvůj podvede tebe proboha! Co ti to ta „kámoška“ valí do hlavy za sraccky? A denně?